Haberler

Güncelleme 4 - Antalya'da Savcıya Silahlı Saldırı

Antalya'nın Korkuteli ilçesi Cumhuriyet Savcısı A. Kadir Küçüköner, ilçede görevli bir polis memurunun silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı.

Antalya'nın Korkuteli ilçesi Cumhuriyet Savcısı A. Kadir Küçüköner, ilçede görevli bir polis memurunun silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Küçüköner, polis memuru Turgut A. tarafından silahla vuruldu. Ağır yaralanan Küçüköner, ilçede özel bir hastanede yapılan müdahalenin ardından hava ambulansıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, savcının sağlık durumunun stabil olduğunu, tomografisinin çekildiğini ifade etti.

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, Korkuteli ilçesinde görevli polis memuru Turgut A'nın, adliyede katip olarak çalışan eşinin izin talebiyle ilgili olarak tartıştığı Küçüköner'e makamında beylik tabancasıyla ateş ettiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu polis memurunun gözaltına alındığı, adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, odaklandıkları asıl konunun savcının sağlık durumu olduğunu söyledi.

Polis memuru Turgut A'nın adliyede katibe olarak çalışan eşi Şerife A'nın Küçüköner ile tartıştığını anlatan Tanrıkulu, bunun üzerine Turgut A'nın adliyeye gelerek, savcıya 4-5 el ateş ettiğini belirtti. Tanrıkulu, "Savcıyı sevk ettiğimiz zaman bilinci açıktı." diye konuştu.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, hastaneye gelerek Küçüköner'in durumu hakkında bilgi aldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Erdoğan, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi.

Hastanın hem sağ hem de sol akciğerinde yarası bulunduğunu ifade eden Erdoğan, ameliyatla kanamayı durdurduklarını ifade etti. Hastanın, kendisine gelmesini beklediklerini belirten Erdoğan, "Solunum cihazından ayrılıp hastayla konuşunca net bir şey söyleyebiliriz. Hayati tehlike azaldı ama geçmedi. Kanamayı kontrol altına aldık, iyileşmesini bekliyoruz." dedi.

Olayla ilgili polis memurunun eşi adliyede katibe olarak görev yapan Şerife A. da gözaltına alındı. Polis memuru Turgut A'nın, İlçe Jandarma Komutanlığında, eşi Şerife A'nın ise Korkuteli Emniyet Müdürlüğünde ifade işlemleri sürüyor.

Silah tutukluk yapmış

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet Savcısı Küçüköner'in odasında görev yaptığı sırada aynı adliyede çalışan zabıt katibesi Şerife A'yı, çalışma düzeni ve mesaiye riayeti hususunda uyardığını bildirdi. Solmaz, uyarının ardından odadan ayrılan Şerife A'nın kısa süre sonra İçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru eşi Turgut A. ile makam odasına geldiğini belirtti.

Yazı işleri müdürünün yanında polis memurunun, eylik tabancasıyla ateş etmesi üzerine savcının vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığını aktaran Solmaz, olaya diğer adliye pesroneli ve adliyede görevli polis memurlarının müdahale ettiğini vurguladı.

Ağır yaralanan Küçüköner'in, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde ameliyat edildiği ve solunum cihazına bağlı tedavisinin sürdüğünü ifade eden Solmaz, polis memuru ile eşinin gözaltında bulunduğunu kaydetti.

Solmaz, "Suçta kullanılan silaha, olay yerinde elde edilen 5 boş kovana ve tutukluk yapan silahtan 10 mermiye el konulmuştur. Soruşturma kapsamında görevlendirilen iki cumhuriyet başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı ile olayın tüm yönleri titiz bir şekilde araştırılmaktadır." bilgisini paylaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Ramazan Solmaz Korkuteli Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title