Haberler

Özbekistan-Rusya İş Forumu

Özbekistan Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Sahip Saifnazarov, geçen yıl 4,2 milyar dolar olan Özbekistan ile Rusya arasındaki dış ticaret hacminin bu yıl 5 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Özbekistan Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Sahip Saifnazarov, geçen yıl 4,2 milyar dolar olan Özbekistan ile Rusya arasındaki dış ticaret hacminin bu yıl 5 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Çok sayıda Özbek ve Rus iş adamının katıldığı Özbekistan-Rusya İş Forumu Taşkent'te gerçekleştirildi. Özbekistan Sanayi ve Ticaret Odası ile Rusya Güney Ural Bölgesi Sanayi ve Ticaret Odası'nın organize ettiği forumda, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, ortak yatırım projelerinin hayata geçirilmesi ve iş birliğinin yeni yönlerinin belirlenmesi ele alındı.

Forumun açılışında konuşan Özbekistan Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Sahip Saifnazarov, geçen yıl 4,2 milyar dolar olan iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin bu yıl 5 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini, bunun için tarafların gereken tüm imkanlara sahip olduğunu söyledi.

Saifnazarov, Özbekistan'ın Rusya'ya otomotiv, meyve sebze, inşaat, tekstil ve deri ayakkabı ürünleri sevkiyatını önemli ölçüde artırabileceğini, buna karşılık Rusya'dan petrol ve petrol ürünleri, metal ve metal ürünleri ithalatını artırmak istediğini ifade etti.

Rusya Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Vladimir Padalko da iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinin Rusya'nın birçok bölgesindeki sosyoekonomik durumu olumlu etkileyeceğini belirterek, iki ülkenin de birbirlerinin üretim potansiyelini tamamlaması ve satış pazarlarını genişletmesi gerektiğini vurguladı.

Foruma, kimya, makine sanayi, tekstil, tarım, havacılık, gıda, ilaç, metalürji, yol yapım ekipmanları, petrol-gaz ekipmanları, enerji ve hidroteknik alanlarda faaliyet gösteren 30'dan fazla Rus şirketinin üst düzey yöneticisi katıldı.

Forumun ardından Özbekistan ve Rusya İş Konseyleri yöneticileri arasında 2018-2019 yıllarına yönelik iş birliği memorandumunun hayata geçirilmesi ile ilgili "yol haritası" imzalandı.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Özbekistan Taşkent Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title