Haberler
BBC

Trump: Dışişleri Bakanı Tillerson Iq Testine Girsin

ABD Başkanı Donald Trump, bir dergiye verdiği söyleşide Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın kendisine 'moron' dediği haberlerinin sorulması üzerine, bakanına IQ testine girmeleri için meydan okudu.

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a, IQ testi alması için meydan okudu.

Trump, Forbes dergisine verdiği söyleşide, Tillerson'ın kendisine moron dediği haberleri sorulduğunda "Bence bu bir sahte haber. Ama gerçekten böyle bir şey söylemişse ikimizin de IQ testi alması gerekecek ve size kimin kazanacğını söyleyebilirim" dedi.

Trump dün Tillerson ile bir öğle yemeği yedi.

Yemekten kısa süre önce Trump, Dışişleri Bakanına hala güvendiğini vurguladı.

Trump "Ben kimsenin altını oymadım. İnsanların altını oymaya inanmam" dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders'a günlük basın toplantısında Trump'ın IQ testi açıklaması soruldu.

Sanders "Bir şakaydu bu. Biraz espri anlayışına sahip olmalısınız" diye yanıt verdi.

Trump yönetiminde özellikle Kuzey Kore ve İran politikaları konusunda Başkan ve Dışişleri Bakanı Tillerson arasında görüş ayrılıkları olduğu haberleri geliyro.

'Vücut dili Trump'ı rahatsız ediyor' Tillerson geçen hafta düzenlediği basın toplantısında istifayı düşündüğü yönündeki söylentileri reddetmişti.

Ancak Exxon Mobil'in eski patronu, NBC'nin Savunma Bakanlığı Pentagon'da Temmuz ayında yapılan toplantıdan sonra Başkan Trump için "moron" dediği haberlerini reddetmedi.

Trump bu ay başında, Tillerson'ın Kuzey Kore'yle müzakere etmeye çalışarak "vaktini harcadığını" söylediğ bir Twitter mesajı paylaşmıştı.

New York Times da geçen hafta, Tillerson'ın Trump'ın dış politikanın temel unsurları hakkında ne kadar çok az şey bildiğine şaşırdığını yazmıştı.

Gazete, Tillerson'a yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Trump'ın toplantılar sırasındaki vücut dilinden rahatsız olduğunu belirtmişti.

Tillerson'ın Trump'ın aldığı kararları beğenmediğinde gözlerini devirdiği ve omuzlarını sarkıttığı kaydedilmişti.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Rex Tillerson Donald Trump Forbes Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title