Haberler
BBC

ABD Alev Alev Yanıyor! Bombardıman Uçakları Göreve Çağrıldı

Güncelleme:

ABD'nin California eyaletinin kuzeyinde yaşanan yangınlarda ölü sayısı 15'e kayıp sayısı 155'e çıkarken bombardıman uçakları da yangını söndürmek için göreve çağrıldı.

ABD'nin California eyaletinin kuzeyinde yaşanan yangınlarda ölü sayısı 15'e çıkarken, polis 150'den fazla kişiden de haber alınamadığını söyledi.

Önceki gün başlayan yangınlarda 1500 evin de yandığı kaydedildi.

Eyaletin şarap üretimiyle meşhur bölgelerinde yaşanan yangınlardaki ölümlerin dokuzunun Sonoma bölgesinde olduğu belirtildi.

Yangından en çok etkilenen San Fransisco'nun kuzeyindeki Santa Rosa kasabasının tamamen alevlerle yok olduğu bildirildi.

Sonoma Bölgesi polisi 155 kişiden hala haber alınamadığını, ancak bunun tahliye işlemindeki kaostan da kaynaklanabileceğini söyledi.

Polis, komşu Napa Bölgesi'ndeki yangın kurbanları arasında 100 yaşındaki Charles Rippey ve 98 yaşındaki eşi Sarah'ın da bulunduğunu belirtti.

Yangınlar California tarihindeki en çok can alan yangın felaketlerinden biri ve duman 100 kilometre uzaklıktaki San Fransisco'dan bile görülebiliyor. 17'den fazla yangın

Son 24 saatte 26 bin hektarlık alanda 17'den fazla farklı yangın çıktığı kaydedildi.

Yetkililer, haber alınamayanlara ulaşmaya çalıştıklarını, ancak ölü sayısının artmasından da endişeli olduklarını söyledi.

91 bin ev ve iş yerine de elektrik verilemiyor.

California Valisi Jerry Brown, Sonoma, Napa ve diğer beş bölgede acil durum ilan etti.

ABD Başkanı Donald Trump da acil durum ilanını onayladı ve böylece bölgeye federal yardım yapılmasının da önü açıldı.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri San Fransisco California Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title