Haberler

    Filistin'de Sevinç İsrail'de Tepki

    Gazze Şeridi'nin yönetimini elinde tutan Hamas ile Batı Şeria'yı yöneten El Fetih'in uzlaşması Filistin sokaklarında kutlandı.

    Gazze Şeridi'nin yönetimini elinde tutan Hamas ile Batı Şeria'yı yöneten El Fetih'in uzlaşması Filistin sokaklarında kutlandı.

    Gazze'de ve Ramallah'ta yüzlerce kişi ellerinde bayraklarla sevinç gösterisi düzenledi. Haberi olumlu karşılayanlar, siyasi uzlaşının Gazze Şeridi'ndeki ablukanın kaldırılmasına yardımcı olacağını umuyor.

    Kutlamalara katılan bir kadın, "Umarım masada varılan çözümleri hayata geçirirler. Çünkü ayrımcılıktan ve yoksulluktan artık yorulduk. Bölünmeden dolayı 11 yıldır çile çekiyoruz." diyerek düşüncelerini dile getirdi.

    Gazze Şeridi 10 yıldır, ABD ile Avrupa Birliği tarafından terör örgütü kabul edilen Hamas'ın kontrolündeydi. Hamas, yeni anlaşma kapsamında, bölgenin idari yönetimini ve Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nın kontrolünü El Fetih destekli Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti'ne devredecek.

    İki taraf arasındaki uzlaşıda arabuluculuk rolünü Mısır üstlendi. Taraflar imzaları Kahire'de düzenlenen törende attı.

    Tel Aviv'den ise tepki gecikmedi.

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail devletini tanımayan hiç bir yönetimle müzakereye oturmayacaklarını bir kez daha yineledi.

    Netanyahu sosyal medya üzerinden gösterdiği tepkisindeyse, "Komşularımızla barış içinde olmaktan daha çok istediğimiz bir şey yok. Hamas ile Fetih'in uzlaşması barışın sağlanmasını daha da zora sokuyor." ifadelerini kullandı.

    There is nothing we want more than peace with all our neighbors. Reconciliation between Fatah and Hamas makes peace much harder to achieve.— Benjamin Netanyahu (@netanyahu) 12 octobre 2017

    Auteur:

    Tags: Gepost: 13 oktober 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Avrupa Birliği Filistin İsrail Hamas Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title