Haberler

Türk Sağlık Hizmeti Sektörü Etiyopya'da Tanıtıldı - Addis Ababa

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye'deki sağlık hizmeti sektörünü tanıtmak ve sağlık turizmine katkıda bulunmak amacıyla Etiyopya'da toplantı düzenledi.

Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda başkent Addis Ababa'da düzenlenen "Türk Sağlık Hizmeti Sektörü Tanıtım Toplantısı", ülkede sağlık sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarının yanı sıra çok sayıda hastane yetkilisini bir araya getirdi.

DEİK Sağlık İş Konseyi temsilcileri, katılımcılara Türkiye'deki sağlık hizmet sektöründe son yıllarda kaydedilen gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye'nin son 15 yılda sadece ekonomik olarak değil, sağlık hizmetleri alanında da önemli yol aldığını söyledi.

Türkiye'de yüz nakil ameliyatlarının da başarıyla yapıldığını belirten Ulusoy, her yıl yüz binlerce yabancı ülke vatandaşının tedavi, genel sağlık kontrolü ve ameliyat için Türkiye'ye geldiğini ifade etti.

Ulusoy, "Türkiye, Joint Commission International (JCI) tarafından akredite olmuş en fazla hastaneye sahip dünyada 5. ülke." diye konuştu.

"Etiyopyalılar Tayland ve Hindistan'ı tercih ediyor"

DEİK Sağlık İş Konseyi üyesi İlyas Benveniste, toplantı sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, konsey olarak farklı ülkeleri ziyaret ederek buralarda iş fırsatlarını araştırdıklarını belirtti.

Benveniste, "Heyet, buradaki hastaneler ve Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle çeşitli görüşmeler yaparak sağlık sistemindeki altyapı eksikliklerini ve ihtiyaçlarını anlamaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Etiyopya halkının sağlık hizmeti almak için Tayland ve Hindistan gibi ülkeleri tercih ettiğini kaydeden Benveniste, Türkiye'nin de sağlık turizmi alanında etkisini artırmak istediğini söyledi.

DEİK Sağlık İş Konseyi, 2010 yılında, sağlık turizminin yurt dışında tanıtımı ve sağlık hizmeti satın alımındaki yabancı karar vericilerle üyeler arasında iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla kuruldu.

Konsey, sağlık hizmetlerinin hedef pazarlara tanıtılmasına öncülük etmek, yurt dışından Türkiye'ye tecrübe, yatırım ve finansman çekmek yoluyla Türkiye'nin bu alanda önemli bir merkez haline gelmesini sağlamak için faaliyetlerde bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Addis Ababa Etiyopya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title