Haberler

Afad Başkanı Güllüoğlu, ABD'de

WASHINGTON (AA) – AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, ABD'deki temasları kapsamında uluslararası afet yardım kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler 72'nci Genel Kurul toplantıları kapsamında ABD'ye gelen Güllüoğlu, başkent Washington'da temaslarına devam etti.

Perşembe günü Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (SETA) Washington DC şubesinde bir panele katılan Güllüoğlu, bugün Turkish Heritage Organization'ın (THO) Ulusal Basın Kulübü'nde düzenlediği yemekli toplantıya katıldı.

Başkan Güllüoğlu, toplantıda, uluslararası afet yardım kuruluşları temsilcileri ve bazı üniversitelerin afet, yardım ve göç çalışmaları uzmanları ile bir araya geldi.

THO'dan yapılan açıklamaya göre toplantıya, ABD Dışişleri Bakanlığı, Dünya Bankası, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı, Uluslararası Afet Yardım Ofisi, Uluslararası Kurtarma Komitesi, Katolik Yardım Hizmetleri Enstitüsü, Göçmen Politikaları Enstitüsü, George Washington ve Georgetown üniversiteleri, Suriye Amerikan Konseyi, Suriye Yardım ve Kalkınma Konseyi ile Suriye Amerikan Tıp Toplumu temsilcileri katıldı.

AFAD Başkanı Güllüoğlu, toplantıda AFAD'ın yapısı ve operasyonları hakkında bilgi verdi.

AFAD'ın, Suriye ve Myanmar'da yaptığı yardımlar ile oynadığı role dikkati çeken Güllüoğlu dünyada her gün yeni krizlerin ve afetlerin patlak verdiğini belirterek, bundan dolayı AFAD benzeri kuruluşların ortaya çıkan yükü paylaşmasının önemine vurgu yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri George Washington Mehmet Güllüoğlu Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title