Haberler

Ankara Garı Saldırısı Davasında Sanığın Sözleri, Salonu Karıştırdı

ANKARA Garı'nda 102 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili 36 sanığın yargılandığı davada, sanıklardan Mehmedin Baraç'ın savunması sırasında salon karıştı. Saraç'ın "Salonda, PKK ve DHKP-C'li leşlere şehit, askerlere ölü denildi. Cumhurbaşkanı ve askere küfür edildi" sözlerine itiraz eden bir müşteki avukatı, mahkeme başkanından bu tür sözlere müsaade etmemesini istedi. Bunun üzerine Saraç, "Bütün PKK ve DHKP-C'liler leştir" diye bağırdı. Salonda bulunanların sanığa tepki gösterip, pet şişe fırlatması üzerine mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya müştekiler, yakınları, tutuklu sanıklar ve avukatlarıyla çok sayıda müşteki avukatı katıldı. Duruşmada, mahkemeye gelen bilgi ve belgelerle gizli tanık 'Piramit'in ifadeleriyle ilgili sanıklara savunma yapmaları için söz verildi.

MÜŞTEKİ AVUKATLARINA YÖNELİK SUÇLAMALARI TEPKİ ÇEKTİ

Sanıkların tamamı, terör örgütü DEAŞ üyeliğini ve saldırıyla alakalı oldukları iddialarını reddederken, bazı sanıklar, savunmalarında Kur'an-ı Kerim'den ayetler kullandı. Sanıklardan bazıları da müşteki avukatlarını 'PKK'lı olmak' ile suçladı. Bu sanıklardan Talha Güneş'in, müşteki avukatlarının kendisini gizli tanık 'Piramit' ve hakkında ifade veren tanıkların sözleriyle suçladığını belirterek, "İşkenceyle alınan ifadeler ve yalanlarla insanların mahkum edilmesini istiyorlar. Kişi başkasının ellinin kirliliğinden bahsederken, kendi ellerinin temiz olmasına bakması lazım. Avukatların terör örgütü PKK ile ilişkisi ortada olan HDP ile ilişkileri..." demesi salondan tepki aldı.

"BEN ŞERİAT İSTİYORUM AMA TERÖRİST DEĞİLİM"

Sanıklardan Yakup Karaoğlu da terör örgütü DEAŞ'la ilgisi olmadığını belirterek, "Eve IŞİD katliam yaptı. Ancak birileri de çıkıp Suruç'ta yatağında şehit edilen polisleri de söylesin. 40 yıllık bebek katili hala İmralı'da yatıyor, ben terör örgütünün içine konuluyorum. Buradakilerin derdi İslamiyet'i yargılamak. Evet ben şeriat istiyorum, Allah'ın kanunlarının uygulanmasını istiyorum. Bunlar suç ise beni bunlarla yargılayın. Terörist değilim, terör örgütü üyesi değilim. Ben inancımı savaşla değil, fikirlerimle söylerim. Evet IŞİD'in söylemleri buna benziyor olabilir, eleman kazanırken İslami camiayı kullanıyor olabilir ama ben onlardan değilim" diye konuştu.

Sanık Karaoğlu'nun "Şeriat istiyorum" sözlerine bir müşteki, "O zaman Arabistan'a git" diyerek, tepki gösterdi. Sanık, Karaoğlu ise bu kişiye "Sen de Kuzey Kore'ye git. Sen de komünistsin" diye karşılık verdi.

AVUKATA PARMAK SALLAYIP TEHDİT ETTİ

Sanıkların bu yöndeki savunmalarına müşteki avukatları, sık sık itiraz etti. Mahkeme başkanı, sanıkları sadece suçlamalar yönünde savunma yapmaları konusunda uyardı; ancak söz alan sanıklardan Mehmedin Baraç, müşteki avukatlarını hedef alarak, şunları söyledi: "Ben hiç bir şekilde milletine ihanet etmeyen bir insanım. Milliyetçi kişiliğim nedeniyle PKK'lılar tarafından sevilmezdim. Müşteki avukatlarının maddi gerçeğin ortaya çıkması gibi bir dertlerinin olduğunu düşünmüyorum. Dijital verilerde ortaya çıkan PKK ile IŞİD'in işbirliğinden hiç biri bahsetmiyor. Sanık koltuğuna devleti oturtmaya çalışıyorlar. Salonda, PKK ve DHKP-C'li leşlere şehit, askerlere ölü denildi. Cumhurbaşkanı ve askere küfür edildi"

Bunun üzerine bir müşteki avukatı söz alarak, "Bu mahkemede ölen hiç kimseye leş denilmesini doğru bulmuyoruz" dedi. Sanık Baraç ise işaret parmağını kaldırıp, avukata yönelik "Bütün PKK ve DHKP-C'liler leştir" diye bağırdı. Salonda bulunan müştekilerden bazıları, mahkeme başkanına "Bunlara neden izin veriyorsunuz" diye bağırdı. Bazı müştekilerin, ellerindeki pet şişeleri sanıklara atması üzerine salon karıştı. Mahkeme başkanı da duruşmaya ara vererek, salonu boşalttırdı. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli?
title