Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor, birlik beraberliğimizi daha da pekiştirmekten geçiyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor, birlik beraberliğimizi daha da pekiştirmekten geçiyor." dedi.

Eroğlu, Giresun Valiliği önündeki 165 milyon lira maliyetinde 18 tesisin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Giresun'a verdiği önemi dile getirdi.

Bugün 18 tesisin resmen temelini attıklarını ifade eden Eroğlu, "Burada DSİ'nin hakikaten çok büyük hizmetleri var, 16'sı DSİ'ye ait, gördüğünüz gibi Alucra'da, Bulancak'ta, Çamoluk'ta göletler, barajlar var, arkasında dereler var, dereler çok önemli. Biz burada dereleri tamamen ıslah ediyoruz, 10 tane de derenin ıslahını yapacağız." diye konuştu.

Orman Genel Müdürlüğünün vatandaşın kalkınması, bilhassa orman köylülerinin özellikle refah seviyesinin artması için ne gerekiyorsa yapacağını vurgulayan Eroğlu, "Bizim anlayışımızda şu var, her şey millet için, insanı yaşat ki devlet yaşasın. Ormanlık alanda gelir getirici türler dikiyoruz, 3 yıl boyunca masrafları, bakımı her şeyi bize ait, geliri 49 yıl vatandaşa ait olarak teslim ediyoruz." dedi.

Eroğlu, fındık konusuna değinerek, "Bakanımızdan söz aldık, tüm fındıkları TMO alacak, parasını da 7 günde ödemesi yönünde karar aldık. Bu da hayırlı olsun, bunu da takip ediyoruz. Ödeme süresini de 7 güne indirdik, dekar alımı 80 kilodan 130 kiloya çıkardık, hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Doğu Karadeniz Projesi'ne (DOKAP) işaret eden Bakan Eroğlu, "31 milyar 500 milyon liralık yatırım yapılarak burası adeta uçacak ve bunun bitiş tarihi de kime sorarsanız sorun, bizim bakanlığın mensuplarına sorun diyecekler ki 31 Aralık 2019 saat 16.59'da bitirmek için adeta sözleştik, bütün bakanlık hedefe kilitlendi." dedi.

Eroğlu, 15 Temmuz'da tarihin en kanlı alçak darbe girişimine karşı tüm Giresunluların meydanlara aktığını belirterek, "Darbeye geçit vermedi, sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu milleti bölme, parçalama, vatanı işgal etme girişimi olan, bu alçak darbe girişimine karşı milletimizin kahramanlığı sadece bizim değil dünya tarihine bir kahramanlık destanı olarak geçti." şeklinde konuştu

Türkiye üzerinde çok oyunlar oynandığına dikkati çeken Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü bu topraklar gerçekten çok önemli, dünyanın merkezi Türkiye, dolayısıyla kalkınmamızın önünü kesmek, ülkemizin kalkınmasını önlemek için bazı ülkeler oyun üstüne oyun tertip ediyor, milletimizin bu yükselişini kesmek istiyor. Bunun için PKK, PYD, FETÖ gibi terör örgütlerine destek veriyorlar, silah veriyorlar, biliyorsunuz etrafımız ateş çemberi. Dolayısıyla bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor, birlik beraberliğimizi daha da pekiştirmekten geçiyor. Çünkü Türkiye sadece 80 milyonun özellikle gönül coğrafyası değil, tüm gönül coğrafyamızın Balkanlardan Orta Asya'ya kadar, Afrika'dan Ortadoğu'ya kadar, Arakan'dan Filistin'e kadar bütün gönül coğrafyamızın beklentisi Türkiye.

Gönül coğrafyamızın son kalesi olan Türkiye'yi ayakta tutmak için güçlü olmamız lazım, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirmemiz lazım. O bakımdan inşallah biz de büyük hedeflere doğru koşuyoruz, Allah nasip ederse Cumhurbaşkanımız 3 büyük hedefi bize gösterdi, 2023 yılanda cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Fatih'in İstanbul'u fethettiğinin 600'üncü yıl dönümünde şanlı bayrak gençler sayesinde zirveye taşınacak, Malazgirt zaferinin birinci yılını yeni doğan çocuklar ve doğacaklar 2071 yılında kutladığı zaman Türkiye Allah'ın izniyle küresel bir güç olacak."

Eroğlu, Türkiye'nin bahtının açık olduğunu vurgulayarak, 21'inci asra bu milletin mührünü vuracağını aktardı.

Konuşmanın ardından gelir getirici orman ürünlerinin kura çekimi yapılarak ailelere Bakan Eroğlu tarafından belgeleri verildi, daha sonra ise 18 tesisin temeli atıldı.

Giresun Valiliğini de ziyaret eden Bakan Eroğlu, daha sonra Valilik Toplantı Salonu'nda gazetecilerle bir araya geldi.

Eroğlu, bakanlığın kentteki çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Eroğlu, Dereli ilçesinde Kümbet Yaylası'ndaki Aymaç mevkisini de içine alan Aymaç Tabiat Parkı'nın ilanını açıkladı.

Eroğlu, bir gazetecinin eylül ayının kurak geçmesini nasıl değerlendirdiği yönündeki sorusunu şöyle cevapladı:

"Mevsim değişikliklerinde iki husus tesir ediyor. Ben de bu konuda yıllardan beri araştırma yapıyorum yağışlar, taşkınlar konusunda. Birinci tesir belli yıllarda yağış fazla sulak dönemler, bazı yıllarda kurak dönemler oluyor, kuraklığın dereceleri var, aşırı kurak olan dönemler var. Hatta bu konuda hatırlarsanız Hazreti Yusuf zamanında Mısır'da 7 yıl bolluk, 7 yıl kuraklık olmuş, tarihi kayıtlarda var bu. Dünyada da bazı yerler kurak, bazı yerler aşırı yağışlı geçiyor. Bu tabii bir hadise, yıllara göre değişen bir hadise."

Eroğlu, Türkiye'deki bilhassa İstanbul'daki yağışların durumunu aşağı yukarı 1950'den bu yana incelediğini belirterek, "1989 kurak bir yıl, 1994 kurak, 2000 yılı kurak, 2007 yılı kurak, 2014 yılı kurak. Bu şekilde bazı yıllar, kurak bazı yıllar da yağış fazla oluyor. Birincisi iklimin tabii seyri bu." diye konuştu.

Küresel iklim değişikliğine dikkati çeken Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bu sebeple ne oluyor? atmosferde biliyorsunuz bir takım sera gazları dediğimiz gazlar var. Sera gazı biliyorsunuz karbondioksit, metan gazı gibi gazlar dünyanın etrafındaki atmosferi kaplıyor dolayısıyla güneş ışığı geldiği zaman dünyaya geliyor, çıkarken sera gibi, etkisi gibi, nasıl seralarda dışarı çıkarken dışarı yansıyamıyor seranın içi fırın gibi oluyor, dünyadaki sıcaklık da gitgide artıyor."

Eroğlu, bu durumun etkilerini anlatarak, "Bazı bölgelerde yağışlarda azalma 40-50-100 yıl içinde, bazı bölgelerde artma gözüküyor. İkincisi yağış rejiminde değişiklik oluyor biz bunu bazen Giresun'da bir tarihte büyük bir yağış oldu, neredeyse bir yılda yağacak yağış miktarının üçte biri 24 saatte yağdı. İstanbul'da böyle durumlar oldu ama şu anda da mesela Zonguldak'ta da var uyarı." şeklinde konuştu.

Meteorolojinin çok ileri bir sistem kurduğu bilgisini veren Eroğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün iklimle ilgili çalışmalar yapan ve teknolojisi en yeni olan, dünyada ilk altıya giren bir sistem kurduğunu aktardı.

Eroğlu, bu sistemin uygulamasının vatandaşlara da açıldığını, akıllı telefonlara indirebildiğini belirtti.

Uygulamayla yağışlar, radarlar gibi unsurların nerelerde olduğunun öğrenebileceğini dile getiren Eroğlu, "Türkiye'nin her yerindeki bin 650 noktada, anlık olarak, o gün akşama kadar üç günlük, bir haftalık hava durumunu sistem veriyor. Sizlerden ricam vatandaşların bunu yüklemesi, bunu yükleyerek her şeyi görmesi mümkün. Bulutları bile, uydu görüntüleri, radar görüntüleri var, bir takım uyarılar var. Bugün Zonguldak'la ilgili uyarı bana düştü." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Giresun Valiliği Veysel Eroğlu İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title