Haberler

Erdoğan'dan Bakana Talimat: Sig Sauer Silahı Emniyet Teşkilatımızda Kullanılmayacak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya talimat verdi: Sig Sauer diye bir silah bundan sonra emniyet teşkilatımızda kullanılmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 81 ilin valisiyle bir araya geldi Valilere seslendiği konuşma sırasında ABD'ye sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Suriye'yi dünyanın en büyük silah pazarına çevirenler, eli kanlı katilleri en modern silahlarla donatanlar, tüm bunları herhalde demokrasi aşkına yapmıyorlar. Bunların demokrasi ile alakası yok, kesinlikle yok." dedi. Canlı yayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da talimat verdi: Sig Sauer diye silah bundan sonra emniyet teşkilatımızda kullanılmayacak.

"SİG SAUER SİLAHLARINI BUNDAN SONRA KULLANMAYACAĞIZ"

Erdoğan "Buradan bakanımıza da söylüyorum. Sig Sauer diye silah bundan sonra emniyet teşkilatımızda kullanılmayacak. Kendi silahımızı kullanacağız. Bunlar Türk milletine diz çöktürme planlarıdır. Çünkü onlardan almaya devam ettikçe bize tembellik geliyor. Biz kendi ürettiklerimizle yapalım." dedi.


Sig Sauer model silah

SİG SAUER MODEL SİLAHIN ÖZELLİKLERİ:

Yarı otomatik Sig Sauer, zorlu dayanıklılık testlerinden kolayca geçebilmesi, her koşulda çalışması, çok dengeli oluşu, sonsuz namlu ömrü ve asla tutukluk yapmaması gibi sebeplerle Türkiye'nin SAT komandoları da dahil olmak üzere birçok devletin özel kuvvet birimleri tarafından tercih edilmekte. Emsallerinden daha pahalıdır.

Dünya liderlerinin yakın korumaları tarafından da tercih edilen Sig Sauer model silahların teknik özellikleri ise şöyle:

Kalibre: 9 mm Luger.357 SIG, .40 SW

Uzunluk: 180 mm

Namlu uzunluğu: 99 mm

Ağırlık(boş): 770 g

Kapasite: 12+1

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title