Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)SOYLU: A DEĞİL KİMİN HUKUKA UYUP UYMADIĞINA BAKARIZ

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu partisinin Trabzon'un Maçka İlçe örgütünün kongresinde HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinin defni sırasında olanlar ve olay sonrası gözaltına alınanlar arasındaki Murat Alp ile karakolda çekilen fotoğrafa ilişkin konuştu. Bakan Soylu, "Biz fotoğrafa bakmayız, biz kimin hukuka uyup uymadığına, kimin kurala uyup uymadığına bakarız" dedi. Bugün öğle saatlerinde özel uçakla Trabzon'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Maçka İlçesi'ne giderek burada partisinin 6'ncı olağan ilçe kongresine katıldı. Kongrede bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştüğünü ve kendisinin 'Maçka gazilerimize ve Eren'imizin diyarına salamlarımı ilet' şeklindeki selamlarını salondaki partililere iletti.

"BİR KERE BİZE İTİMAT EDİN YA"

Ana muhalefet partisine eleştirilen yönelten Bakan Soylu şöyle devam etti: "Ana muhalefet partisi hep milletin karşısında yer almış ve hep başkalarıyla kol kola girmiştir. Biz buna alışmıştık asında. 'CHP'dir, normaldir' diyorduk. İşte son 10 gündür maalesef CHP'nin milletvekilleri ağzındaki baklayı çıkarmışlardır. CHP bütün niyet ve seçim hesaplarını, ittifaklarını açıkça ortaya dökmüştür. Türkiye'de ilk kez bir siyasi parti açık bir şekilde genel başkanının ağzından 'Teröriste vurma' demiştir. Yeni yeni kavramlar duyuyorum. 'Silahlı ve silahsız terörist' diyor. Teröristin silahsızı da varmış, silahlısı da varmış. Bu adamlar 4 teröristle aynı yerde, bunlar da terörist. Bunların PKK ile bağlantılar vardır. Bir kere bize itimat edin ya. Ankara'dan İstanbul'a giderken bize itimat ediyorsunuz işinize gelince.

1 AYDA 5 BİN 147 OPERASYON

Son 1 ayda yapılan terörle mücadele ettiklerini, 5 bin 147 operasyonda 183 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade eden Bakan Soylu, Ağustos ve Temmuz'un PKK için şahlanış, terör olaylarını sürdürdüğü aylar olduğunu ifade ederken şöyle konuştu: "Yani top yekun saldırırlar. Hem kuruluş ayları olması itibarıyla hem de bunlar Şubat ve Mart aylarında inlerinden çıkarlar, 4-5 ay inlerinde durdukları için hareket kabiliyetleri daralır ve ancak Temmuz ve Ağustos aylarında böyle ahlaksızca operasyon yapmak için kendilerine fırsat kollarlar. 183 terörist etkisiz hale getirildi, şehidimiz ise siviller dahil olmak üzere toplam 13. Allah rahmet eylesin. Terörle mücadelenin en yoğun olduğu dönelmede bu 1'e 3, 1'e 4'tü. Bir şehit 4 terörist, şimdi ise 1'e 10'un üzerinde, 1'e 13-14'tür  Bunu insansız silahlı ve silahsız hava araçlarıyla sağlıyoruz. Bu konuda hiç taviz verecek değiliz. Ayaklarımızın nereye bastığını biliyoruz. Neyle,  nasıl bir mücadele ortaya koyduğumuzu biliyoruz. Büyük mücadele aynı kararlılıkla sürecektir. Cumhurbaşkanımız, 'İnlerine inlerine girmeye devam edeceğiz' dedi. Siz zannetmeyin ha sadece sınırlarımızın içerisinde. Onlar kendilerini nerede güvende hissettikleri neresi varsa, Türk'ün şerefli askeri, polisi, jandarması, korucusu onları bu güvenli gördükleri yerlerde onlara tarihi bir ders vermeyi kendilerine vazife edinmiştir. Bunu herkes böyle bilsin. Bu mücadele aynı kararlıkla devam edecektir."

TÜRKİYE DEPARA KALKACAK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Soylu, Türkiye için büyük bir fırsat olarak nitelendirdiği yeni sistem sayesinde ülkenin çok daha iyi noktalara ulaşacağını da ifade etti.  Bakan Soylu yeni sistemle ilgili analiz yaparak Türkiye'nin depara kalkacağını da ekledi.

CENAZEDEKİ OLAYLARI DEĞERLENDİRDİ

Bakan Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinin defni sırasında meydana gelen olaylara değinirken, o gün çeşitli programlarını tamamladıktan sonra akşam bakanlığa geçtiğini anlatırken şöyle dedi:

"Zangır zangır herkes beni arıyor. 'Burada olay var ve bu olayla ilgili hemen müdahale edin' Ben de Ankara emniyet müdürünü aradım dedim ki; 'Cenazede olay mı var?' O da 'Cenaze bitti ben çıktım ama hemen bir bakim' dedi. Ankara valimi aradım 'Neyse hemen müdahale edin' dedim. Sonra emniyet müdürü arada orada bir grubun protestosu olduğunu söyledi. 'Hemen müdahale edin buna kesinlikle müsaade etmeyin' dedim. Bana dediler ki; 'Biz bu cenazeyi buradan çıkaracağız.' Dedim ki: Bu yanlış olur, ayıp olur çıkarmayın. Olay 20-25 dakikalık bir olay. Hemen çıktım 'oraya geliyorum beni bekleyin' dedim. Baktım ben gelmeden cenazeyi çıkarmışlar. 'Durdurun cenazeyi' dedim. Durdurdular. 'Bakın biz bu cenazeyi tekrar buraya defnedelim' dedim. Ama aile 'Bir daha olay olursa çok üzülürüz' dediler. Ben de bunu insani gördüm. 'Ne istiyorsanız yardımcı olalım' dedik. Cumhurbaşkanımıza da konuyu aktardık. O da aynı kanaati ortaya koydu."

"ÖYLE SENARYOLAR ÜRETİYORLAR Kİ"

Cenazede saldıranlardan gözaltına alınanlar arasındaki Murat Alp ile karakolda çekilen fotoğrafa ilişkin konuşan Bakan Soylu şöyle dedi:

"Sonra ben Aysel Tuğluk'u getirdiler ben başsağlığı diledim ve konuştuk. Olayı anlattı. Gerekli notlar alındı. Orada 'Ermeni dölüsünüz, Kürt'sünüz' gibi bir sürü bir şeyler söylediğini bana söylediler. İlk gittiğimde bu tür ifadeler oldu diye arkadaşlara sordum. Böyle bir ifade olmadığını bana söylediler. Orada tüm videoları istedi. Bir saat tüm videoları tek tek izledik. Böyle bir laf yok. 'Buraya gömdürmeyiz, burada bizim şehidimiz var' gibi söylemler oldu. Aslında onlar da kimin gömüleceğini de bilmiyorlar. Netice itibarıyla biz oraya gitmeden polis tabiriyle söylüyorum, onları püskürttüler. Karakola gittik. Oranın eşrafıyla bir araya geldik. Bak başıma gelene. Az önce birileri fotoğraf çektirmek istedi. Acaba 'Kimin adamıdır' diye bakıyorum. Günde yüzlerce insanla fotoğraf çektiriyoruz. Orada oturuyoruz, daha gözaltı işlemi yok. Arkadaşlara olayla ilgili en ufak bir boşluk vermeden, gereğinin yerine getirilmesi istedik. Orada başka fotoğraf çektirmek isteyenler de oldu. Herkesle fotoğraf çektirdik. Sonra da arabaya bindim ve gittim. Bu gece baktım 'İçişleri Bakanı bu saldıranla fotoğraf çektirdi' diye yazmışlar. Yuh ya, öyle senaryolar üretiyorlar ki. Benim fotoğraf çektirdiğim şahsın da ifadesi alındı. Onun bu olaylarda ne kadar etkisi var, etkisi yok yapılan incelemelerde ortaya çıkar. Sırf bu olayda bir iftira atmak  için bir fotoğrafla biz yandık o zaman ya. Biz fotoğrafa bakmayız, biz kimin hukuka uyup uymadığına, kimin kurala uyup uymadığına bakarız. Kim haksızlık yaparsa yapsın benim görevim babası bile haksızlık yaparsa görevini yerine getirmekle mükellef olan bir yerin kendisidir. Biz de bunu yapmak zorundayız. Kongrede mevcut ilçe başkanı Sedat Kongur ile İbrahim Mazlum için seçime gidildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Salondan genel görüntüler

Bakan Soylu konuşma

Detaylar

(Haber-Kamera: Osman ŞİŞKO/DHA

=================================================

2)SAĞLIK BAKANI DEMİRCAN: KKKA HASTALIĞINA KARŞI İLK AŞI PATENTİNİ ALDIK

SAĞLIK Bakanı Ahmet Demircan, kenelerden insanlara bulaşan Kırım Kango Kanamalı Ateşi Hastalığıyla ilgili aşı çalışmalarında ilk patenti Türkiye'nin aldığını belirterek, "Dünya bizim 2-3 yıl arkamızda" dedi. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, partisinin Samsun Çarşamba İlçe Başkanlığı'nın 6'ncı kongresine katıldı. Kongrede gündeme dair açıklamalarda bulunan Bakan Ahmet Demircan, Şanlıurfa'da özel bir hastanenin yeni doğan servisine giren fare ile ilgili kamuoyuna yansıyan görüntüler hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

KKKA'YA KARŞI AŞIDA İLK AŞI PATENTİ ALDIK

Kenelerden insanlara bulaşan Kırım Kango Kanamalı Ateşi Hastalığı ile ilgili aşı çalışmalarında ilk patenti Türkiye'nin aldığını söyleyen Bakan Ahmet Demircan, "Kırım Kongo Kanamalı Hastalığı, bu konuda dünyada ki aşı çalışmalarında ilk patenti biz aldık. İstanbul'da dün sağlık üniversitelerinden birisinde toplantımız vardı. Orda aşıyı başaran arkadaşlarımızla görüştük ve konuştuk. Patent alındı. Dünya bizim 2-3 yıl arkamızda, bazı ülkeler de uğraşıyorlar üretmek için. Ne ihtiyaçları olduğunu sorduk kendilerine, onların ihtiyaçlarını bürokratik engellerle kaybetmemek için sivil toplumdaki hayırsever vatandaşları harekete geçirmek için karar aldık. Türkiye'nin en büyük sıkıntılarından birisi de ağır işleyen bürokrasidir. Birisi görüş bildirecek, bakanlık onay verecek diyene kadar bir bakarsınız patentini aldığınız aşıyı başkaları üretime başlamış. Bunun önüne geçmek için biz daha esnek yöntemlerden birisi olan hayırsever vatandaşlarımızın önüne bu konuyu getiriyoruz ve getireceğiz. Bu bizi gururlandırıyorö dedi.

YERLİ AŞI ÜRETİMİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK

Yerli aşı üretimi ile ilgili de çalışmalar başlattıklarını söyleyen Bakan Demircan, "Bunun yanına Türkiye'de ki virüs aşıları, halkımıza uyguladığımız aşıların yerli üretimi ile ilgili çalışmayı da başlattık. Madem ki bizim laboratuarımız aşı üretebilecek noktaya geldi, bilim adamlarımız hemen gerekli aşıyı geliştirelim, devam edelim. Plazma, biz plazma ve ürünlerini dışarıdan alıyoruz. Başkalarının verdiği kanlardan plazma ürününü satın alıyoruz. Biz 80 milyonluk ülkeyiz. İnsan plazmasından kendi fabrikalarımızda plazma ürünlerini üretelim dedik. Onunda ihalesi yapıldı, onayı çıktı. Türkiye bu alanlarda da kendi ilacını üretebilir hale gelmek zorunda, ciddi ilerlemeler kazanıyor" diye konuştu.

AMELİYETHANE TEMİZLEDİM

Doktorluğu döneminde ameliyathaneyi temizlediğini söyleyen Bakan Demircan, "Ben hastanelerde çalıştım. Ben ameliyathaneyi kendi ellerimle temizlemek durumunda kaldım, bir sonraki ameliyat için. Personel yok, imkanlar kısıtlı, yeni ameliyattan çıkmış hastamızı 8-10 kişilik koğuşlarda yatırmak zorunda kalıyorduk. Yoğun bakım yoktu. Aciller üst üstte, mekan yok. Hastalar gelmiş oturacak ve yatacak yer yok. Şimdi neyi konuşuyoruz, 5 yıldızlı hastaneleri konuşuyoruz" dedi. Türkiye'de siyasetin sorunlarından birinin de muhaletef sorunu olduğuna dikkat çeken Bakan Demircan, "Yerli, milli muhalefet yapmayan bir ana muhalefet ile karşı karşıyayız. Ülkesini dışarıya şikayet edebilen muhalefet anlayışı ile karşı karşıyayız. Demokrasilerde muhalefet gereklidir, iktidar her rejimde vardır. Ama sadece demokrasilerde muhalefet vardır. Ama ne yazık ki Türkiye'de vurgulayan demokraside zihniyet kayması vardır ki, biz anamuhalefetin yerli ve milli olmadığına şahit oluyoruzö diye konuştu.

Bakan Ahmet Demircan, konuşmasının ardından kongreden ayrıldı

Görüntü dökümü

-------------

-Salondan detaylar

-Bakan Ahmet Demirci'nin açıklamaları

(Süre: 03.38 dk) - (boyut: 110 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/ ÇARŞAMBA,

================================================

3)ÇAVUŞOĞLU: KILIÇDAROĞLU, AVUKATININ AVUKATLIĞINI YAPIYOR

BAŞBAKAN Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılışdaroğlu'nun avukatının gözaltına alınmasıyla ilgili  değerlendirmede bulundu. Çavuşoğlu, 'Kılıçdaroğlu, avukatının avukatlığını yapıyor. Kılıçdaroğlu, Terör örgütlerinin sözcülüğünü yapmaya devam ederse 9'uncu seçimi de kaybedecek" dedi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, seçim bölgesi Bursa'da, BALKANTÜRK SİAD Başkanı Naci Şahin tarafından Nilüfer ilçesi Balat Mahallesi'nde yapılan Burçin İş Merkezi'nin açılışına katıldı. Törene, Bursa Valisi İzzettin Küçük,  milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve işadamları ile davetliler  katıldı. Çavuşoğlu, açılış ardından önemli açıklamlarda bulundu. Barzani'nin aldığı referandum kararını eleştiren Çavoşoğlu, şöyle dedi: "Ortadoğu'da malesef, düşünülmeden, irdelenmeden alınan politikalar nedeni için çok büyük sorunların yaşandığını görüyoruz. Ortadoğu, bu nedenle 'keşkeler' mezarlığına dönüşmüş durumda. Son alınan karar ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Barzani'nin referandum kararı ile hiç şüphesiz pişmanlıktan başka bir netice doğurmayacaktır. Biz, 22 Eylül tarihinde, önce Milli Güvenlik Kurulu sonra Bakanlar Kurulu olarak toplanacağız ve bu çervede alınacak kararları herkes görecek. Ortadoğu'da sınırları çizerken malesef köyler ikiye ayrılmış. akrabalar, aileler cetveller ile bölünmüş. Bugün de ellerine cetvel alarak cirit atanların doğurduğu bu coğrafyada alınan kararlar bağdaşmayan bir tutumdur. Nifak tohumları saçanlar, bunların arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz. Türkiye, bu bölgeyle ilgili olarak ortaya çıkan durumlar karşısında, coğrafyada yaşayan bütün kesimlerin menfaatlerine uygun düşünen anlayışın yanındadır. Bu anlamda, Barzani'nin aldığı kararı tekrar gözden geçirmesinin bölgeye yarar değil, kaos ve çatışmaların olacağı bir süreç olacağını ifade ediyorum." Suriye'deki Afrin ile ilgili gelişmelere de değinen Başbakan Yardımcısı Çavoşoğlu, "Kuzey Irak ve Suriye'nin kuzeyinde asla bir terör koridori oluşturulmasına müsade edilmeyecektir. Dün Cumhurbaşkanımız da ifade etti; silahlı kuvvetlerimizin bu konuda tedbir alacağını söyledi. Biz, bölgede özellikle sınırlarımıza yakın bölgede olabilecek bir oldu bittiye karşı çıkacağız ve müsaade etmeceyeğiz. Türkiye'nin güvenliği, iç barışı ve geleceği için gereken adımları atacağız" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatının gözaltına alınması ile ilgili olarak konuştu. Çavuşoğlu, şunları söyledi; "Başbakanımız dün bu soruya dosyanın içeriğini bilmediğini ve bu konuda değerlendirme yapmanın çok kolay olmadığını söylemişti. Biz, adaletin tecelli etmesinden yanayız. Ancak bu olayın ardından sayın Kılıçdaroğlu'nun ortaya koyduğu tutum yanlıştır. Kılıçdaroğlu, avukatının avukatlığını yapmaya soyunmuştur. FETÖ ile olan mücadelemizi hedef almıştır. Gergin olabilir, üzüntülü olabilir ama yaptığı açıklamaların düşündürücü olduğunu ifade etmek istiyrorum. Kılıçdaroğlu, bu süreçte Pensilvanya'yı gülümsetmeyen, sevindirmeyen bir söz söylemiyor. Bunu PKK için de yapıyor. Terör örgütlerinin derdiyle dertlenen bir muhalefet var. Bu bizim asla kabul edemeyeceğimiz bir davranış. Kendi partisine oy veren kardeşlerimizi de rencide eden bir durum. Kılıçdaroğlu, genel başkan olduğu tarihten bu yana 8 seçim kaybetti. Eğer terör örgütlreinin sözcülüğünü yapmaya devam ederse 9'uncu seçimi de kaybetmesi mukadderdir."

Görüntü Dökümü

---------------------

-Bakan Çavuşoğlu nun açıklamaları

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

==================================================

4)ÜNİVERSİTELİ 2 KIZA TACİZE GÖZALTI

DÜZCE'de üniversiteli iki kıza dini kitap satmaya çalıştıktan sonra sonra 'Seni okuyacağım' diyerek elle tacizde bulunduğu öne sürülen Cafer Ç., gözaltına alındı. Olay, dün akşam saatlerinde meydana geldi. Cafer Ç., Düzce Üniversitesi'nde eğitim gören 20 yaşındaki F.M. ve 22 yaşındaki Z.K.'nın birlikte oturduğu Uzunmuşlar Mahallesi'ndeki evin kapı ziline bastı. Cafer Ç., kapıyı açan F.M.'ye iddiaya göre önce dini kitap satmaya çalıştı. Kızın almayacağını söylemesi üzerine de, "Seni okuyacağım" diyerek elinden tutup tacizde bulundu. F.M., kendisini kurtarıp kapıyı kapatarak içeri girdi. F.M. ve Z.K. bir süre sonra evden çıktı. Bina kapısının önünde bekleyen Cafer Ç., bu sefer de Z.K.'ye, 'Seni de okuyayım' diyerek aynı şekilde tacizde bulundu. İki kız kapıyı kapatıp tekrar içeri kaçarak polise haber verdi.

Polis ekibi, çok uzaklaşamayacaklarını düşündüğü şüpheli ve arkadaşını yakalamak için şikayette bulunan kızları da yanlarına alarak çevrede araştırma başlattı. F.M. ve Z.K., aynı mahallede Ufuk Sokak girişinde şüphelileri gördü. Kızların teşhis ettiği Cafer Ç. ve arkadaşı S.Ç., polis tarafından yakalandı. Sivas'tan dini kitap satmak için geldiklerini söyleyen Cafer Ç. ve S.Ç., emniyete götürüldü. S.Ç. serbest bırakılırken, Cafer Ç. bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Şüpheli adliyeye çıkarken

-Emniyet binası

-Adliye binası

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

==============================================

5)VAN'DA RESMİ EVRAKTA SAHTECİLİK SUÇUNA KARIŞAN 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

VAN Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla düzenlenen operasyonda, aralarında merkez Tuşba İlçe Belediyesi'nde görevli M.E.G.'nin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine operasyon yapan Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Van merkez ve Tuşba İlçesi'nde operasyon düzenlendi. 'Kamu Kurumu Aracı Kılınmak Sureti ile Dolandırıcılık ve Belgede Sahtecilik' suçuna karıştıkları tespit edilen kişilere yönelikk düzenlenen operasyonda, aralarında Tuşba İlçe Belediyesi'nde görevli Harita Mühendisi M.E.G'nin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Van Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"15 Eylül 2017 tarihinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında 'Kamu Kurumu Aracı Kılınmak sureti ile Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik' suçuna ilişkin aralarında halen Tuşba Belediyesi'nde görevli harita mühendisi M.E.G., ilimizde harita ve kadastro firmaları bulunan A.A., S.C., A.G. ve M.Y.S. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. Soruşturma kapsamında elde edilen veriler ve belgeler ışığında Cumhuriyet Savcılığı tarafından görevlendirilen bilirkişi tarafından dijital halde olan ve asıl paftaları gösteren kayıtlar ile Tuşba Belediyesi'ne sunulan sahte olduğu anlaşılan paftalara üzerinde inceleme yapılmış, yapılan inceleme neticesinde, Bilirkişi tarafından, "Van Büyükşehir Belediyesinden resmi olarak alınan Tuşba İlçe sınırlarını kapsayan kağıt formundaki resmi imar paftalarını dijital ortama aktarılması ile arşivlenmesi ve polyester paftalara çıktıların alınabilmesi için yapılan ihalenin, ihale sözleşmesi ve iş tanım kurallarını uygulamayarak resmi imar paftalarının bir kısmının gerçeğe aykırı şekilde değiştirilmiş olması suçlamasına ilişkin olarak imarsız alanları ilgili mercilerden karar alınmadan imarlı gibi gösterilmesi, park alanlarının ticaret, konut, ibadet yeri vb. vasıflarla gösterilerek ifraz edilmesi, konut imar adalarının değiştirilmesi sureti ile yol hatlarının kaydırılması, 1655 kotu altında kalan alanların rekreasyon alanı vasfından çıkarılarak yeni imar adalarının oluşturulması, Belediye Meclis kararı alınmadan yeni kitlelerin oluşturulması, usulsüz ruhsat belgesi düzenleme, usulsüz ifraz, tevhit gibi iş ve işlemlerde gerçek dışı imar durum belgesi düzenlendiği" Şeklinde rapor tanzim edilmiştir."

Orhan AŞAN/VAN, -

=========================================================

6)TURMEPA'DAN ULUSLARARASI ETKİNLİĞE DESTEK

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), 'Uluslararası Kıyı Temizleme Etkinliği (International Coastal Cleanup -ICC) kapsamında temizlik yapıldı. İlkokul ve lise öğrencilerinin katıldığı etkinlik kapsamında, Bitez Mahallesi temizlendi.

Kıyıların kirliliğine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen 'Uluslararası Kıyı Temizleme Etkinliği'ne, Bodrum'dan da TURMEPA destek verdi. TURMEPA tarafından Bodrum'un Bitez Mahallesi'nde bir koyda Bodrum Marmara Koleji, Özel Uğur Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Koyların kirliliğine dikkat çekmek için TURMEPA Bodrum Şube Başkanı Yaman Olgaç ve Bodrum Sekreteri Ethem Güzelgün gözetiminde gerçekleştirilen kıyı temizliğine 50 kişi katıldı. Öğrenciler çevrede buldukları poşet, pet şişe, cam şişe gibi atıkları çöp torbalarına dolduruldu.

TURMEPA Bodrum Şube Başkanı Olgaç, "Önemli olan çocuklara çevre bilincini ve kirliliğin ne olduğunu, doğanın insan eliyle nasıl kirletildiğini göstermek. Tamamen bir bilinçlendirme çalışması. Temizlik bunun pratik kısmı. İnşallah geçmişte olduğu gibi bugün de faydası olacak diye düşünüyoruz" dedi.

Toplanan çöpler, katı atık toplama teknesine yüklenerek kıyıdan alındı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Öğrencilerin bilgilendirilmesi,

Temizlik yapılacak koya gidilmesi,

Temizlik yapılması,

Çöp torbalarıyla hatıra fotoğrafı çekilmesi.

Yaman Olgaç ile röp.

Haber: Nilüfer DEMİR, Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM(Muğla), DHA)

=================================================

7)KAÇKARLARDA ULTRA MARATON KOŞULDU

RİZE'nin Çamlıhemşin ilçesinde Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Kaçkar Ultra Maratonu, Türkiye'nin yanı sıra 6 ülkeden 150 sporcunun katılımı ile koşuldu. 46 kilometrelik zorlu parkuru 4 saat 12 dakikada koşan İranlı Seyed Sattar Seyd erkeklerde birinciliği elde etti. Bazı sporcuların yanlış yola girdiği maraton sırasında parkura giren bir beton mikser kamyonu paniğe neden oldu.  Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterdiği Çamlıhemşin İlçesi Fırtına Vadisi'ndeki Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda düzenlenen Uluslararası Kaçkar Ultra Maratonu'na, Türkiye'nin yanı sıra İran, İngiltere, Belçika, ABD, Almanya, ve Fransa'dan yaşları 27 ile 60 arasında değişen 150 sporcu katıldı. 15 ve 46 kilometrelik parkurlarda iki ayrı grubun yarıştığı maraton için Şenyuva Köyü Çinçiva Kemer Köprüsü'nde toplanan sporcular tulum ezgileri ile eşliğinde başlangıç noktasına yürüdü. Sporculara koşu öncesi arazi yapısı, vahşi hayvan ve doğada yalnız kalma tehlikelerine karşı alınacak tedbirler anlatıldı.

KIYASIYA KOŞTULAR, KİMİ YANLIŞ YÖNE GİRDİ

Şenyuva Köyü'nden saat 07: 30'da verilen startla birlikte koşuya başlayan sporcular 46 kilometrelik parkurda sırasıyla Pokut, Sal, Hazindak ve Palovit Yaylalarına tırmandı, Zil Kale mevkiini geçerek bitiş noktasına  ulaşmaya çalıştı. Startın verilmesinin ardından parkura giren bir beton mikseri paniğe neden oldu. Sporcuların arasından geçen kamyon yoluna devam etti. 2200 metre yüksekliğe kadar çıkan sporcular parkuru inişlerde koşu, çıkışlarda ise tempolu yürüyüşle tamamlamaya çalıştı.Yarış sırasında bazı sporcular devrilen bir ağaç nedeniyle kapanan yolda gideceği yönü karıştırdı. Başka bir yöne giden sporcular dönerek yeniden koşu güzergahına devam etti. Güzergahı karıştıran iki sporcuda bitiş noktasına farklı bir yoldan gelince geri dönmek zorunda kaldı.

Yarış Koordinatörü Alper Dalkılıç, eşsiz güzellikteki parkurun belli zorlukları barındırdığını belirterek maratonun çok güzel bir koşu olduğunu söyledi.

ŞAMPİYON İRANLI SPORCU OLDU

Uluslararası Kaçkar Ultra Maratonu'nun 46 kilometrelik etabını 4 saat 12 dakikada koşan İranlı Seyed Sattar Seyd, erkeklerde birinciliği elde etti.

15 kilometrelik parkurun galibi ise yine İranlı sporcu oldu. 1 saat 15 dakikada koşan Mohsen Savel erkeklerde birinci, 1 saat 49 dakikada koşan Sergil Ceylan ise kadınlarda birinciliği elde etti. Dereceye giren sporculara madalya ile ödüllendirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Sporcu detayları

Tulum eşliğinde yürümeleri

Sporcularla röp.

Yarışın başlaması

Koşu detayları

Kamyonun parkura girmesi

Yolunu kaybeden sporcular

Alper Dalkılıç'ın açıklaması

İranlı sporcunun bitişe ulaşması

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

==============================================

8)VATAN PARTİSİ'NDEN 'İNCİRLİK ÜSSÜ KAPATILSIN' EYLEMİ

ADANA'da Vatan Partisi üyeleri, ABD'nin 39'uncu Kanat Komutanlığı'nın bulunduğu İncirlik Üssü'nün kapatılması için eylem yaptı. Merkez Sarıçam İlçesi'ndeki İncirlik Mahallesi'nde bulunan İncirlik Üssü önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, 'İncirlik Üssü kapatılsın', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ve 'Yaşasın tam bağımsız Türkiye' sloganları attı. Polisin geniş önlem aldığı eylemde Türk bayrakları taşıyan grup adına konuşan Vatan Partisi Öncü Gençlik Kolu Genel Başkanı Aykut Diş, Kuzey Irak'ta 25 Eylül'de yapılması planlanan bağımsızlık referandumuna engel olunmasını istedi. İncirlik Üssü'nün derhal ABD kullanımına kapatılmasını istediklerini anlatan Diş, "Türkiye'nin ulusal çıkarlarıyla ilgisi olmayan ve ABD, İsrail, PKK ve Barzani'ye hizmet eden bu üs, ABD'nin kullanımına kapatılıp Türk ordusunun denetimine verilmeli" dedi. Açıklama ardından slogan atan grup, bir süre sonra dağıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Adana Büyükşehir Belediyesi tabela görüntüsü

Eylem yerindeki genel polislerin görüntüsü

Eylemcilerin genel görüntüsü

Eylemcilerin yürümesi

Polislerin genel görüntüsü

Vatan Partisi Öncü Gençlik Kolu Genel Başkanı Aykut Diş'in konuşması

Genel ve detay görüntü

SÜRE: 3'56"  BOYUT: 240MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Kamera: ADANA,

==================================================

9)FESTİVALDE KIRAÇ COŞKUSU

ANKARA'nın Çubuk İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 12'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali'nin ikinci günü gecesinde düzenlenen etkinlik kapsamında ünlü şarkıcı Kırıç 4 bin kişiye konser verdi.

Çubukabad Parkında yaklaşık 2 saat sahnede kalan Kıraç'ın söylediği şarkılara hayranları da eşlik etti. Konserin ardından Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, ünlü sanatçı Kıraç'a çiçek verdi. Kıraç ise, 'sadece çiçek olmaz, Çubuk turşusu da isteriz' diyerek espri yaptı. Canlı performans sergileyen Kıraç'ı hayranları telefonlar ile canlı yayın yaptı.  Alanı dolduran yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı konserde, Kıraç'ı dinleyen misafirler gönüllerince eğlendi.

Festivalin 16 Eylül Cumartesi 3. gününde ise Funda Arar sahne alacak. Konserler, festival süresince gün boyu devam edecek. Funda Arar ve Kıraç'a, yerel sanatçılar da eşlik edecek. Aysel Yakupoğlu, İsmail Altunsaray, Erol Şahin, Turgay Başyayla, Cengiz Taşkent, Birsen Kavut, Çiğdem Gürdal ve İbocan, en güzel şarkılarını festival katılımcıları için seslendirecek.

Görüntü Dökümü

--------------------

Kıraç konser görüntü

Seyircilerden görüntü

Müfit ONBAŞI/ÇUBUK(Ankara), (DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Türkiye Trabzon Maçka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title