Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

Ahmet Davutoğlu Tokat'ta (2)

KÖYLÜLERDEN YOĞUN İLGİ

Eski başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ve kayınpederi Hulusi Misge ile birlikte eşinin köyü olan Tokat'ın Turhal İlçesi'ne bağlı Necip Köyü'nü ziyaret etti. Necip Köyünde amcasının torunu olan Zehni Denk ailesini ziyaret eden Davutoğlu'nu ve eşi Sare'yi köylüler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Basına kapalı ziyaret sonrası Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Necip köyü sakinleri ile bir süre sohbet etti. Köyde yaşayan vatandaşlar ise Ahmet Davutoğlu ve Sare Davutoğlu ile birlikte fotoğraf çekinmek için birbirleri ile yarıştılar. Ziyaret sonrasında açıklamada bulunan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, "Biz küçüklüğümüzden beri dedemizin Tokat'tan Afyon'a geldiğini duyarak büyüdük. Bugün burada akrabalarımızla görüşmüş olmaktan ve Tokat'ın eski üzümlerinin yaşatılacağı bağlarımızın bağ bozumuna gelmekten çok mutluyum. Bütün akrabalarımızla ve köydeki tanıdıklarımızla görüşmekten de çok mutlu olduk. Birçoğu ile ilk kez görüştük. Ama otursak herhalde eskiden beri berabermişiz gibi sohbet edebiliriz. Bizi böyle büyük bir misafirperverlikle karşıladıkları için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ahmet Davutoğlu ise Necip köyünde oldukları için çok mutlu olduklarını ifade ederek şöyle dedi:

"Ülkemizin her köyü güzel, her yerde böyle muhabbet gördük. Ama buranın bir özelliği var. Sare hanımın dedesinin köyü, şeyh veli efendi diye çok maruf bir ilim adamı, buradan Afyon'a inşaat için gider yaklaşık 120-130 sene önce ve Sare hanımın babaannesi orada doğar. O zamandan beri duyardık Tokat'taki köklerini fakat daha sonra Necip köyden Sare hanıma bir mektup geldi. O mektupla birlikte tekrar köyle ilişkileri kurdular. Anadolu insanı muhabbet yüklüdür. Kendisiyle beraber olduğunu hissettiği herkese gönlünü açar. Bugün burada da hiç unutulmaz anılar yaşadık. Yüz yıl öncesinden bir hasretin olduğunu gördük."

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Köy ziyaretinden görüntüler

-Köylülerin yoğun ilgisi ve fotoğraf çektirmeleri

-Sare Davutoğlu açıklama

-Ahmet Davutoğlu açıklama

Haber-Kamera: TOKAT, DHA

====================================

3 kilo esrarla yakalandı adliyeye çocuğuyla götürüldü

BURSA'da teknik takip sonucu harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 kilo 110 gram esrar ele geçirdi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan M.Z.G. ve yanında küçük yaşta çocuğu bulunan  kadın şüpheli G.G. adliyeye sevk edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Diyarbakır'dan Bursa'ya yüklü miktarda uyuşturucu madde sevk edildiği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Kestel İlçesi'nde şüphelilere yönelik operasyon yaptı. Ankara Caddesi'ndeki takipte şüpheliler; M.Z.G. ve G.G. yakalandı. Bu kişilerin üzerinde 3 kilo 110 gram esrar ele geçirilirken, M.Z.G. ve G.G. gözaltına alındı. Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kadın şüpheli G.G.'nin küçük yaştaki çocuğu da annesiyle birlikte adliyeye götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Uyuşturucu bulunan çantanın açılması,

Şahışların adliyeye sevki

Detaylar

Haber: Enver Fatih TIKIR/BURSA, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Sare Davutoğlu Ak Parti Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title