Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)TÜPRAŞ'TAKİ PATLAMANIN ARDINDAN 7 GÖZALTI İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki Tüpraş Rafinerisi'nde bakım sırasında nafta tankında meydana gelen patlamada 4 işçinin yaşamını yitirmesi, 2 kişinin de yaralanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında iş güvenliği uzmanlarının da bulunduğu...

1)TÜPRAŞ'TAKİ PATLAMANIN ARDINDAN 7 GÖZALTI

İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki Tüpraş Rafinerisi'nde bakım sırasında nafta tankında meydana gelen patlamada 4 işçinin yaşamını yitirmesi, 2 kişinin de yaralanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında iş güvenliği uzmanlarının da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Olayla ilgili dün geçilen görüntüler

Haber: İZMİR

===========================================

2)ÜNİVERSİTE KAMPUS YOLUNDA KAZA : 19 YARALI

BATMAN Üniversitesi Batı Raman kampüs yolunda bir okul servis aracı ile belediye halk otobüsü kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 19 öğrenci yaralandı.  Bugün sabah saat 07.30 sıralarında Batı Raman kampüsüne giden öğrencileri taşıyan ve sürücüsünün ismi henüz belirlenemeyen 72 S 0152 plakalı okul servis aracı ile karşı yönden gelen halk otobüsü, kafa kafaya çarpıştı. Kaza haberinin duyulması üzerine yaralılar, kaza yerine sevkedilen ambulanslarla kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.  Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralı öğrencilerin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenilirken, halk otobüsüyle çarpışan servis aracı hurdaya döndü. Jandarma ekipleri, kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Çarpışan otobüs ve servis aracı

-Yerde oturan yaralılar

-Kaza yerine gelen ambulanslar

-Yoldan geçen araçlar

-Çarpışma sonucu çevreye yayılan araç parçaları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

=====================================================

3)ERBİL VE SÜLEYMANİYE'YE UÇUŞLARIN ASKIYA ALINMASIYLA OTÜBÜSLERE RAĞBETİ ARTIRDI

IRAK Kürt Bölgesel Yönetiminin 25 Eylül'de yaptığı bağımsızlık referandumunun ardından Irak merkezi hükümetinin Erbil ve Sülaymaniye havalimanlarını dış uçuşlara kapatması kararından sonra Türkiye'ninde bu iki kentte yapılan uçuşları durdurması üzerine Kuzey Irak'a ulaşım sağlayan otobüslere rağbet artığı belirtildi. Daha önce Duhok, Erbil, Süleymaniye ve Kerkük seferlerini düzenleyen Diyarbakır'da otobüs firmaları, uçuşların iptalinin ardından sefer sayılarını artırdı. Yaklaşık 6 yıldır Erbil'e ulaşım sağlayan otobüs firması yetkilisi Ferman Aldan, IKYB'de yapılan referandumun ardından seyahatte artış yaşandığını belirterek, bölgeye hergün 4 servis yapıklarını söyledi.

Irak, Türkiye ve İran başta olmak üzere bir çok ülkenin karşı çıkmasına rağmen Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin 25 Eylül'de yaptığı bağımsızlık referandumundan sonra Kürt Yönetimi kontrolü bölgesine uygulanan yaptırımlar kapsamında Süleymaniye ve Erbil havalimanlarının dış uçuşlara kapatılmıştı. Merkezi Irak Yönetiminin aldığı karar doğrultusunda yıllardır Türkiye'den bu iki kentte yapılan uçuşlarda 29 Eylül tarihinde durdurulmuştu. Havadan uçuşların durdurulması ile Diyarbakır'dan Irak'ın kuzeyine yapılan otobüs seferlerinde artış yaşandığı belirtildi.

ERBİL'E UÇAK İLE 45 DAKİKA, OTOBÜS İLE 11 SAATTE GİDİLİYOR

Diyabakır ile Erbil arasında yaşanan yoğun ticari ilişkilerin olmasından ötürü uçuşların iptaliyle ulaşımda da sorunların yaşanmasına neden oldu. Daha önce Duhok, Erbil, Süleymaniye ve Kerkük seferlerini düzenleyen Diyarbakır'da otobüs firmaları, uçuşların iptalinin ardından gelen yoğun talepler üzerine sefer sayılarını artırdı. Diyarbakır'dan uçakla yaklaşık 45 dakikaya Erbil'e ulaşılırken, otübüslerle bu süre 11 saate çıkıyor. Yaklaşık 6 yıldır Erbil'e ulaşım sağlayan otobüs firması yetkilisi Ferman Aldan, IKYB'de yapılan referandumun ardından seyahatte artış yaşandığını belirterek, bölgeye hergün 4 servis yapıklarını söyledi.

Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeciliğinde otobüs firma yetkilisi olan Abdurrahman Çapa, uçuşların iptalinde en çok İstanbul'un etkilendiğini belirterek, Diyarbakır-Erbil mesafesinin kısa olmasından dolayı daha önce olduğu gibi otobüslerin tercih edildiğini söyledi. Çapa, referandumun ardından otobüslerde yüzde 25 dolayında bir artışın yaşandığını dile getirdi. Çapa, Erbil'e ulaşımın kişi başına 70 lira, Kerkük'e ise 100 liradan sağlandığını aktardı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Otogardan görüntü

-Erbil'e giden otobüs

-Otobüsteki yolcular

-Röportajlar

-Bilet satışlarından görüntü

-Havalimanından görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, -

==============================================

4)GÜVENLİK KAMERASINI GÖRÜNCE, NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

ADANA'da eski işyerinden 25 bin lira çalan Suriyeli 15 yaşındaki İbrahim İ., güvenlik kamerasını fark edince ne yapacağını şaşırdı. Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Yeşiloba Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Suriye'deki iç savaştan kaçıp Adana'ya gelen İbrahim İ., meyve sebze komisyoncusu Mahmut Koç'un yanında işe girdi. Koç, bir süre çalıştırdığı Suriyeli gençten memnun kalmayınca işine son verdi. Gece işyerine giren  İbrahim i., para kasasının bulunduğu yerdeki güvenlik kamerasını fark edince panikledi. Yerde bulduğu meyve-sebze kasasıyla yüzünü gizlemeye çalışan hırsız, başaralı olamayınca bu kez gazete kullandı. Yakalanmamak için her yolu deneyen zanlı son olarak, elindeki gazeteyle güvenlik kamerasını kapatarak kasadaki 25  bin lirayı çaldı. Bu anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Sabah iş yerine geldiğinde, soyulduğunu fark eden Mahmut Koç, polisi aradı. Güvenlik kameralarından kimliği tespit edilen hırsız evinde üzerinde 7 bin lira parayla yakalandı. İbrahim İ,, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

***GÜVENLİK KAMERASI***

Hırsızın gelmesi

Güvenlik kamerasını fark etmesi

Yüzünü kutu ile saklayarak ilerlemesi

Yüzünü kasa ile saklaması

Parayı alacağı yere gelmesi

Kameraya bakması

Gazete ile yüzünü saklaması

Kamerayı gazete ile örterek kapatmaya çalışması

Hırsızlık yapan zanlının kaleranın üzerininden

gazeteyi alarak kendi yüzünü kapatması

Hırsızın kaçması

SÜRE: 03'32"  BOYUT: 262 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

=================================================

5)BÖBREĞİNİ KARDEŞİ İLE PAYLAŞTI

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde, böbrek yetmezliği teşhisi ile diyaliz tedavisi uygulanmasına karar verilen 50 yaşındaki Hasan Pehlivan'a, 47 yaşındaki kız kardeşi Gönül Hayat Şahin böbreğini bağışladı. Hasan Pehlivan kardeşinden nakledilen böbrekle yeniden hayata tutundu. Nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Murat Tuncer böbrek yetmezliği yaşayan hastaların en iyi tedavisinin organ nakli olduğunu belirterek, "Yakınları böbrek yetmezliği yaşayan halkımızı yakınlarına böbrek vermeye davet ediyorum. Çünkü hayat paylaşmaktır" dedi.

Kartepe Emekevler Mahallesi'nde oturan Hasan Pehlivan'a böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Yapılan tedaviler sonuç vermeyince doktorlar tarafından geçen ay diyaliz makinesine bağlanılmasına karar verildi. Gönül Hayat Şahin bunun üzerine ağabeyi Hasan Pehlivan'a böbreğini bağışlama kararı verdi. Hastanede yapılan kontrollerin ardından böbrek nakli için uyulması gereken kriterlerin 6'da 6'sı uygun çıkınca Gönül Hayat Şahin'in böbreğinin nakledilmesine karar verildi. İstanbul Ataşehir'de özel bir hastanede yapılan operasyonla Gönül Hayat Şahin'den alınan böbrek ağabeyine nakledildi.

Hasan Pehlivan organ nakli konusunda vatandaşların bilinçlenmesi için bu konuda başta din görevlileri olmak üzere herkese büyük görevler düştüğünü belirterek, herkesi organ bağışı yapmaya davet etti. Ameliyatının ardından sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Pehlivan, "Hastalığım 25 yıl önce başladı, her üç ayda bir devamlı Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kontrole gidiyordum. Son bir ay önce acilen diyalize alınmamı söylediler. Tabi bende bunu kardeşime söyledim, kardeşim 'Sakın diyalize girme, ben hemen gelip böbreğimi vereceğim' dedi. Kardeşim hemen geldi, Allah razı olsun hiç tereddüt etmeden böbreğini verdi" dedi.

Organ bağışı konusunda vatandaşların daha bilinçli ve daha fedakar olmalarını isteyen Gönül Hayat Şahin ise, "Ağabeyim 25 yıldır tedavi görüyordu, bende 'yanındayım' dedim. Allah'a çok şükürler olsun ki iyi sonuçlar aldık. Doktorumuz da bizi sevindirdi, çok güzel bir duygu. Herkes elinden geldiğince nakil bekleyen hasta arkadaşlara yardımcı olursa iyi olur" diye konuştu.

BÖBREK YETMEZLİĞİ İÇİN EN İYİ TEDAVİ ORGAN NAKLİDİR

Hastanenin Böbrek Nakli Medikal Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer böbrek yetmezliği hastalığının en iyi tedavisinin organ nakli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Hasan bey 25 yıllık böbrek hastası, son 4 yıldır da şeker hastalığı gelişmiş. Kardeşi kendisine böbreğini verdi ve daha 24 saat dolmadan kreatin seviyesi normale indi. Hastamız kronik böbrek yetmezliği yaşayan hastaların en iyi tedavisinin organ nakli olduğunun gayet güzel bir örneğidir. Bu vesileyle halkımızı organ bağışına çağırıyorum. Yakınları böbrek yetmezliği yaşayan halkımızı da yakınlarına böbrek vermeye davet ediyorum. Çünkü hayat paylaşmaktır"

Görüntü Dökümü

--------------------

-Gönül Hayat Şahin'in ağabeyinin odasına geçmesi

-El ele tutuşmaları

-Pehlivan ve Şahin ile röp.

-Murat Tuncer ile röp.

(Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU-KOCAELİ/DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Aliağa Erbil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title