Haberler

Binali Yıldırım: "Suriye ve Irak'ta Yeni Baş Ağrısı Oluşturmaya Çalışıyorlar, Biz Buna İzin...

Binali Yıldırım: "Suriye ve Irak'ta yeni baş ağrısı oluşturmaya çalışıyorlar, biz buna izin vermeyeceğiz" "Vatandaş ile devlet dairesi arasında resmiyet kalkacak" "Öğrencilerin kaderini bir sınavın stresine bağlamak istemiyoruz" "2016 yılında dağa çıkan genç sayısı 600'ken 2017'de sadece 70...

Binali Yıldırım : "Suriye ve Irak'ta yeni baş ağrısı oluşturmaya çalışıyorlar, biz buna izin vermeyeceğiz"

"Vatandaş ile devlet dairesi arasında resmiyet kalkacak"

"Öğrencilerin kaderini bir sınavın stresine bağlamak istemiyoruz"

"2016 yılında dağa çıkan genç sayısı 600'ken 2017'de sadece 70 oldu"

"Sosyal devlet lafla olmaz, vatandaşına sahip çıkmayla olur"

İSTANBUL - Başbakan Binali Yıldırım, "Suriye ve Irak'ta yeni bir baş ağrısı oluşturulmaya çalışılıyor. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Bu bizim milli güvenlik meselemiz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, MÜSİAD tarafından özel bir otelde düzenlenen 'Vizyoner 2017 Programı' gala yemeğine katıldı. Programa Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal katıldı.

Program kapsamında konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün İzmir Tüpraş Aliağa Tesislerde yaşanan bir iş kazası sonucu hayatını kaybeden 4 vatandaşımızın Allahtan rahmet ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığımız mesele ile ilgili gereken adımları attı. Kapsamlı bir soruşturma başlattı. Hedefimiz hiçbir iş kazası yaşanmayan hiçbir emekçinin hayatını kaybetmeyeceği iş dünyası sağlamak istiyoruz" dedi.

"Ülkedeki istikrar ve idareye güvenden dolayı bir Türkiye 3 Türkiye olmuştur"

Türkiye son 15 yılda istikrar ve idareye güvenden dolayı çok büyük kazanımlar elde ettiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, "1990 ve 2000 arasındaki dönemde dünyada kriz falan yok, dünyada bir sorun yok sorun Türkiye'de vardı. Çünkü Türkiye'de güçlü ve istikrarlı bir hükümet olmadığı için büyüyemedi. Dünya büyümyee devam ediyor ama Türkiye o yarışta geri kaldı. Sebebi ise güçlü iktidar yok ve iç mesellerinde enerjisini tüketen bir ülke vardı. Geliyoruz 2003-2016'ya bütün olumsuzlukların olmasına rağmen güçlü iktidar ve sürekli iktidar olmasından dolayı ortalama büyüme yüzde 5.6 oldu. 1990 ve 2000'li yılların 2 katı büyüme sağlıyoruz. Dünya büyümesinin iki katından fazla büyüme oranına sahibiz. Bir ülkenin büyümesi ve önüne koyduğu hedefleri gerçekleştirmesinin olmazsa olmaz şartı, o ülkede idareye duyulan güven ve ülkedeki yönetimdeki, istikrardır. Türkiye son 15 yılın bu sağladığı imkandan dolayı çok büyük bir kazanımlar elde etmiştir. Bir Türkiye 3 Türkiye olmuştur. Bütün göstergelerde bunu görmek mümkündür" diye konuştu.

"2016 yılında dağa çıkan genç sayısı 600'ken 2017'de sadece 70 oldu"

Bu ülke için taş üstüne taş koyan herkesin başımın üstünde yer var. Yeter ki çalışın, yeter ki üretin, bir vatandaşımıza fazla iş verin ne istiyorsanız emrinizdeyiz. Çünkü gençlerimize iş bulmamız lazım. İş bulamazsak gençlerimizin ümidi kırılıyor, terör örgütleri bu konuyu çok iyi kullanıyor. 2016 yılında dağa çıkartılan genç sayısı 600'ken 2017'de ise sadece 70 oldu. Güvenlik tedbirleriyle, sürdürülebilir değil, o gençleri hayata bağlamamız lazım. Onun için daha çok çalışacağız ve daha çok üreteceğiz ve satacağız" şeklinde konuştu.

Başbakan Yap, İşlet, Devret modelinin ülkeye ne kadar kazandırdığını açıkladı

Yap, İşlet, Devret modeliyle yapılan eserler hakkında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Hükümetimizin döneminde yap işlet kapsamındaki projeler için devlete ödenecek pay 70.7 milyar dolar. Hani diyorlar ya bunları pahalı yaptırıyorsunuz diyorlar. Devlet bunlara çuval çuval para ödüyor diyorlar. İşte söylüyorum, 48 milyarlık yatırım yapmışız, 71 milyar dolar üstün para alıyoruz Hem de eseri de alıyoruz. Süre bitiyor, köprüde, hastanede benim oluyor. Bu memleket böyle, herkes uzman bilende konuşuyor, bilmeyende konuşuyor. 10 milyar dolarda ödeme yapacağız diye konuştu.

"Öğrencilerin kaderini bir sınavın stresine bağlamak istemiyoruz"

TEOG'la ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, "Bugün liselere ve üniversiteler girişlerde yaşanan zorlukların arkasında gençlerimizin mesleğe yöneltmede yeterli bir eğitim sistemi alt yapısı olmamasından kaynaklanıyor. Herkesin normal lise ile geleceğini planlaması büyük bir açmazdır. Gelişmiş ülkelerde temel öğretimde, ortaöğretime geçerken öğrencilerin kararını veriyorlar. Bizde liseyi bitirene kadar karar veremiyoruz. Puanımız neresi tutarsa o işe yöneliyoruz. Bu işlerin planlamasını yapmak kolay olmayacak. TEOG meselesini bu çerçevede görmek lazım. Bir önceki sınavla sonrasını belirlemek öğrencilere, okula ve velilere haksızlıktır. İlkokula başladığı günden başlıyor ve ortaöğretim lise yıllarına gelene kadar öğrencinin şekillenmesi lazım. Bunu da öğrenci, okul ve aile ile birlikte inşa edeceğiz. Öğrencilerin kaderini bir sınavın stresine bağlamak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Sosyal devlet lafla olmaz, vatandaşına sahip çıkmayla olur"

Sosyal devlet çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktaran Başbakan Binali Yıldırım, "Sağlıkta yapılan yenilikler Avrupa ülkelerinin gıpta ile bakacağı bir konuma geldi. Bebek ölümlerinde ve anne ölümlerinde gözle görülebilir bir düşme yaşandı. Yoksulluk ve sosyal yardımlarda türkiye müthiş bir mesafe aldı. 2002 yılında 2 milyar civarında yardım var, bugün ise 33 milyar lira devlet sosyal destek veriyor. Kamu yatırımları geçen sene 127 milyar, 33 milyar sosyal destekler var. Yani belediyeler falan 127 milyar yatırım yapıyor, ama insanına da bütçesinden 33 milyar kaynak aktarıyor. Sosyal devlet lafla olmaz, vatandaşına sahip çıkmayla olur. Daha fazlasını yapacağız" dedi.

"Vatandaş ile devlet dairesi arasında resmiyet kalkacak"

Elektronik ortamın geliştirileceğini söyleyen Başbakan Yıldırım, "Orta Vadeli Plan 2018-2020 arasını kapsıyor. Bu programda büyüme ve istihdam var. Büyümeye ve istihdama katkı sağlayacak 5 tane öncelik belirledik. Ekonomideki istikrar, nitelikli insan kaynağının geliştirilmesi, yüksek katma değerli üretime yönelme, iş ve yatırım ortamının kolaylaştırılması ve kamu hizmetlerinde kalite olarak belirlendi. E devlet uygulamaları yaygınlaştırılacak ve bürokrasideki o hantallık azaltacak ve kamu görevlisiyle vatandaş arasında resmiyet kalkacak. Devlet daireleriyle vatandaş ardasında bir mesafe vardı, bu mesafenin azalması hatta tamamen ortadan kalkması lazım. Buda kamu hizmetlerinin kalitesi artırılacak ve elektronik ortama aktarılacak. Elektronik ortamdan birçok işinizi yaptırabiliyorsunuz" diye konuştu.

"3 yıllık programda 2020'nin sonuna kadar 195 milyar ihraç hedefliyoruz"

Ertelenmiş yeni yatırım kararlarının hayata geçirileceğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Büyüme önümüzdeki 3 yılda minimum yüzde 5 buçuk olacak. Ayrıca 2019'dan itibaren işsizliği tek haneye düşürmeyi hedefliyoruz. 2020'de biraz daha düşecek. Biz istihdam oluşturuyoruz. İstihdama katılım, genç nüfusumuza katılım, oluşturduğumuz istihdamdan daha fazla. Üretime katılım artarak devam etti. Hanımlar hayatın içerisinde yer almaya başladı. Daha fazla iş yeri açmamız, üretim, ticareti daha fazla yapmamız lazım. İhracat yapıyoruz, ama ihraç ettiğimiz ürünlerin içindeki yüzde 70'ten fazla ithalat ürünlerinden oluşuyor. Yerlileştirme ve millileştirme çalışmalarına hız vereceğiz. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde buna yoğunlaşacağız. 3 yıllık programda 2020'nin sonunda 195 milyar dolar ihraç hedefliyoruz. Bilgi ve iletişim teknolojileriyle ilgili araştırmacı yetiştirilmesi ve alt yapılarının oluşturulması için daha cömert destek vereceğiz. Petrokimya ilaç ve savunma ile ilgili yatırımlara daha fazla önem vereceğiz. Robotik ve yapay zeka üretimlerine sanayinin dijital dönüşümündeki yol haritasını 3 yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Turizm gelirlerimizi artırmaya yönelik destekleri sürdüreceğiz. 3 yıllık Ortak Vergi Planlamasının ana özetini oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

"15 Yılda ülkenin başına gelmeyen kalmadı"

15 yıllık AK Parti iktidarıyla ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, "Kendimizi bir önceki 15 yılla kıyaslamakta fazla milletin ilgisini çekmiyor. Biz kendimizi kendimizle kıyaslıyoruz. Ben bunları 2005'te anlatsaydım hiç zorlanmazdım. Bu dönemde zaten siz hep iktidardasınız diyorlar. 15 yılda ülkede başımıza gelmeyen kalmadı. İktidara gelmişiz, hükümet kurulmuş, 7 Ocak 2003 silahlı kuvvetlerinden zehir zemberek açıklama yapıldı. O gün maalesef Diyarbakır'da bir uçak kazası oldu, 57 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu bildiri güme gitti ve kimsenin dikkatini çekmedi. 2007'de bu bildiri E muhtıra olarak karşımıza geldi. Sizin bilmediniz bizim bildiğimiz çok olay oldu. Vatandaşa verdiğimi sözün arkasında durduk. Sonra Cumhurbaşkanı seçilemez 367 icadı çıkarttılar onu da aştık. Ondan sonra 17-25 Aralık olayları oldu. Gezi olayları durup dururken mi oldu. Türkiye o ay İMF ile borcunu sıfırlamış. En büyük projeleri 3. Havalimanı gerçekleştirdi. Yavuz Sultan Selim Köprüsünün ihalesini yapmış. Her bakımdan iyiye giden bir ülke, hemen ardından gezi olayları oldu" şeklinde konuştu.

"15 Temmuz yaptığı tahribat bakımında eski darbelerden daha yıkıcı bir darbedir"

15 Temmuz darbe girişiminin eski darbelere oranla ülkeye daha çok zarar verdiğini ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz yaptığı tahribat bakımından eski darbelerden daha yıkıcı bir darbedir. Biz bunun doğurduğu hasarları ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Yeni yen hasarın büyüklüğü ortaya çıkıyor. Müebbetler ardı ardına geliyor. Herkes yaptığının hesabını veriyor. Türkiye hukuk devleti, hukuk devletinde olması gereken neyse o olacak. 250 vatan evladının kanına giren bu alçaklar hesabını verecek" dedi.

"Suriye ve Irak'ta yeni baş ağrısı oluşturmaya çalışıyorlar, biz buna izin vermeyeceğiz"

Suriye ve Irak'ta yapılmak istenene izin vermeyeceklerini vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, "Bu çalışmaları yine engellemek isteyenler mutlaka olacaklar. Ondan kaçış yok, kıskananlar, önümüzü kesmeye çalışanlar çıkacak. Bölgeye bakın yeni planların gözümüzün önünde nasıl hayata geçirildiğini görüyorsunuz. Güney sınırlarımızda yeni bir kuşak oluşturulmaya çalışılıyor. Suriye ve Irak'ta yeni bir baş ağrısı oluşturulmaya çalışılıyor. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Bu bizim milli güvenlik meselemiz. Ülkemizin ve milletimizin geleceği olduğu için izin vermeyeceğiz. Türkiye mutlaka hak ettiği yere gelecektir. Bundan dost düşmen herkes emin olsun. Ülkemizin Cumhurbaşkanı liderliğinde 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için canla başla çalışıyor. Özel sektörümüzde sizlerle beraber el ele vererek bunları başaracağız. İnşallah gelecek 10 yılda yeni bir tarih ve destan yazacağız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Türkiye Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte, MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title