Haberler

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesine Giren Tekstil Fabrikasına Kayyum Atandı

ADANA'da Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) finans desteği sağladığı gerekçesiyle 'örgütün kasası' olduğu öne sürülen Hasan Kadı ve kardeşi Mehmet Kadı'nın ortak olduğu 2015 yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine 394'üncü sırada 2016'da ise...

ADANA'da Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) finans desteği sağladığı gerekçesiyle 'örgütün kasası' olduğu öne sürülen Hasan Kadı ve kardeşi Mehmet Kadı'nın ortak olduğu 2015 yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine 394'üncü sırada 2016'da ise 302'nci sırada giren Karteks Tekstil ile Karteks Enerji ve Karres Enerji adlı üç ayrı şirkete kayyum atandı.

FETÖ/PDY'ye finans desteği sağladığı gerekçesiyle Kadı kardeşlerin ortak oldukları 3 şirkete 4 Nisan 2016 tarihinde kayyum atandı. Karar ardından 12 gün sonra Mehmet Kadı, İstanbul'da şirketlerine ait malzemeleri usulsüz sattığı ihbarı üzerine yakalandıktan sonra işyerindeki paralara da el konuldu. Mehmet Kadı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, ağabeyi ise Hasan Kadı kayıplara karıştı.

Polis, her yerde 'örgütün kasası' olan Hasan Kadı'yı ararken, 16 Aralık 2016'de çıkartılan 'Kanun Hükmünde Kararname' (KHK) ile kayyumun görevi sona erdi ve şirketler de Mehmet Kadı, 'yönetim kurulu' başkanı oldu. Aradan geçen 10 aylık zaman diliminde Kadı'nın örgütle bağını kesmediği ve finans desteği verdiği tespit edildi.

Bunun üzerine 3 Ekim 2017'de  Adana 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği yeniden kayyum atanmasına karar verdi. Mahkeme kararında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada elde edilen delillere dikkat çekilirken FETÖ/PDY terör örgütüne finans sağlanması faaliyetleri kapsamında örgüt üyelerinin ortak olduğu şirketleri araç olarak kullandıkları, şirket kurumlarının örgütün en önemli finans kaynağı olduğu, soruşturmaya konu fiillerin şirket faaliyetleri gibi gösterildiğine dair somut delillerin olduğu vurgulandı.

TMSF KAYYUM OLARAK ATANDI

Şirket yönetiminin bu şekilde devam etmesinin, terör örgütünün faaliyetlerinin devamına olanak tanıyacağına dikkat çekilen kararda; FETÖ/PDY terör örgütü faaliyetlerinin sona erdirilmesi ve terörizmin finansmanının önlenmesi amacıyla 3 şirkete TMSF'nin kayyum olarak atanmasına karar verildi. Böylelikle TMSF, her 3 şirketin yönetimini tamamen devralmış oldu. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karteks Tekstil Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title