Haberler

Ege'nin İki Yakası Kopmayacak"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın, Atina'da Yunanistan Denizcilik Bakanı Panagiotis Kouroumplis ile yaptığı görüşme sonrası Türk bayraklı yolcu gemileri ve feribotların seferlerinin devam edeceğini açıklaması, Yunan adalarına düzenli sefer yapan firmalar tarafından memnuniyetle karşılandı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, yaptığı açıklamada, iki ülke arasında geçen ay sonunda ticari yatların tutulmasından dolayı başlayan sıkıntının, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı sayın Ahmet Arslan'ın büyük gayretleriyle çözüm noktasına geldiğini ifade etti.

Ege kıyıları ile Yunanistan'ın Ege adaları arasındaki seferlerin devam edeceğini belirten Öztürk, "Ege'nin iki yakası kopmayacak. Karşılıklı yolcu gemileri ve feribot seferleri sürecek. Ülkemiz vatandaşları Yunan adalarına gitmeye, Yunan misafirlerimiz turizm bölgelerimize gelmeye devam edecek. Ticari yatlara yönelik düzenleme de en kısa sürede hayata geçecektir." dedi.

Türkiye ve Yunanistan'ın aynı denizi paylaşan iki dost ülke olduğunu vurgulayan Öztürk, "İki ülkenin deniz turizminde iş birliğine devam etmesi sayesinde Ege geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de dostluğun, kardeşliğin denizi olacak." diye konuştu.

Ayvalık - Midilli arasında hizmet veren turizm acentesi sahibi Eşref Jale de kararın Kuzey Ege'den Batı Akdeniz'e kadar hizmet veren tur şirketleri tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Yunanistan'ın Türkiye'yi Gri Liste'ye düşürmek için böyle bir girişim içinde olduğunu aktaran Jale, Bakanlığın ilk olarak aldığı yasak kararını doğru bulduklarını bildirdi.

Yunan adalarındaki gelirin çok büyük bir kısmının Türkiye'den giden turistlerden elde edildiğine dikkati çeken Jale, "Karar hem bizim için hem de Yunanistan için iyi oldu." ifadelerini kullandı.

Tur şirketleri olarak bütün endişelerinin gittğini dile getiren Jale, "Bu süreçte maddi anlamda bazı kayıplarımız olmuştur ama bu da bizim devletimiz için ödediğimiz bir bedeldir. Hiç önemi yoktur." şeklinde konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Yunanistan'ın Türk gemilerine karşı tutumu nedeniyle bazı önlemler almış, bu kapsamda 25 Eylül 2017 tarihinden itibaren Türk bayraklı ticari yatların, 12 Ekim 2017'den itibaren de düzenli sefer yapan yolcu gemilerinin Yunan kara sularına seferi yasaklanmıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Yusuf Öztürk Ahmet Arslan Yunanistan Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title