Haberler

AK Parti Genel Sekreteri Şahin: "Kuzey Irak Yönetimi Tarihi Bir Hatanın Eşiğinde"

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin (IKBY), 25 Eylül'de referanduma gitme kararına ilişkin, "Kuzey Irak yönetimi tarihi bir hatanın eşiğinde.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin (IKBY), 25 Eylül'de referanduma gitme kararına ilişkin, "Kuzey Irak yönetimi tarihi bir hatanın eşiğinde. Henüz vakit varken ümit ve temenni ediyoruz ki bu hatadan dönerler. Aksi takdirde hiç de sıradan olmayan siyasi, askeri ve ekonomik tedbirleri almak mecburiyetinde kalabiliriz.Bu tedbirlerin de çok ciddi sonuçlar doğuracağını kendilerinin bilmeleri gerekiyor." dedi.

Şahin, partisinin Ayaş İlçe Kongresi'ne yaptığı konuşmada, AK Parti'nin bir Anadolu ve millet hareketi olduğunu belirterek, "AK Parti 7 bölgenin, 81 vilayetin, 780 bin kilometrekarenin her bir santimetrekaresinin partisidir. AK Parti Türk'ün, Kürt'ün, Laz'ın, Çerkez'in, Arap'ın, Alevi'nin, Sünni'nin partisidir. AK Parti bütün zenginliklerimizi temsil eden, milletimize hizmet etmeyi kendisine şiar edinmiş bir partidir." ifadesini kullandı.

AK Parti'nin herhangi bir bölgenin, etnik veya inanç grubunun ve zümrenin partisi olmadığını vurgulayan Şahin, aksi taktirde dünya siyaset tarihine geçen başarıların elde edilemeyeceğini belirtti.

Şahin, "Partimiz ülkemizin ekonomik kaynaklarının, tabi ve beşeri potansiyelinin harekete geçirilerek bizden önceki on yıllar içerisinde oluşmuş ve kronikleşmiş sorunların çözülmesi için kollarını sıvamış ve milletimize hizmet etmek için var gücüyle çalışmış bir partidir. Bizden önce krizler ülkesiyken, bizimle birlikte ülkemizi bir fırsatlar ülkesi haline dönüştüğünü görüyoruz. Milletin hamuruyla yoğrulan AK Parti bundan sonra da milletin değerlerinin temsilcisi olmaya devam edecektir. Bizim tek bir gayemiz, amacımız var, ülkemizin her bir santimetrekaresinde huzuru, refahı, güvenliği tesis etmek, güçlendirmek ve kalıcı hale getirmek. Ekmeğimizi büyütmek ve bunun hakça paylaşımını sağlamak. Demokrasimizi, hukukumuzu daha da kurumsallaştırmak. Özgürlük alanlarını olabildiğince genişletmek." diye konuştu.

Türkiye dünyanın en saygın, en itibarlı ülkelerden birisi, küresel anlamda "aktör", bölgesel anlamda da "parlayan bir yıldız" olduğunu vurgulayan Şahin, bunda katkısı ve emeği bulunan tüm teşkilat üyelerine çalışmalarından dolayı şükranlarını sundu.

Bundan sonraki süreçte de omuz omuza verip kutlu yürüyüşün sürdürülmesi gerektiğini belirten Şahin, "Eğer bu büyük 11 milyonluk AK Parti ailesi olmasaydı bu kadar büyük başarılarına imza atamaz, bizlere kurulan tuzakları boşa çıkaramazdık." ifadelerini kullandı.

Şahin, 2019'daki cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri ile yerel yönetim seçimlerine iyi hazırlanılması gerektiğini vurguladı.

Dış politikada yaşanan gelişmelere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Şahin, "Türkiye bölgesinde istikrarlı bir şekilde ayakta duran yegane Müslüman ülke." dedi.

IKBY'nin referandum kararı alması

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de referanduma gitme kararı aldığını anımsatan Şahin, şöyle konuştu:

"Kuzey Irak yönetimi tarihi bir hatanın eşiğinde. Henüz vakit varken ümit ve temenni ediyoruz ki bu hatadan dönerler. Aksi takdirde hiç de sıradan olmayan siyasi, askeri ve ekonomik tedbirleri almak mecburiyetinde kalabiliriz. Bu tedbirlerin de çok ciddi sonuçlar doğuracağını kendilerinin bilmeleri gerekiyor. Onun için kendilerine tavsiyemiz, ülkelerindeki istikrarsızlığa katkı sağlamaktan başka hiçbir anlamı olmayan bu referandumdan vazgeçmeleridir."

Suriye, Filistin, Kudüs ve Arakan'da yaşananları hatırlatan Şahin, dünyanın neresinde biz mazlum varsa bunların umut ışığı olarak Türkiye'yi gördüklerini, bu yüzden bu milletlerin sorumluluklarının omuzlarında olduğunu bildirdi.

"Adalet kavramını da kirletiyorlar"

Şahin, AK Parti olarak bir siyasi rekabet içinde bulunduklarını belirterek, bu yarış içerisinde çok ciddi bir "ana muhalefet açığı" olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün katıldığı bir televizyon programında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hiç kimsenin bir araya gelip görüntü vermek istemediği"ne ilişkin açıklamalarda bulunduğunu aktaran Şahin, şunları söyledi:

"Dün Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, BM Genel Kurulu çalışmaları vesilesiyle bulunduğu ABD'de tam 13 devlet başkanıyla görüştü. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinden dakikalar sonra ABD Başkanı ile bir araya geldi. İnsanda biraz yüz olsa 'Ayaş domatesi' gibi kızarır. Ama inanın onda bu yok. Yerli ve milli bir siyasi anlayıştan fersah fersah uzak olduklarını görüyoruz. Terör örgütleriyle kol kola, omuz omuza girdiklerini, onlarla birtakım yürüyüşler yaptıklarını, onların sözcülüğünü üstlendiğini görüyoruz. FETÖ uzantılarıyla sözde adalet yürüyüşü gerçekleştiriyorlar. 'Adalet' kavramını da kirletiyorlar ve toplumun adalete olan inancını zedeliyorlar. Nerede bir DHKP-C'li cenazesi olsa hemen CHP milletvekillerinin orada bittiklerini görüyoruz. Silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) yürütmüş olduğumuz terörle mücadelemizden nasıl rahatsızlık duyduklarını görüyoruz."

Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan "kontrollü darbe" açıklamalarına da tepki göstererek, "Bu ülkemiz adına çok endişe verici bir husus. İşte tam da bunlardan dolayı bizim davamıza, memleket meselelerine dört elle sarılmamız gerekiyor." diye konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler, Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş ve AK Parti Ayaş İlçe Başkanı Mustafa Pekol'un da birer konuşma yaptığı kongrede, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da görüntülü mesajı sinevizyondan aktarıldı.

Kongreye, AK Parti Ankara Milletvekilleri Murat Alpaslan, Ahmet İyimaya, Nevzat Ceylan, Aydın Ünal ile Ankara AK Parti Kadın Kolları Başkanı Mualla Varol ile il ve ilçe teşkilatından partililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Eylül Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title