Haberler

Kız Kaçırma Kavgası: 2 Sivil Öldü, 1 Polis Şehit, 1 Polis ve Öğrenci Yaralı (5) - Yeniden

Yazıişleri Müdürlerinin dikkatine'Kız kardeşinin kaçırıldığı otomobilin sürücüsünü öldürdü' başlıklı haberimizi, kaynağından alınan ek bilgiler doğrultusunde yeniden veriyoruzYENİDEN------------Hasan POLAT-Mustafa TURAPOĞLU/KAHRAMANKAZAN (Ankara), - ANKARA'nın Kahramankazan İlçesi'nde dün 1...

Yazıişleri Müdürlerinin dikkatine

'Kız kardeşinin kaçırıldığı otomobilin sürücüsünü öldürdü' başlıklı haberimizi, kaynağından alınan ek bilgiler doğrultusunde yeniden veriyoruz

YENİDEN

------------

Hasan POLAT-Mustafa TURAPOĞLU/KAHRAMANKAZAN (Ankara), - ANKARA'nın Kahramankazan İlçesi'nde dün 1 kişinin yaşamını yitirdiği kız kaçırma kavgasının ardından gözaltına alınıp, sorgusu sırasında rahatsızlanan şüphelilerden Aziz Erol, götürüldüğü hastanede silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Erol yaşamını yitirdi, kendisine refakat eden polis memurlarından Muhammet Uz şehit oldu, Fethi Seven ise yaralandı. Saldırının ardından kaçan şüpheliler ile kendilerini takip eden diğer aile üyeleri arasında çıkan çatışmada ise, okul servisindeki bir lise öğrencisi yaralandı. Ankara'dan ilçeye takviye polis ekipleri sevk edilirken, olayların daha fazla büyümemesi için geniş çaplı önlem alındı.

Diyarbakır ve Şanlıurfa'dan mevsimlik işçi olarak gelen iki aile arasında yaşanan olaylar zinciri, dün gece saatlerinde başladı. Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde mevsimlik işçi 25 yaşındaki Ömer Doğan, Kahramankazan İlçesi'nde yine mevsimlik işçilerden akrabası 16 yaşındaki R.D. ile gönül ilişkisini evlilikle noktalamak istedi. Ömer Doğan, ailesi ve yakınlarını R.D.yi istemesi için gönderdi. Ancak R.D.'nin ailesi, bu evliliğe onay vermedi.

Bunun üzerine Ömer Doğan, yanına 3 arkadaşını da alarak Kahramankazan İlçesi Kumpınar Mahallesi'nde ailesi ile birlikte çadırda yaşayan R.D.'yi kaçırdı. Olayı fark eden R.D.'nin yakınları, kızlarını kaçıranların peşine düştü. Kahramankazan'dan başlayan kovalamaca, Ankara çevre yolundan tekrar ilçeye kadar devam etti. Saatlerce süren, film sahnelerini aratmayan kovalamaca, İmrendi Mahallesi yol ayrımında son buldu. R.D.'nin yakınları, takip ettikleri otomobili lastiklerine ateş ederek yavaşlattı. Ardından da çarparak otomobilin yoldan çıkmasını sağladı.

SİLAHLI KAVGADA 1 KİŞİ ÖLDÜ

Burada, otomobillerden inen taraflar arasında kavga çıktı. Kavga sırasında R.D.'nin ağabeyi 25 yaşındaki Abdulkadir Doğan, yanındaki silahı çekip ateş etti. Tabancadan çıkan mermiler, genç kızın kaçırıldığı otomobili kullanan 6 çocuk babası 40 yaşındaki Ekrem Genç'e isabet etti. Ekrem Genç olay yerinde öldü, polis ekipleri 13 kişiyi gözaltına aldı.

KAÇIRILAN KIZ AİLE BAKANLIĞI YETKİLİLERİNE TESLİM EDİLDİ

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, R.D. yaşı küçük olduğu için Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerine teslim edildi. Hayatını kaybeden Ekrem Genç ise defnedilmek üzere Polatlı'ya gönderildi. Polis ekipleri, olayların daha fazla büyümemesi için mevsimlik işçilerin kaldığı çadırların çevresinde güvenlik önlemi aldı.

ACİL SERVİS ÖNÜNDE PUSU

Bugün öğle saatlerinde poliste sorgusu süren şüphelilerden Aziz Erol rahatsızlandı. Bunun üzerine Aziz Erol, kendisine refakat eden 2 polis memuruyla ambulansla Hamdi Eriş Devlet Hastanisi'ne götürüldü. Aziz Erol, acil servise girişte, öldürülen Ekrem Genç'in yakınlarının silahlı saldırısına uğradı. Mermilerin isabet ettiği Aziz Erol ile polis memurları Muhammet Uz ve Fethi Seven yaralandı. Aynı hastanede tedaviye alınan yaralı polislerden evli ve 2 çocuk babası Muhammet Uz, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu, şüpheli Aziz Erol da yaşamını yitirdi. Diğer polis memuru Fethi Seven'in ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

ÇATIŞMA ŞEHİR MERKEZİNDE DE DEVAM ETTİ; 1 ÖĞRENCİ YARALANDI

Hastane polisi saldırıya gerçekleştiren 3 kişiden Orhan G.'yi yakaladı, diğer 2 kişi ise kaçtı. Bu sırada diğer aileden 3 kişi de araçla, kaçan saldırganların peşine düştü. Sağlık Meslek Lisesi önünde iki grup, araçlardan birbirlerine ateş açtı. Çıkan çatışmada, mermilerden biri hareket halindeki bir okul servisinde seyahat eden lise öğrencisinin eline isabet etti. Liseli hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

HASTANEDE GÜVENLİK ÖNLEMLİ ALINDI

Çıkan olay sonrası Ankara'dan ilçeye takviye polis ekipleri sevk edildi. Hamdi Eriş Devlet Hastanesi çevresinde önlem alan polis ekipleri, burada toplanan kalabalığı uzaklaştırdı. Ayrıca bir TOMA aracıda hastane bahçesinde bekletilmeye başlandı.

KAÇAN ŞÜPHELİLER İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

Polis, 1 polisi şehit edip, şüpheliyi öldüren, bir polisi de yaraladıktan sonra kaçan 2 şüpheli ile bunlarla çatışmaya giren gruptakileri yakalamak için ilçede operasyon başlattı. Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz da Kahramankazan İlçesi'ne gelerek olaylar hakkında bilgi aldı.

BAŞKAN AÇIKLAMA YAPTI

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, bugün ilçede yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Başkan Ertürk, şunları söyledi:

"Dün Diyarbakırlı bir aile ile Şanlıurfalı bir aile arasında 'kız kaçırma' olayı ile başlayan ve dün 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan bugün de devam eden maalesef 1 polisimizin hastanede şehit edilmesiyle beraber devam eden bir süreç. İki aile de Kahramankazan'da oturmuyorlar. Ama olay Kahramankazan'da geçiyor. Bizi en çok derinden yaralayan ve üzen şehit polisimizin şüpheli şahsa tuzak kurmak, öldürmek isteyenlere karşı onları korumak amacıyla kurşunların hedefi olması. Yine beraberinde iki aile arasında çatışma devam ediyor. Yine birkaç yaralı oluyor. Ankara Emniyetimiz burada gerekli çalışmaları yapıyor, gözaltılar devam ediyor. Ben şehit olan polisimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum."

ŞEHİT POLİS İLÇEDE GÖREVE YENİ BAŞLADI

Evli, 5 aylık bir kız, ve 3 yaşında bir erkek çocuk babası olan şehit Muhammet Uz'un, ilçede göreve yaklaşık 2 hafta önce başladığı belirtildi. Şehit Uz'un cenazesinin, yarın düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Aksaray'ın Eskil İlçesi'ne gönderileceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Şanlıurfa Polatlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title