Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

Aydın Doğan Vakfı (ADV) Başkanı Hanzade Doğan Boyner ADV, UNFPA, UNICEF ve UN Women'ın, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Grubu'nun ortaklığında bu yıl üçüncü düzenlenen Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı'nın açılışında konuştu.

Aydın Doğan Vakfı (ADV) Başkanı Hanzade Doğan Boyner ADV, UNFPA, UNICEF ve UN Women'ın, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Grubu'nun ortaklığında  bu yıl üçüncü düzenlenen  Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı'nın açılışında konuştu. Hanzade Doğan Boyner,  ""Eğer dünyayı kurtarmak istiyorsanız kız çocuklarının eğitimine yatırım yapın" dedi.

Kız çocuklarının dünyanın her yerinde karşılaşmakta olduğu toplumsal cinsiyet eşitsizliğine vurgu yapmak amacıyla her yıl kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü'nde Aydın Doğan Vakfı, UNFPA, UNICEF ve UN Women'ın, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Grubu'nun danışmanlığında düzenlediği konferansın üçüncüsü, Hilton Oteli Şadırvan Salonunda gerçekleştirildi. Bu yıl tüm dünyada Dünya Kız Çocukları Günü'nde 'acil durumlara müdahale ve toplumların dayanıklılığını artırmaya yönelik planlama' süreçlerinde güçlü kız çocuklarının rolü konusuna odaklanılmasından hareketle, Türkiye'de düzenlenen konferansın teması da "Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar: 21. Yüzyılın Toplumsal Değişim Aktörleri" olarak belirlendi.

Kanal D Haber spikeri Gözde Atasoy Kökçü'nün sunuculuğunu yaptığı konferansa  Aydın Doğan Vakfı (ADV) Başkanı Hanzade Doğan Boyner, UNICEF Türkiye Temsilci Yardımcısı Nona Zicherman, UNFPA Azerbaycan ve Gürcistan Ülke Direktörü Karl Kulessa, Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Mukim Koordinatörü ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Irena Vojackova Sollorano, ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, konferansın ana konuşmacısı Iraklı bilim insanı Dr. Nisreen El-Hashemite, Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay, Hürriyet Gazetesi yazarı  Sedat Ergin,  Avrupa Birliği eski Genel Sekreteri, Emekli Büyükelçi ve Doğan Holding Başkan Danışmanı Volkan Vural ile Canan Dağdeviren, Müjde Esin, Dr. Nayla Fahed, Shruthi Kapoor, İnci Kadribegiç,  Nur Cuma, Müjde Esin'in de bulunduğu konferans konuşmacıları, medya temsilcileri ile öğrencilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

BOYNER: 21. YÜZYILIN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULUNMASINDA KADINLARA BÜYÜK ROL DÜŞÜYOR

Uluslararası bir platforma dönüşen olan Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı'nın açılış konuşmasını yapan Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, şunları söyledi:

"Aslına bakarsanız genç kızlarımızın ve kadınlarımızın güçlenmek için destek almaya ihtiyaçları yok. Zira onlar zaten güçlü. Bu noktada asıl yapılması gereken onların güçlü yanlarını vurgulamak, bu güçlerini sergilemelerinin önündeki engelleri kaldırmaktır. İşte bizim yapmaya çalıştığımız da tam budur. Bugün dünyamız ve insanlık savaşlar, göçler gibi birçok güçlükle karşı karşıya bulunuyor. 21. Yüzyılın sorunlarına çözüm bulunmasında kadınlara büyük rol düşüyor. Onların bu gücünden mutlaka yararlanmalıyız. Kız çocuklarının eğitimine daha fazla bütçe ayırsaydık, bugün daha fazla kadın devlet başkanı olsaydı, yönetim kurullarında daha fazla kadın olsaydı, daha fazla akademisyen kadın olsaydı, yani karar mekanizmalarında daha fazla kadın olsaydı; küresel ısınma gibi dünya meselelerine belki daha iyi sahip çıkar, daha etkili çözümler üretebilirdik. Biz diyoruz ki, eğer dünyayı kurtarmak istiyorsanız kız çocuklarının eğitimine yatırım yapın."

ZİCHERMAN: ONLARIN GELECEKLERİNE DEĞİL, İNSANLIĞIN GELECEĞİNE DE YATIRIM YAPIYORUZ

Açılışta konuşan UNICEF Türkiye Temsilci Yardımcısı Nona Zicherman ise "Sağlamakla yükümlü olduğumuz olanaklardan yararlanmaları ve gerçek anlamda güçlendirilmeleri için, kız çocukları 21. yüzyılın zorluklarının üstesinden gelebilecek şekilde bilgi ve beceriyle donatılmalıdır. Bu sadece kız çocukları için değil, aynı zamanda müreffeh, barışçıl ve dirençli toplumlar oluşturmak için de gereklidir. Kız çocuklarımızın eğitim ve güçlendirilmesine yatırım yaparak, yalnızca onların geleceklerine değil, insanlığın geleceğine de yatırım yapıyoruz"  şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

----------

Salondan detay

Hanzade Doğan Boyner'in konuşması

Nona Zicherman konuşması

Genel ve  Detaylar

=============================

5-  AVRUPA ŞAMPİYONU MİLLİLERE BİRER DAİRE

İşadamı Ağaoğlu, Ampute Milli Takımı'na kameralar önünde telefonla sürpriz yaptı

Ali Ağaoğlu : "Elleri ve ayakları yoksa, aslan gibi yürekleri var"

Haber-Kamera: Cüneyt CENGİZ - Olgucan KALKAN - İSTANBUL DHA

Ampute Milli Takımı'na ödül ve destek yağmaya devam ediyor

Ali Ağaoğlu, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşan Ampute Futbol Milli Takımı oyuncularına birer daire hediye ettiğini açıkladı. Ağaoğlu, Ampute Milli Takımı'na kameralar önünde telefonla müjdeyi verdi.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Ağaoğlu, Çekmeköy'deki yeni projeden birer tane daire vereceğini söyledi. Ağaoğlu toplantıda yaptığı açıklamada, "Elleri ve ayakları yoksa, aslan gibi yürekleri var" dedi.

Ali Ağaoğlu, Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda şampiyon olarak büyük başarı elde eden Türkiye Ampute Milli Takımı'na Çekmeköy'de yapacağı yeni projesinden birer tane daire hediye etti.

Başarıyı her zaman ödüllendirdiklerini belirten Ali Ağaoğlu, "Ağaoğlu olarak her zaman başarıyı ödüllendirdik. Özellikle amatör spor dallarında uluslararası başarılara imza atan sporcularımıza sahip çıktık. Onlar ki, sınırlı imkanlarla ve tırnaklarıyla kazıyarak şampiyonluklara ulaştılar. Ağaoğlu olarak engelli dostu bina yapma duyarlılığımız zaten vardı. Bundan böyle iki katına çıkaracağız. Çekmeköy'de yapımına başladığımız sitede bu duyarlılığımızı yansıtacağız" diye konuştu.

"ZORLUKLARLA DOLU BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"

Türkiye'nin uluslararası alanda zorluklarla dolu bir dönemden geçtiğini söyleyen Ağaoğlu, "Millet olarak çeşitli engellerle karşılaşıyoruz. İş dünyası da payına düşen zorluklarla boğuşuyor. Böyle bir dönemde Avrupa şampiyonu olan Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı'mızın dosta düşmana gösterdiği bir şey var: Türk milleti olarak aşamayacağımız engel yok. Ampute milli takımının  birbirinden değerli oyuncularının  elleri kolları olmayabilir, ama aslan gibi yürekleri var. Bu vatan sevgisi, Türkiye sevgisi ile dolu sapasağlam yürekleri ile hepimizi onurlandırdılar" dedi.

Ağaoğlu, sözlerine şöyle devam etti;

"Türkiye'nin iç ve dış düşmanlarla boğuştuğu, en fazla birliğe, beraberliğe, dayanışmaya ihtiyacı olduğu bir dönemde o dağ gibi yürekleriyle, katıksız ve karşılıksız vatan sevgileriyle bu ülke insanlarını bir yumruk gibi birleştirdiler. Türkiye bu aslanlar için  bölgesel, siyasal, etnik farklılıklarını, hiç düşünmeden ay-yıldızın çevresinde birleşti" şeklinde konuştu.

"ASLANLARIMIZA BORCUMUZU ÖDEMENİN ZAMANIDIR"

Bu tür sportif başarıların Türk halkını birbirine kenetlediğini belirten Ali Ağaoğlu, "Ben çok uzun yıllardır Türk insanının böyle bir birlikteliğine tanık olmadım. Bunu bize sağlayan aslanlarımıza, şimdi bizim borcumuzu ödemenin zamanıdır. Onlar engelleri aştı sıra bizde. Elbette bu vatan sevgisinin bir karşılığı olamaz ama ben aslan yürekli takımımızın oyuncularına birer daire hediye ediyorum. Helali hoş olsun. Güle güle otursunlar" ifadelerini kullandı.

AMPUTE MİLLİ TAKIM OYUNCULARI AĞAOĞLU'NUN JESTİNE ALKIŞLARLA KARŞILIK VERDİ

Açıklama yaptığı sırada Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı oyuncuları ile bir telefon görüşmesi de yapan Ali Ağaoğlu, milli takım oyuncularına Türk halkına büyük gurur yaşattıklarını, birlik ve beraberliği sağlayan temel unsur olduklarını söyledi.

Tüm oyuncuların aslan gibi bir yüreğe sahip olduklarını vurgulayan Ali Ağaoğlu, "Başarınızın karşılığı kesinlikle maddi ve manevi ölçülemez fakat biz Ağaoğlu Grubu olarak bunu bir görev saydık bu yüzden bu evler size ananınızın ak sütü gibi helaldir. Mutlu ve huzurlu bir şekilde oturun" dedi.

Ağaoğlu'nun bu jesti karşısında duygulanan oyuncular, alkışlarla karşılık vererek Ali Ağaoğlu'na milli takıma ve Türk sporuna verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

Ulu Önder Atatürk'ün engeller karşısındaki görüşünü ifade eden Ağaoğlu, "Atatürk'e soruyorlar, "Paşam nasıl başardın?" diye. Atatürk şöyle diyor: "Hayal ettim. Hayalimin önündeki manileri tespit ettim. Manileri kaldırdığımda hayalim kendiliğinden gerçekleşti. Sadece sportif başarıları için değil, hayallerimizin önündeki engelleri kaldırmaya ilham verdikleri için sporcularımızı kutluyorum. Bize Onur verdikleri için teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Görüntü Dökümü:

--------------

Ağaoğlu'nun açıklamaları

11.10.2017 - 13.09 Haber Kodu : 171011084

11.10.2017 - 13.10 Haber Kodu : 171011087_ - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hanzade Doğan Boyner Birleşmiş Milletler Ali Ağaoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title