Haberler

Biz Anadoluyuz Projesi - Adıyaman'dan 180 Öğrenci Ayvalık'a Geldi

Görüntü dökümü: Biz Anadoluyuz Projesi Adıyaman'dan 180 öğrenci Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız'ın açıklamaları Etkinlikten detaylar Yıldız Kaplan, Seher Akgün ve Sibel Deniz adlı Adıyamanlı öğrencilerle röportajlar Biz Anadoluyuz Projesi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki...

Görüntü dökümü:

Biz Anadoluyuz Projesi

Adıyaman'dan 180 öğrenci

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız'ın açıklamaları

Etkinlikten detaylar

Yıldız Kaplan, Seher Akgün ve Sibel Deniz adlı Adıyamanlı öğrencilerle röportajlar Biz Anadoluyuz Projesi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 15 yaş ve altındaki öğrencilerin Türkiye'nin farklı şehirlerini ziyaret etmesini amaçlayan "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında, Adıyaman'dan 180 öğrenci Ayvalık ilçesine geldi.

Balıkesir'e gelen öğrenci grubunu Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile Balıkesir İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltı, Edremit Seyit Onbaşı Körfez Havalimanında karşıladı.

Öğrenci topluluğu daha sonra otobüslerle Ayvalık'a gelerek Milli Eğitim Bakanlığına ait Cunda Uygulama Oteline yerleştirildi.

Yemekten sonra Cunda Adasındaki Necdet Kent Kütüphanesi ile Mustafa Koç Müzesini gezen öğrenciler, yarın da Çanakkale'ye gidecek.

Adıyamanlı öğrencilerin Balıkesir'e gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Yıldız, "Bakanlığımızın Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında bugün Adıyaman'dan Balıkesir'e gelen 180 öğrenci ve 6 öğretmenimizi ağırlıyoruz. Bu projeyle amaçlanan kültürler arası etkileşimin sağlanmasıdır. Hayatı boyunca kendi bulunduğu ilin dışına çıkmamış, uçağa binmemiş maddi durumu yerinde olmayan başarılı öğrencilerin diğer illerle kaynaşmasını, oradaki kültürleri tanımasını sağlamaktır. Bu amaçla bugün Edremit Koca Seyit Havalimanında öğrencilerimizi karşıladık. Onları 4 gün süresince en iyi şekilde misafir etmeye ve Balıkesir'i onlara en iyi şekilde anlatmaya çalışacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Yakup Yıldız Balıkesir Adıyaman Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title