Haberler

24. Uluslararası Pro-Lisans Antrenör Gelişim Semineri ve Fıfex'in Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) işbirliğiyle 8-10 Ocak tarihlerinde düzenlenecek olan 24. Uluslararası Pro-Lisans Antrenör Gelişim Semineri ve Futbol Endüstrisi Forum Fuarı'nın (FIFEX), basın toplantısı gerçekleştirildi. FIFEX Etkinlik Koordinatörü Alper Akalın, futbol ekonomisinin Türkiye'de 5 kat artarak önemli bir hacme ulaştığını söyledi.

8-10 Ocak tarihlerinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) işbirliğiyle düzenlenecek 24. Uluslararası Pro-Lisans Antrenör Gelişim Semineri ve Futbol Endüstrisi Forum Fuarı'nın (FIFEX), basın toplantısı Antalya'da gerçekleştirildi. Basın toplantısına TÜFAD Onursal Başkanı Özkan Sümer, TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, TÜFAD Genel Sekreteri Alaaddin Naganlu, FIFEX Etkinlik Koordinatörü Alper Akalın, Pro-Lisans Antrenörleri Ergün Penbe, Mehmet Özdilek, Ali Gültiken ve Ünal Karaman katıldı.

Naganlu: "FIFEX'te Pro-Lisans Semineri kapsamında yer alacak"

24. Uluslararası Pro-Lisans Antrenör Gelişim Semineri'ni düzenlemeyi TFF'nin, TÜFAD'a verdiğini söyleyen TÜFAD Genel Sekreteri Alaaddin Naganlu, "TFF işbirliğinde teknik konularını federasyonun üstlendiği organizasyon, idari konularını derneğimizin üstlendiği büyük bir organizasyona başlamış bulunuyoruz. FIFEX'te Pro-Lisans Semineri kapsamında yer alacak. Bu da bizim için çok önemli bir organizasyon. Çok sayıda ulusal ve uluslararası şirket katılacak. TFF tarafından Pro-Lisans seminerine davet edilen UEFA Teknik Direktör Komite Direktörü, İtalya'dan Totti, Borussia Dortmund Eski Teknik Direktörü Thomas Tuchel, Barcelona Eski Teknik Direktörü Luis Henrique gibi çok önemli isimler organizasyona davet edilmiştir. Son aldığımız bilgilere göre bu isimler organizasyona katılım olarak geri dönecek" dedi.

Dilber: "54 ülkede çalışma imkanı sunulduğu bir proje"

Pro-Lisansı UEFA'nın uyguladığı 54 lokal federasyonun birlikte hareket ettiği bir sistem olduğunu ifade eden TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, "54 federasyon kendi aralarında, UEFA çatısı altında her teknik adam, kendi lisans düzeyinde istediği 54 ülkede çalışma imkanı sunulduğu bir proje bu. Proje kapsamında 3 yılda bir yapılan seminere katılmak mecburiyetindedir. 15 saati doldurmak zorundalar, doldurmazlarsa bu süre içerisinde çalışma izinleri 3 yıl askıya alınıyor. Bu bakımdan bu seminer önemli. Pro-Lisansa sahip teknik adamlarımız buraya 8-10 Ocakta katılma mecburiyetindedir. UEFA'da buna çok dikkat ediyor. Bize destek verecek bütün arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Akalın: "Futbol ekonomisi Türkiye'de 5 kat artarak önemli bir hacme ulaştı"

Önemli bir etkinlik kapsamında Türk futboluna nasıl hizmet ettiklerini düşünerek TÜFAD ile birlikte etkinliği bir üst boyuta taşımayı arzu ettiklerini dile getiren FIFEX Etkinlik Koordinatörü Alper Akalın, "Seminerin yanı sıra Futbol Endüstrisi Forum ve Fuarı'nı gerçekleştireceğiz. Bu fuar futbol endüstrisinin aktörlerini bir araya getirecek. Son 10 yıl içerisinde futbol ekonomisi Türkiye'de 5 kat artarak önemli bir hacme ulaştı. Özellikle tesisler, alt yapı, teknoloji. Burada baktığımız zaman stadyum inşa eden firmalardan tutunda, çim üreten firmalara, krampon firmalarına geniş bir ürün yelpazesi var. Dolaylı ve dolaysız istihdam da sağlanıyor burada" dedi.

"Antalya'ya geçmiş dönemlerde kamp yapmak için çok sayıda takım geliyordu"

Antalya'ya geçmiş dönemlerde çok sayıda takımı ağırladığını belirten Akalın, "Antalya bunun için çok önemli bir bölge. Geçmiş dönemlerde ara kamp dönemlerinde çok ciddi takımlar buraya geliyordu. Fakat yaşanan bazı olumsuzluklardan dolayı bu senelerde düşüş gösterdi. Amacımız bunları tekrar arttırmak. Bunları ön plana çıkarmak. Yerli-yabancı davetlerle, konuşmacılarla endüstrinin problemini çözmek ve bunu bir üst seviyeye taşımak. Türkiye, dünya sıralamasında 6'ncı durumunda. Ancak endüstrinin gelişmesiyle daha üst sıralara çıkacağımızı düşünüyoruz. Futbolun enlerini de seçeceğimiz Futbol Endüstrisi Ödülleri'ni de vereceğiz. Bu ödüllerde hak edene ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"Yeşil sahaların efsaneleriyle, plazaların efsanelerini bir araya getireceğimiz Efsaneler maçı gerçekleştireceğiz"

Futbolu ayakta tutanların sponsorlar olduğunu ifade eden Alper Akalın, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sponsorları da oylayacağız. Onları da ön plana çıkaracağız. Bunlar aslında Türk ekonomisinin gizli lokomotifleri ve gizli aktörleridir. Bizim amacımız bu gizli aktörleri ön plana çıkartarak hak ettikleri değeri onlara gösterilmesini sağlayıp, gerek kamuoyunda gerek sektörel bazda üst noktalar taşımayı arzu ediyoruz. Ödül törenimiz 9 ocakta gerçekleşecek. Yeşil sahaların efsaneleriyle, plazaların efsanelerini biraraya getireceğimiz bir Efsaneler maçı gerçekleştireceğiz. Etkinlik büyüklük açısından bölgede tek, dünyada benzerleri var ama Türkiye'ye yakın bir noktada yok. Türkiye çok büyük bir Pazar, bu pazarı da el birliğiyle dünyaya paylaşmayı ve hak ettiği yere getirmeyi planlıyoruz."

Sümer: "TÜFAD, beraber bu seminere katkı hazırlığını sürdürüyor"

Hazırlıkların verimlilik doğrultusunda olduğunu söyleyen TÜFAD Onursal Başkanı Özkan Sümer, "Kim ne derse desin ülkemizde futbolun niteliksel bir değer kazanması yönünde buna ihtiyaç var. Bunu gözeten TÜFAD, araştırmalarında ve gözetimlerinde niteliği ortaya çıkarabilecek yeterlilikte bir organizasyon hazırlığı içerisinde. Her şeyiyle beraber bu seminere katkı hazırlığını sürdürüyor" diye konuştu.

Gültiken: "Dünyada futbol çok farklı noktalara geliyor"

Futbol gelişirken TÜFAD'ın bu işin liderliğini yaptığını söyleyen Pro-Lisans antrenörü ve futbol yorumcusu Ali Gültiken, "Her alanda teknik adamlarımızın gelişiminden, bölgelerin organizasyonuna ve bu işin içerisinde ne kadar çok katılımcı olur, daha fazla nasıl fayda sağlanır bunun mücadelesi içerisinde de dev adımlar atıyor. Dünyada futbol çok farklı noktalara geliyor. Eskiden amatör olarak yapılan bir oyunken, bugün çok daha büyük finans kuruluşlarının, çok daha büyük mali ekonomilerin hatta devletlerin ekonomilerinin bu işin içerisine yöneldiğini görüyoruz. Büyük değişim var ve bu değişimde doğru pozisyon almak, bu ekonomiden pay elde edebilmek, futbolumuzun gelişimine katkı da bulunabilmek en büyük gayretlerimizden bir tanesidir" dedi.

Karaman: "TÜFAD'ın attığı adımı sonuna kadar destekliyorum"

Bazı şeylerde sürekli geç kaldıklarını söyleyen Pro-Lisans antrenörü ve eski milli oyuncu Ünal Karaman, "Bizim kültürümüze yakışmayan şeyler yapıyoruz. Ayak izlerine basmayı seviyoruz. İnşallah ayak izlerini takip ettireceğimiz günler yakındır. Futbol bir endüstri ama bizim futbol alfabesini, güncellememiz gerekiyor. Dünün bilgisi bugün güncellenmiyorsa, eski bir bilgi olarak önümüze konuluyor. Dolayısıyla bu konuda TÜFAD'ın attığı adımı sonuna kadar destekliyorum. Her ne kadar geç olmuş olsa da. Bunun katkılarını Avrupa'da ve Milli Takımlarda inşallah göreceğiz" diye konuştu.

Özdilek: "TÜFAD'ın bu organizasyonu tek başına yapması çok kıymetli ve değerli"

8-10 Ocak'ın Türk futbolu için önemli günler olduğunu söyleyen Pro-Lisans Antrenörü ve Teknik adam Mehmet Özdilek, "Yıllardır bu işin lokomotifi olan TÜFAD'ın bu sene bu organizasyonu tek başına yapması ve sorumluluğu alması çok kıymetli ve değerli diye düşünüyorum. Dünyanın her yerinden çok önemli teknik adamların geleceği, bilgilerini, deneyimlerini buradaki teknik adam ve antrenörlerle paylaşacak. Bunu çok önemsiyorum" dedi.

Penbe: "Futbol endüstrisi içerisinde kendini hisseden herkesin orada olacağına inanıyorum"

TÜFAD'ın kurulduğu günden bu yana kurslarla ve seminerlerle antrenörlerin gelişimine katkı sağladığını söyleyen Pro-Lisans Antrenörü ve Teknik adam Ergün Penbe, "TÜFAD'ın 8-10 ocak tarihlerinde yapılacak etkinlikte önemli rol oynadığı için çok mutluyum. Biz 8-10 Ocak'ta oradayız. Futbol endüstrisi içerisinde kendini hisseden herkesin orada olacağına inanıyorum. Büyük bir sektör, belki dünya sıralamasında 6'ncıyız ama eğer gönül verenler bu işi gerçekten sevenler gerçekten çalışırsa çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ergün Penbe Özkan Sümer Antalya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title