Haberler

İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı Genel Kurulda

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, aile bütünlüklerinin sağlanması istemiyle atama talebinde bulunan 100'e yakın sözleşmeli öğretmenin talebini yerin getireceklerini bildirdi.

TBMM Genel Kurulunda, iş mahkemelerinin kuruluş, görev, yetki ve yargılama usulünü düzenleyen İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı'nın ikinci bölümü üzerindeki görüşmeler sürüyor.

Tasarıya ilişkin olarak partisince verilen değişiklik önergesi üzerine konuşan MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, anayasaya göre aile bütünlüğünün esas olduğunu belirterek, kamu kurumlarında mazeret kategorisinde, eş durumuna göre tayinlerin yapıldığını anımsattı.

Sözleşmeli öğretmenlerde, eşlerin bir araya gelememesi gibi bir durumla karşılaşıldığını aktaran Ersoy, bu sorunun çözülmesini beklediklerini söyledi.

Bunun üzerine söz alan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, şu bilgileri verdi:

"100'e yakın öğretmenimiz, sözleşmeli olmasına rağmen aile bütünlüğü dolayısıyla talepte bulundular. Biz bu hafta içerisinde 100'e yakın talebin hepsini yerine getirip aile bütünlüğünü sağlayacağız. Dolayısıyla sözleşmeli öğretmenlikten dolayı aile bütünlüğü sağlanmıyor diye bir şey yok. Bunun istisnası, daha doğuda atamayı yapmak kaydıyla. Çünkü oradaki öğretmen doluluğuna dikkat ediyoruz."

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Ruhi Ersoy Osmaniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title