Haberler

Gündem / 13 Ekim 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Parlamentolar Arası Birliğin 137. Genel Kuruluna katılmak üzere Rusya'nın St. Petersburg kentine gidecek.

(Ankara)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Grand Ankara Hotel'de, Ankara'nın başkent oluşunun 94'üncü yıl dönümü etkinliğine katılacak.

(Ankara/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları kapsamındaki Uluslararası Para ve Finans Komitesi Toplantısı'na ve G20 oturumlarına katılacak, yatırımcılarla ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

(Washington) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Endonezya'da temaslarda bulunacak.

(Banda Açe) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Teknik Üniversitesinin akademik yıl açılışı dolayısıyla Mimar Sinan Yerleşkesi'nde düzenlenecek törene, Mihraplı Camisi'nde şehit Taha Çelik'in cenaze namazına, Karacabey İmam Hatipliler Derneği, 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı ile Karacabey Endüstri Meslek Lisesi laboratuvarının açılış törenlerine katılacak.

(Bursa/11.00/13.30/14.00/14.30/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit polis memuru Muhammet Uz için görev yaptığı Kahramankazan İlçe Emniyet Müdürlüğünde düzenlenecek törene katılıyor.

(Ankara/09.00)5- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının görüşmeleri devam edecek.

(TBMM/10.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adana Sanayi Odasında Eximbank Adana Şubesi açılış törenine katılacak, iş adamlarıyla istişare toplantısı yapacak, Milli Mensucat Fabrikası'nda ATHİB 6. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması programına iştirak edecek.

(Adana/14.30/15.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 8. Uluslararası Enerji ve İklim Forumu'na katılacak.

(İstanbul/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kadışehri Kabalı köyünü ziyaret edecek, Belediye Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi'nde sektör toplantısına iştirak edecek.

(Yozgat/11.10/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, MİAD ve Ege Bölgesi İş Adamları Toplantısı'na katılacak.

(İzmir/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Katip Çelebi Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Programı'nda bulunacak, Valiliği ziyaret edecek, İzmir Kalkınma Ajansı Ajans Faaliyetleri Brifing ve İstişare Toplantısı'na katılacak, İzmir Agora ören yerini gezecek, EGİAD Ege İstişare Toplantısı'na iştirak edecek.

(İzmir/11.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TCDD Taşımacılık AŞ ve OMSAN Lojistik AŞ'nin lokomotif ve vagon kiralanması iş birliği protokolünün imza törenine katılacak.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- TÜİK, ağustos ayı sanayi ciro ile dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin İdlib ilindeki çatışmasızlık bölgesine intikali kapsamındaki gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD ile Türkiye arasında vizelerin askıya alınmasının yansımaları izleniyor.

(Washington/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki gayrimeşru referandumun ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun dördüncü gününde, 204,1 kilometrelik Marmaris - Selçuk etabı koşulacak.

(Muğla/11.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Süper Lig'de 8. hafta, Gençlerbirliği-Beşiktaş maçıyla başlayacak.

(Ankara/20.00) (Fotoğraflı)

3- TFF 1. Lig'de 8. haftanın açılış maçında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile İstanbulspor karşılaşacak.

(Erzurum/18.00) (Fotoğraflı)

4- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçları tamamlanacak.

ÖZEL HABER

1- Osmangazi Köprüsü'nde trafik artıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

"Osmangazi Köprüsü'nden günlük ortalama 21 bin araç geçişi gerçekleşiyor. 'Garanti rakamıyla kıyaslarsanız alttayız, başlangıç rakamları 11-12 binle kıyaslarsanız bugün geldiğimiz nokta çok önemli"

"Zaman zaman eleştiriliyoruz; 'Aradaki fark, Karslının, Hakkarilinin, Sinoplunun, Mersinlinin cebinden çıkıyor.' diye. Hayır, bunun oluşturduğu katma değer, dönüyor oralara hizmet olarak gidiyor"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

2- SİHA'ların sayısı da silahı da arttı

Terörle mücadelede etkin kullanılan silahlı Bayraktar TB2 insansız hava araçlarına 8 tane daha eklendi

İlk kez 4 adet akıllı mühimmat taşıyabilen silahlı insansız hava aracı (SİHA) teslimatı gerçekleştirildi

Envanterdeki silahlı ve keşif amaçlı Bayraktar TB2 sayısı 38'e çıkarken, araçların toplam operasyonel uçuşu 30 bin saate dayandı

(Göksel Yıldırım/Ankara)3- Çamlıca Camisi'ne "nanoteknolojik" hat yazısı

- Osmanlı-Selçuklu mimari tarzı ile günümüz çizgilerinin bütünleştiği Çamlıca Camisi'nde, nanoteknolojik bir ürünle paslanmaz çelikten hazırlanan hat yazısıyla da cami mimarisinde bir ilke imza atıldı

- Haşr Suresi'nin son iki ayetinin yer aldığı 870 parçadan meydana gelen hat yazısı ana kubbedeki yerini aldı

- Süleymaniye Camisi'ndeki küplerden esinlenilerek ana kubbeye açılan 221 delikle de cami akustiğinde literatüre geçecek bir uygulama yapıldı

- İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk:

- "Ana kubbe, birliği simgelesin, dedik ve Haşr Suresi'nin son iki ayetinden istifade ederek Allah'ın güzel isimlerinden 16'sını bir araya getirdik. Böylece ana kubbemizdeki yazı ortaya çıktı. Ortada Lafza-i Celal var"

- "Mimar Sinan'ın, Süleymaniye Camisi'nin akustiği için kubbeye koyduğu 256 küpten yola çıkarak ana kubbeye 221 delik deldik. Akustik literatürüne geçecek bir iş yaptık. Cami akustiğine ciddi faydaları olan bir çalışma. Ses mühendislerimiz bunu tespit etti ve uyguladı"

(Çiğdem Alyanak/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

title