Haberler

"Hak Etmiyorum Ama Olsun" Diyen Rektör Vekili Görevden Alındı

Güncelleme:

"Yalova Üniversitesi'ne gelmeyi çok hak etmiyorum, ama olsun" diyen rektör vekili Prof. Dr. Cengiz Tomar'ın yerine YÖK tarafından Prof. Dr. Güler Bilen Alkan atandı.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Diyanet İşleri Başkanı olmasının ardından rektör vekili olarak atanan ve "Yalova Üniversitesi'nde gelmeyi çok hak etmiyorum belki de ama olsun." diyen Prof. Dr. Cengiz Tomar görevden alındı. Yerine İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güler Bilen Alkan atandı.

"HAK ETMİYORUM AMA OLSUN"

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Diyanet İşleri Başkanı olarak atanması nedeniyle Rektör Vekilliği görevi Prof. Dr. Cengiz Tomar'a verilmişti. 18 Eylül Pazartesi günü yapılan Yeni Akademik Yıl açılış töreninde konuşan Prof. Dr. Tomar, "Şahsen ben de kendimi çok layık görmüyorum bu işe. Ben Edinburg Üniversitesi'nde okudum. Orada hoca olamadım. Türkiye'mizin seçkin kurumları Boğaziçi'nde, ODTÜ'de, buralarda da hoca olamadım. Belki epey eksik yanım var. Yani Yalova Üniversitesi'nde gelmeyi çok hak etmiyorum belki de ama olsun. Gene de samimiyetle elimden geleni yapacağım" demişti.

"BEN DE GENEL BAŞKAN OLAMADIM"

Bunun üzerine kürsüye çıkan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Prof. Dr. Tomar'a seslenerek, "Hocam üzülmeyin, iyi üniversitelerde hoca olamamışsınız. Bu ülkede Pavarotti'yi konservatuara almadık biz, sesi yetersiz diye. Hiç canınızı sıkmayın. Bak ben de genel başkan olamadım. Ben moralimi bozuyor muyum? Sen niye bozuyorsun?" diye konuşmuştu.

3 GÜN SONRA YERİNE ATAMA YAPILDI

Yalova Üniversitesi'ndeki bu konuşmaların ardından 3 gün sonra, dün, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından Yalova Üniversitesi Rektör Vekilliğine yeni bir isim atandığı öğrenildi. Üniversiteye İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İskenderun Teknik Üniversitesi Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Bilen Alkan'ın Rektör Vekili olarak atandığı üniversite yönetimine bildirildi.

Rektör vekilliğinde değişikliğe gidilmesinde akademik yıl açılışında yapılan konuşmaların etkili olup olmadığını akıllara getirdi.

3 YIL AK PARTİ İLÇE BAŞKAN YARDIMCILIĞI YAPTI

Öte yandan Yalova Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Güler Bilen Alkan'ın, 2011-2014 yılları arasında AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcılığı yaptığı, 2015 milletvekili seçimlerinde de AK Parti'den İstanbul 3 Bölge Milletvekili Aday Adayı olduğu öğrenildi.

YÖK YENİ REKTÖR ARAYIŞLARINDA

Diğer yandan YÖK tarafından yapılan duyuruda ise Yalova Üniversitesi için yeni rektörlük başvurularının başladığı ilan edildi. Yapılan duyuruda rektörlük için başvuruların 21 Eylül itibariyle başladığı ve 3 Ekim 2017 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Muharrem İnce İskenderun Yalova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title