Haberler

İtfaiye Haftası

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığınca İtfaiye Haftası dolayısıyla hazırlanan fotoğraf sergisi ziyarete açıldı.

İtfaiye fotoğrafçısı Rıfat Şen tarafından çekilen karelerin yer aldığı ve "Bu Şehrin Korkusuz Kahramanları" adı verilen sergi, Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda açıldı.

İtfaiye ekiplerinin son 3 yıl içinde yaşadıkları olaylar, kaza anları, arama kurtarma çalışmaları, patlama ve yangın söndürme çalışmaları konularının yer aldığı sergide, 60 fotoğraf karesi bulunuyor.

Sergi, hafta boyunca vatandaşlar tarafından gezilebilecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı açıklamada, itfaiye erleri tarafından 21 bin olaya müdahale edildiğini kaydetti.

Kocamaz, şunları kaydetti:

"İtfaiye erlerimiz gerek yangında gerekse sel felaketlerinde yoğun bir gayret içerisinde tehlikeyi göze alarak, insanların hayatını kurtarmanın yollarını arıyorlar. Çok şükür can kaybımız en az düzeyde. Amacımız mal kaybını da ortadan kaldırabilmek. Yaklaşık 700 personelimizle hizmet veriyorduk, eleman sayımızı arttırıyoruz. Elemanlarımızı daha bilgili ve birikimli yetiştirebilmek gayreti ile devamlı eğitimler veriyoruz. Bütün itfaiyeci kardeşlerimize teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Kocamaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title