Haberler

Birleşik Krallık'ın AB'den Ayrılması

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Birleşik Krallık ile yürütülen ayrılma (Brexit) müzakerelerinde henüz yeterli ilerleme sağlanamadığını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Birleşik Krallık ile yürütülen ayrılma (Brexit) müzakerelerinde henüz yeterli ilerleme sağlanamadığını söyledi.

Londra'da Birleşik Krallık Başbakanlık Ofisi "10 Numara"da Başbakan Theresa May ile bir araya gelen Tusk, çıkışta basına açıklamada bulundu.

Theresa May'in geçen hafta Floransa'da yaptığı konuşmayı "yapıcı" ve "daha gerçekçi" diye nitelendiren Tusk, bugün yaptıkları görüşmenin de aynı havada geçtiğini söyledi.

Tusk, "Ancak kimse Brexit'in iyi bir şey olduğunu söylemiyor. Brexit sadece hasar kontrolü anlamına geliyor. Bildiğiniz gibi Birleşik Krallık ile gelecekteki ilişkilerimizi ancak müzakerelerde yeterli ilerleme sağlanınca ele alacağız. Henüz yeterli ilerleme sağlanmış değil ama bunun için çalışıyoruz." diye konuştu.

May, cuma günü İtalya'nın Floransa kentinde yaptığı konuşmada, ülkesinin yeni Brexit yaklaşımını ortaya koymuştu. Brexit müzakerelerinin tamamlanmasının ardından geçiş süreci olmasını istediğini anlatan May, ülkesinin AB bütçesine taahhütlerini yerine getireceğini ilan etmişti.

İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık'ta 23 Haziran 2016'da yapılan referandumda seçmenlerin yüzde 52'si Brexit yönünde oy kullanmıştı.

Lizbon Anlaşması'nın, üyelerin birlikten ayrılmasını düzenleyen 50. maddesini mart ayında işleten Birleşik Krallık, AB'den ayrılma sürecini resmen başlatmıştı. Brexit müzakerelerinin Mart 2019'da tamamlanması öngörülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşik Krallık Theresa May Donald Tusk Floransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title