Haberler

Limak Filarmoni Orkestrası, Zeki Müren Şarkılarını Yorumladı

Tenor Murat Karahan'ın sanat yönetmenliğini üstlendiği Limak Filarmoni Orkestrası, Sanat Güneşi Zeki Müren'in şarkılarını yorumladı.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi'ndeki konser öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan Karahan, şef Rengim Gökmen yönetiminde, ikisi orkestra tarafından seslendirilen 19 esere yer verdiklerini ifade etti.

Karahan, Müren'in klasik eserlerinin yanı sıra hiç bilinmeyen eserlerini de yorumladıklarının altını çizerek, "Klasiklerden 'Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar', 'Manolya', 'Senede Bir Gün' gibi eserlerin yanında Zeki Müren'in ilk bestesi olan 'Zehretme' de var. Mesela yıllar önce 'Gurbet Kuşları' filminde seslendirdiği bir napoliten var. Onu, 'Yasemenler Solmadan Gel' diye Türkçe seslendirmiş. O napolitenin italyancasını 'Torna A Sorriento'yu söyleyeceğiz. Zeki Müren, Pulp Fiction filminin o meşhur müziği, daha Amerikalılar tarafından keşfedilmeden, 1950'li yıllarda 'Yaralı Gönül' ismiyle yorumluyor. Onun düzenlemesini yaptık. Ankara'da çaldığımızda dinleyiciler bayıldı." dedi.

Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ile orkestrayı kurduklarını kaydeden Karahan, şunları aktardı:

"Limak Filarmoni Orkestrası, özel sektör tarafından desteklenen, Ankara'daki ilk filarmoni orkestrası oldu. Geçen hafta ilk konserimizde Ankara'da sanat güneşimiz Zeki Müren'in şarkılarını çok sesli hale getirerek icra ettik. Konserin ardından inanılmaz geri dönüşler aldık. Kapalı gişe, 3 bin kişilik Congresium'da izdiham oldu. Zorlu konseri de çok ilgi gördü. Günlerdir insanlar arıyor, 'Bilet bulamıyoruz ve çok üzgünüz' diye. Harika bir ilgi görüyoruz. Halkımızın büyük teveccühüyle karşılaştık. Çok mutluyuz."

Murat Karahan, dünya çapında ünlü şefler ile sanatçılarını getirip, Türk izleyicisiyle buluşturacaklarını sözlerine ekleyerek, "Bizim temelde yaptığımız şey, çok sesli müzik. Ayırt etmeden, hem yerel hem de uluslararası müziğe yer vereceğiz. Gençlere de büyük kıymet veriyoruz. Sanatını icra edemeyen, okuldan mezun olmuş genç arkadaşlarımızı, düzenleyeceğimiz bir konserde, orkestra ile aynı sahneye taşıyacağız ve onlara sahne heyecanını yaşatacağız. Bu konserlere, yakın dostlarım olan opera direktörlerini, artistik direktörleri yurt dışından getirip belki de bu çocukların hayatlarını değiştirip önlerini açacağız." ifadelerini kullandı.

"Alanında uzmanlaşmış sanatçılar orkestrada yer alıyor"

Orkestranın yaklaşık 70 kişiden oluştuğunu aktaran Karahan, şu bilgileri verdi:

"Bu projede düzenlemelerimizi Çukurova Senfoni Orkestrası'nda da keman sanatçısı olan Yusuf Yalçın yaptı. Çok değerli bir arkadaşımız. Orkestra şefi Rengin Gökmen. Orkestra, Ankara ve İstanbul'da birçok büyük orkestralarda, operada veya senfonide çalan değerli ve tecrübeli müzisyenlerden oluşuyor. Alanında uzmanlaşmış, hepsi birbirinden değerli çok özel sanatçılarımız var. Genç arkadaşlarımızı da harmanladık. Hatta orkestradaki iki arkadaşımız, Limak Vakfı'nın bursuyla okumuş."

Karahan sanatseverlerin gösterdiği ilgi nedeniyle, Bursa, Eskişehir, İzmir, Adana, Mersin'de de konser vereceklerini söyleyerek, orkestrayı Türkiye'nin her yerine taşıyacaklarına işaret etti.

Özellikle operada, bazı temsillerde yaklaşık 150 kişi çalıştığına dikkati çeken Karahan, "Lojistik bu işin en zor kısmı. Limak Vakfı bu konuda büyük özveri gösterdi. Çok büyük masraflarla yapılan işler bunlar. Asla kar amacı gözetmeden müziğe, sanata, kendi müziğimize katkıda bulunmak amacıyla yola çıktık. Maddi konuları hep ikinci plana atıp, öncelikle sanata katkıda bulunmak bizim ilk amacımız." değerlendirmesinde bulundu.

Murat Karahan, uluslarararası anlamda da etkinlikler yapacaklarına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Münferit olarak ben ciddi bir kariyer yapıyorum, ne mutlu ki. Bu konserden sonra Moskova'da Bolşoy'da sahne alacağım. Kasım ayında da Viyana'da çıkacağım. Dünyanın en büyük sahnelerine çıkıyorum ben. Münferit olarak ben bir mutluluğa ulaştım. Şimdiki hedefim, sanat yönetmeni olduğum orkestramı ve projelerimizi yurt dışına taşımak. Belki yurt dışındaki orkestra veya tiyatrolarla birlikte bir şeyler yapmak. İlk etapta Zeki Müren konserlerini Almanya'ya ardından da Avrupa'ya götürmeyi planlıyoruz."

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konser yaklaşık 3 saat sürdü.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Karahan Zeki Müren Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title