Haberler

Silopi Habur'daki TSK'nın Tatbikat Alanına Irak Askerleri Geldi

Habur'daki TSK'nın tatbikat alanına Irak askerleri geldiIRAK'taki Bölgesel Kürt yönetiminin bağımsızlık referandumu kararı ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerince Şırnak'ın Silopi ilçesi ile Habur Sınır Kapısı arasında 18 Eylül'de başlatılan askeri tatbikat devam ederken, tatbikata katılmak...

Habur'daki TSK'nın tatbikat alanına Irak askerleri geldi

IRAK'taki Bölgesel Kürt yönetiminin bağımsızlık referandumu kararı ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerince Şırnak'ın Silopi ilçesi ile Habur Sınır Kapısı arasında 18 Eylül'de başlatılan askeri tatbikat devam ederken, tatbikata katılmak için dün gece uçak ile gelen yaklaşık 30 Irak askeri tatbikat alanına getirildi. Siyah camlı otobüslerle tatbikat alanına getirilen Irak askerleri bir çadıra alınarak kendilerine tatbikat ile ilgili bilgi verildiği belirtildi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin yaptığı referanduma mesaj niteliği taşıyan TSK'nın Irak sınırındaki askeri tatbikatı sürüyor. Türkiye'nin Irak'a açılan sınır kapısı olan Habur sınır kapısındaki TIR parkının karşasında 18 Eylül'de başlatılan ve tank, zırhlı personel taşıyıcı, hava savunma sistemlerini taşıyan askeri araçların katıldığı tatbikatın bugün misafirleri vardı. Irak'tan dün gece Türkiye'ye gelen ve Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanına inen yaklaşık 30 Irak askeri buradan araçlarla Silopi ilçesine getirildi. Sabah saatlerinde ise, Irak askerleri camları siyah iki midübüs ile tatbikat alanına getirildi. Araçtan inen Irak askerleri tatbikat alanındaki bir çadıra geçerek burada kendilerine tatbikat ile ilgili bilgi verildiği öğrenildi.

Silopi ilçesinde bulunan 172'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Bülent Temizer'in yönettiği tatbikatta bugün de Irak askerleri ile birlekte tatbikat eğitiminin ve zırhlı araç manevraların yapılacağı bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Silopi Irak TSK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title