Haberler

Gündem / 18 Eylül 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Türkevi binasının temel atma törenine katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Türkevi binasının temel atma törenine katılacak.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor

2017-2018 eğitim öğretim yılında 17 milyonu aşkın öğrenci ve yaklaşık bir milyon öğretmen ders başı yapacak.

Başbakan Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Hacı Abdurrahman Özdemir Ortaokulunda düzenlenecek 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış törenine katılacak.

(Şanlıurfa/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, şehit müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın görev yeri olan Kozluk Çok Programlı Lisesi'nde, 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış töreninde yer alıyor.

(Batman/08.30)? (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Valilik ve AK Parti İl Başkanlığına ziyarette bulunacak, Nevali Otel'de kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelecek, Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

(Şanlıurfa/12.30/13.15/14.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu arasındaki "Esnaf ve Sanatkarlar Yeterlilik Merkezi İktisadi İşletmesi Yetkilendirme Protokolü"nün imza törenine katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, 2016 yılına ilişkin gelir ve yaşam koşulları araştırmasını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- TOBB, ağustosta kurulan ve kapanan şirketlere ilişkin istatistikleri duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Myanmar'ın Arakan eyaletinde yaşayan Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz izleniyor.

(Riyad)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki referandum tartışmaları ve yansımaları izleniyor.

(Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar ve beraberindeki heyeti Hak-İş'te kabul edecek, Arslan ve heyet, Gülhane Tıp Akademisinde gazilere ziyarette bulunacak.

(Ankara/11.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Esenler Belediyesince geri dönüşümden kazanılan defterlerin öğrencilere takdim edileceği "9. Defter Dağıtım Töreni"ne katılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Süper Lig'de 5. haftanın son maçında Beşiktaş ile Atiker Konyaspor, Vodafone Park'ta karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TFF 1. Lig'de 5. hafta, Eskişehirspor-Ümraniyespor maçıyla tamamlanacak.

(Eskişehir/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- " Almanya, yanlışlarından süratle dönmeli"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

"( Almanya'da terör örgütünün gösterisi) Eğer biz Almanya ile NATO'da müttefiksek ve bunu Avrupa Birliği de terör örgütü listesine almışsa Almanya'nın bu tutumunun ikircikli ve sahtekar bir tutum olduğunu, dolayısıyla uluslararası sözleşmeye, hukuka, adına ne derseniz deyin, hiçbirine uymadığını görüyoruz"

"Biz, nerede olursa olsun, hangi amaca hizmet ederse etsin, terörü hep insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak gördük. Hiçbir terör örgütünün de arkasında bugüne kadar Türkiye olarak durmadık ama Türkiye'yi şu veya bu şekilde itham edenler, 'insan hakları, demokrasi ihlali yaptı' diyenler dönüp kendilerine baksınlar"

"Almanya'nın bu yanlışlarından süratle dönmesi gerektiğine inanıyorum çünkü terörü destekleyenler en sonunda o terör belasıyla yüzleşir"

(Volkan Kaşik/Malatya)

2- "Türkiye'nin Arakan politikasını takdir ediyoruz"

Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi M. Allama Sıddıki:

"Türkiye'nin Arakan politikasını memnuniyetle karşılıyor ve takdir ediyoruz"

"Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan önderliğinde başlatılan çabalar ve daha sonra Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi, Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve Türk heyetinin Bangladeş'i ziyaretleri bizleri çok memnun etmiştir. Bu konuda önemli ilerlemeler sağlanmasını ümit ediyoruz"

"Myanmar'ın, Arakan Müslümanlarının kendi ülkelerinin insanı olduğunu kabul etmesi ve diğer vatandaşları ile aynı haklar ve şartları sağlaması lazım. Biz kuvvetli bir şekilde bu yapılanları kınıyoruz. Bangladeş hükümeti, suçsuz insanların bir militanmış edasında zulüm edilerek, direkt terörist olarak adlandırılarak öldürülmesine son derece olumsuz bakıyor ve kınıyor"

(Hikmet Faruk Başer/İstanbul)

3- GİRİŞİMCİ KADINLAR - Gurbette hayalini, memleketinde çiftliğini kurdu

Yaklaşık 13 yıl kaldığı Almanya'da kurduğu tavuk çiftliği hayalini memleketi Ordu'ya dönerek gerçekleştiren Zübeyde Başsezgi, 2 bin 100 tavuklu çiftlikte organik yumurta üretiyor

Başsezgi:

"Ev hanımıyken bir işletme sahibi olmak inanılmaz güzel. Bu işin doğada yapılması da ayrıca güzel. Tüm ev hanımlarına tavsiye ederim"

(Hayati Akçay/Ordu)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Almanya Politika Güncel Haberler

title