Haberler

Gündem / 10 Ekim 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'daCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi karşılama töreninin ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile Sırbistan Sarayı'nda baş başa ve heyetler arası görüşmelere katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi karşılama töreninin ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile Sırbistan Sarayı'nda baş başa ve heyetler arası görüşmelere katılacak.

İki ülke arasında bazı anlaşmaların imza töreninin ardından Erdoğan ve Vucic, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Ulusal Meclisi Başkanı Maja Gojkoviç tarafından onuruna verilecek öğle yemeğine, Hyatt Otel'de düzenlenecek Türkiye-Sırbistan İş Forumu'na katılacak.

Kalemeydan ziyaretinin ardından Erdoğan, Donguarde'de Cumhurbaşkanı Vucic'in onuruna vereceği devlet yemeğine iştirak edecek.

(Belgrad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.

(TBMM/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP, HDP ve MHP'nin Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti Başkanı Zurab Pataradze ile görüşecek.

(Gürcistan) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM'den

Genel Kurulda, İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

Plan ve Bütçe Komisyonunda, bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısının görüşmeleri sürecek.

(TBMM/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Somali Sanayi ve Ticaret Bakanı Sadık Abdullah Abdi ve beraberindeki heyetle görüşecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının (İNTES) 176. geleneksel toplantısına katılacak.

(Ankara/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, eylül ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD ile Türkiye arasında vizelerin askıya alınmasının yansımaları izleniyor.

(Washington/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki gayrimeşru referandumun ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- 7. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin basın toplantısı Shangri-La Bosphorus Otel'de yapılacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde TÜRSAK Vakfı'nın düzenlediği "14. Çocuk Filmleri Festivali"nin açılış töreni Grand Pera Emek Sahnesi'nde yapılacak.

(İstanbul/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin İdlib kentindeki çatışmasızlık bölgesine intikali kapsamındaki gelişmeler izleniyor.

SPOR

1- 53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Alanya-Kemer etabıyla başlayacak.

(Antalya)

2- 21 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Eleme maçında Türkiye, Macaristan'ı Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda konuk edecek.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında Gaziantep Basketbol-Capo D'Orlando ve Umana Reyer-Banvit maçları oynanacak.

(Gaziantep/19.30/Venedik/21.30) (Fotoğraflı)

4- Basketbol ULEB Avrupa Kupası ilk haftasında TOFAŞ, deplasmanda Ratiopharm Ulm takımıyla karşılaşacak.

(Ulm/20.30)

ÖZEL HABER

1- Banliyö hatları Ankara'da bu yıl, İstanbul'da 2018'de açılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

"2018 yılı sonunda İstanbul'un her iki yakasındaki Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı banliyö hatlarını metro standartlarına getirmiş olacağız"

"Ankara'dan kalkan Yüksek Hızlı Tren Haydarpaşa Garı'na gidebildiği gibi, bazıları da Marmaray'ı kullanarak Avrupa yakasına geçmiş olacak. Dolayısıyla ulaşım, kesintisiz hale gelecek"

"Bu yıl sonunda çalışmaları tamamlanacak Başkentray, hem banliyö hizmeti vermesi hem de Yüksek Hızlı Trenin Sincan'a gidişinin hızlanması adına önemli"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

2- Girişimciler holdinglerin radarına girdi

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yenilikçi girişimcilere dikkat kesilen iş dünyasının önde gelen

şirketleri, yüksek teknoloji içeren, taklit edilemeyen, ülke gelişimine ve topluma katkısı olan girişimcilerin elinden tutuyor

Koç Topluluğu'nun teknoloji yatırım şirketi İnventram'ın Genel Müdürü Cem Soysal:

"Derin teknolojik bilgi ve yaratıcılığın girişimcilik ruhu ve iş icraatı yatkınlığı ile birleştiği beyinler bizim radarımıza hemen giriyor"

Vestel Ventures'ın Genel Müdürü Metin Salt:

"Odaklandığımız yatırım alanları teknoloji kökenli, yeni iş modellerini deneyen, değişen yaşam biçimi içerisinde gelişebilecek tüm girişimler"

Buluşum'un CEO'su Cihan Alpay:

"Sosyal girişimler toplumsal gelişime ve değişime büyük katkı sağlıyor. Buluşum'u Türkiye'de sosyal inovasyon ve bireysel bağışçılık kültürünün gelişmesine katkı sunmak için hazırladık. Boyner Grup'un fon desteği ve pazarlama gücüyle birleşen bu modelin başarılı olacağına inanıyoruz"

(Elif Ferhan Yeşilyurt/İstanbul)

3- "Türkiye'yi bol kar yağışlı bir kış bekliyor"

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen:

"Bu sene normal, beklenen bir kış mevsimi olacak gözüküyor. Bazı yıllardaki gibi ılık bir kış olmayacak. Sıcaklık normal değerlerde olacak. Türkiye genelinde kar yeteri kadar yağacak. Batıdan doğuya kadar tüm Türkiye kar yağışından nasibini alacak"

"Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da da normal değerlerde bir kış bekliyoruz. Yani sıcaklık normal değerlerde ve kar yağışlı olacak. İstanbul'da da 3-4 kere güzel kar yağışı olur. Şehir merkezinde ısıdan dolayı kar pek kalmıyor ancak kentin kuzeybatı bölgelerinde kış mevsimini yaşayacağız"

(Halil İbrahim Başer/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title