Haberler

Dokuz Eylül'nün Açılış Coşkusu

Güncelleme:

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı Töreni, Sabancı Kültür Sarayı'nda düzenlendi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Türkiye'nin birçok sınavdan başarıyla geçtiğini kaydederek; bilim, teknoloji ve akılla büyümeye devam edileceğini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün katılımıyla düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde başlayan program, hem bilim ve akademi dünyasını hem de iş dünyasını ve öğrenci ailelerini bir araya getirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ve beraberindeki heyetin Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan programın ilk bölümü, İstiklal Marşı'nın okunması, saygı duruşu ve kısa konuşmaların ardından sona erdi. Rektör Vekili Çelik ve beraberindeki heyet, daha sonra programın yapılacağı Sabancı Kültür Sarayı'na geçti.
Bakan Özlü'nün karşılanmasının ardından başlayan açılış törenine, İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, DEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Recep Yiğit, DEÜ Eski Rektörleri Prof. Dr. Namık Çevik ve Prof. Dr. Fethi İdiman, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan ve sürekli değişen gündeme rağmen hiçbir zaman bilimi ihmal etmediklerini söyleyen Bakan Özlü, "Biz, ülkemizin sürekli değişen gündemi karşısında bilimi ihmal etmedik, etmeyeceğiz. Gündemin karışık olduğu dönemlerde zihinler, bazen kısa vadeye odaklanabilir. Ancak ülkemiz bütün sorunlarını kısa ve uzun vadede çözebilecek güçtedir. Tarihimize bakın çok daha zor günlerden geçtik ama çok şükür kimliğimizi ve bağımsızlığımızı her zaman koruduk. Ülkemiz sürekli sınavlardan başarıyla geçerek bugünlere geldi. Her imtihandan güçlenerek çıktık. Yoğun gündeme rağmen bilim ve teknoloji ana gündem maddelerimiz arasında yer aldı. Türkiye bilim, teknoloji ve akılla büyümeye devam edecek. Bu büyümede en büyük güvencemiz üniversitelerimizdir. Dokuz Eylül'ün de İzmir ve Türkiye'ye katkılarının artarak devam etmesini diliyoruz" diye konuştu.

ENDÜSTRİ 4.0'I ÖNEMLİ

Sadece iyi bir akla sahip olmanın yeterli olmadığını ifade eden Bakan Özlü, "Bu önemli ancak yeterli değil. Önemli olan aklı iyi kullanmaktır. Endüstri 4.0 bize, bu aklı iyi kullanmamız gerektiğini söylüyor. Dünya yeni bir yöne doğru ilerliyor. Bunun odağında bilim ve teknoloji var. Türkiye olarak, bunun gerisinde asla kalamayız. Her alanda önde olmalıyız. Bu kritik eşiği atlamak zorundayız. Endüstri 4.0, 80 milyon vatandaşımızın kaderi üzerinde etkili olacak bir konudur" dedi.

OSB'LERE TEKNİK KOLEJ GELİYOR

Konuşmasında gençlerin işsizlikle ilgili tereddütlerine de yer veren Bakan Özlü, "Bu duyguyu doğal karşılıyoruz. Ancak iyi yetişmiş personel bulmak gerçekten çok zor. Nitelikleri ve özellikleri olan gençlerimizin sayısında sıkıntı var. Bu yüzden bakanlık olarak orta ve yükseköğretimde eğitim gören gençlerimizin yetişmesi ve işgücüne nitelikli vasıflarıyla katkı sağlamaları amacıyla bir çalışma başlattık. Bu noktada bakanlığımız bünyesinde bir daire başkanlığı da kurduk. Buradaki amacımız ise Milli Eğitim Bakanlığına, üniversitelerimize ve eğitimcilerimize katkılar sunmak olacak" ifadesinde bulundu. Bakan Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Organize Sanayi Bölgeleri(OSB)'nde teknik kolejler açacağız. Türkiye'de 300'den fazla OSB var ve bunların hepsinde teknik kolej açma yönünde bir proje başlattık. Milli Eğitim Bakanlığımız ile birlikte çalışıyoruz. Öğrencilerimiz buralardan yabancı dil bilen ve pratik eğitim almış teknisyenler olarak mezun olacak."

DEÜ TÜRKİYE'NİN SİLİKON VADİSİ OLACAK

Açılışta konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ise üniversitenin yeni bir açılıma gideceğine vurgulayarak, "Üniversitemizi Türkiye'nin Silikon Vadisi yapmak için çalışacağız. Bölgemizde yoğun olarak üretim ve geliştirme faaliyetinde bulunan nanoteknolojik prosesler kullanılarak; silikon çip ve elektronik aygıtların üretiminin yapılmasını ve teknoloji alanında gelişmelere katkı sağlanmasını amaçlıyoruz. Böylece yerli ve yabancı sermayenin üniversitemize girmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

YENİ ALANLARI TEŞVİK EDECEĞİZ

Akademik makalelerin çokluğu kadar yapılan atıfların da önem kazandığı günümüzde, dünyanın Endüstri 4.0 kavramını konuştuğunu kaydeden Rektör Vekili Çelik, "Geldiğimiz noktada ise üniversitemizin iletişim teknolojileri, moleküler tıp, yenilenebilir enerji, havacılık, uzay ve savunma sanayi, nano-teknoloji, yalın düşünce ve girişimcilik gibi alanlara yoğunlaşması gerektiğini düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu başlıklara yönelik çalışmaları teşvik etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

DENK BÜTÇE VURGUSU

DEÜ'nün bütçesinin önümüzdeki dönemde yeni bir yaklaşımla ele alınacağına işaret eden Rektör Vekili Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversitemizde denk bütçe politikası uygulanacaktır. Zengin bir kurum olan Dokuz Eylül'ün kar etmesi sağlanacaktır. Bu zenginlik hükümetimizden, hayırsever vatandaşlardan, firmalardan, yerli ve dış sermayeden, iç dinamikleri hareket ettirmesinden ve verdiği desteklerden sağlanacaktır. Hastanenin borcunu eritmede radikal tedbirler alacağız; kriz masası oluşturulup, çözümler üreteceğiz. Bu noktada 6 Sigma ile yalın üretim proseslerini uygulayacağız. IMF'de uygulanan politikalar uygulanacaktır. Firmalarla anlaşmaya gidip; borçları donduracak ve yapılandıracağız. Yeni alımlar için normal ödeme koşulları sağlayacağız. Dolayısıyla 1 TL'lik bir malzeme 10 TL'ye alınmayacak."

BÜYÜK AYRICALIK

Üniversite öğrencileri adına konuşan DEÜ Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Şeyma Yücel ise Dokuz Eylüllü olmanın büyük bir ayrıcalık olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından Rektör Vekili Çelik, Bakan Özlü'ye teşekkür ve plaket hediye ederken; Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı da mini bir konser verdi. Program, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında birincilikle mezun olan öğrenciler ve bu yıl Dokuz Eylül'e en yüksek puanla kayıt yaptıran öğrencilere ödül verilmesiyle son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Erdal Çelik Faruk Özlü Türkiye Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title