Haberler
BBC

Anket: Avrupa'daki Türklerin 5'te 1'i Son Bir Yılda Ayrımcılığa Uğradığını Söylüyor

Yeni bir anket çalışması, Avrupa'da yaşayan Müslümanların çoğunun kendilerini "ayrımcılığa rağmen yaşadıkları ülkeye sıkı bir şekilde bağlı hissettiklerini" ortaya koydu.

Yeni bir anket çalışması, Avrupa'da yaşayan Müslümanların çoğunun kendilerini "ayrımcılığa rağmen yaşadıkları ülkeye sıkı bir şekilde bağlı hissettiğini" ve yaşadıkları ülkedeki demokratik kurumlara oldukça yüksek bir oranda güvendiklerini ortaya koydu.

Anket sonuçlarında, Müslümanların yaşadıkları ülkedeki demokratik kurumlara güven oranının, nüfusun geri kalanından yüksek olduğu vurgulandı.

Anket, 15 Avrupa Birliği ülkesinde yaşayan 10 bin 527 Müslümanla yapıldı.

Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı (FRA) tarafından yapılan ankete göre, birinci ve ikinci jenerasyon Müslümanların yüzde 76'sı kendilerini yaşadıkları ülkeye "sıkı bir şekilde bağlı" hissediyor.

Türkiye kökenlilerin kendilerini yaşadıkları ülkeye bağlı hissetme oranları 5 üzerinden 4. Ankette 5 kendini en sıkı şekilde bağlı hissetmeye, 1 ise en az şekilde bağlı hissetmeye işaret ediyor.

Genel olarak kendini en çok bağlı hisseden Müslümanlar Finlandiya'da, en az bağlı hissedenler ise İtalya'da yaşıyor.

Üçte biri iş ararken ayrımcılığa uğradı

Ankete katılan Müslümanların üçte biri iş ararken ayrımcılığa uğradıklarını söyledi.

Katılımcıların yaklaşık yüzde 40'ı da etnik kökenlerinden ya da göçmen olmalarından dolayı ayrımcılık ve kötü muameleye maruz kaldıklarını belirtiyor.

Bu tür muamelelere maruz kaldıklarını belirten kişilerin çoğu Hollanda ve Fransa'da yaşıyor.

Her iki ülke de yoğun Müslüman nüfusa sahip ve her iki ülkede de bu yılki seçimlerde göçmen karşıtı partiler ikinci sırada geldi.

Türkiye kökenlilerin yüzde 20'si son 12 ayda etnik kökenlerine ya da göçmen olmalarına bağlı olarak ayrımcılığa uğradığını söylüyor.

Son 5 yılda ayrımcılığa uğradığını söyleyen Türkiye kökenlilere bakıldığında ise bu oran yüzde 34'e çıkıyor.

Pek çok Müslüman ayrıca kulağa Arapça gibi gelen isimlerinden ya da başörtülerinden dolayı ev ya da okul bulmada sorunlarla karşılaştıklarını söyledi.

Müslümanların yaklaşık dörtte biri eşcinsel komşu istemiyor

Ankete göre, Müslümanların çoğu farklı dini ya da kültürel altyapıdan gelenlere karşı "genellikle açıkgörüşlü" bir tutum sergiliyor.

Ankete katılanların neredeyse yarısı, bir aile üyesinin Müslüman olmayan biriyle evlenmesi konusunda kendisini "tamamen rahat hissedeceğini" söylüyor.

Ancak ankete katılanların yüzde 23'ü eşcinsel ya da biseksüel komşularının olmasından rahatsız olacağını kaydetti.

' Avusturya Müslüman karşıtlığının en yüksek olduğu ülke'

Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı (FRA) müdürü Michael O'Flaherty, anketin, 'Müslümanların Avrupa toplumlarına ayak uydurmadığı' söylemini boşa çıkardığını belirtti.

O'Flaherty, "Tam tersine, nüfusun geneline oranla demokratik kurumlara güvenin çok daha yüksek olduğunu gördük" dedi.

O'Flaherty, ayrımcılık ve nefret suçlarının, hem bireyleri hem de toplulukları yabancılaştırma riski taşıdığını da belirtti.

Ankete göre, Müslümanlara karşı önyargılı AB ülkeleri arasında Avusturya öne çıkıyor.

Avusturya'da 15 Ekim'de yapılacak meclis seçimlerinde aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi'nin (FPÖ) hükümete girebileceği belirtiliyor.

BBC

Avusturya Türkiye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title