Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)OĞULPINAR KARAKOLU'NDAN SURİYE TARAFINA ATEŞ AÇILDI (1)HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Oğulpınar Hudut Karakolu'ndan Suriye tarafına doğru bir dakika süreyle ateş açıldı.

1)OĞULPINAR KARAKOLU'NDAN SURİYE TARAFINA ATEŞ AÇILDI (1)

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Oğulpınar Hudut Karakolu'ndan Suriye tarafına doğru bir dakika süreyle ateş açıldı. Batı illerinden sevk edilenTürk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının konuşlandığı Oğulpınar Karakolu'ndan çoklu roketatarla yapılan ateş, bölgede kısa süreli heyecan yarattı. Ardından bölgede yeni herhangi bir hareket gözlenmedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Sınır karakolu

Askeri araçlar

Detay görüntüler

***

Oğulpınar Karakolu'nun görüntüsü ve silah sesleri

SÜRE: 3'04' BOYUT: 98MB

SÜRE: 46" BOYUT: 109 MB

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/Ramazan ÇELİK/REYHANLI(Hatay),

===========================================

2)TÜTÜN DEPOSUNDAN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA

MUĞLA'da Yatağan İlçesi'nin kırsal mahallelerinden Bencik'te yaşayan ve kış aylarında tütün deposunda antrenman yapan lise öğrencisi Emircan Haney, Dünya Yıldızlar Gençler Okçuluk Şampiyonası'nda altın ve gümüş madalya kazandı. Başarılı sporcu, ABD'de yapılacak Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası için hazırlıklara başladı.Yatağan Gazi Anadolu Lisesi'nin 11-A sınıfı öğrencisi, 16 yaşındaki Emircan, 7 yıl önce Bencik Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan okçuluk fahri antrenörü Dr. Ejder Sözen'le birlikte çalıştı. İstanbul ve Antalya'da bu yıl yapılan Okçuluk Yıldızlar Milli Takım Seçmeleri'nde başarılı sporcu, Türkiye şampiyonu olarak milli takıma seçildi. Emircan, Arjantin'in Rosario kentinde, 2-8 Ekim tarihlerinde 20 sporcuyla düzenlenen Dünya Yıldızlar Gençler Okçuluk Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etti. Türkiye Kömür İşletmeleri'nde temizlik işçisi olarak çalışan Osma Haney'in oğlu Emircan, 65 ülkeden 532 sporcunun katıldığı yarışmaların 'mix yıldızlar' kategorisinde, İstanbul Demka Spor Kulübü'nün sporcusu 17 yaşındaki Dilara Sevindik'le birlikte mücadele etti. Türkiye'ye dünya şampiyonu olarak altın madalyayı Emircan kazandırırken, aynı kategoride ikinciliği Meksika, üçüncülüğü ise ABD'li sporcular kazandı. Başarılı sporcu, ayrıca erkek takımlar kategorisinde Türkiye'yi temsil ederek, takım halinde ikinci oldu ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Bu kategoride birincilik ABD, üçüncülük ise Meksika'nın oldu.

ÇALIŞMALARINI TÜTÜN DEPOSUNDA SÜRDÜRÜYOR

Kış aylarında, Bencik'te tütün deposunun içinde, yaz aylarında ise bahçesinde çalışmalarını sürdüren Yatağan Spor Kulübü'nün lisanslı sporcusu Emircan Haney, tütün deposunda haftanın 6 günü çalışarak, dünya şampiyonu olduğunu söyledi. Haney, "Malzeme eksikliğini, şartların olumsuzluğunu hiç bir zaman bahane etmedik. Arkadaşlarım, hocam ve benim başarılarımız yörede günün konusu oldu, destek gelmeye başladı. Büyükşehir Belediyemiz üç ay içerisinde bitecek okçuluk tesislerimizin yapımına başladı. Bu tesisler bitince başarımızın katlanarak devam edeceğine inanıyorum. Önümüzdeki yıl ABD'de yapılacak Salon Dünya Şampiyonası'nda hedefim İstiklal Marşımızı bir kez daha göndere çektirmek olacak. Liseden sonra da Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'na devam etmek istiyorum" diye konuştu.

HEDEF, MİLLİ TAKIMA SPORCU YETİŞTİRMEK

Bencik Aile Sağlık Merkezi'nde 10 yıldır çalışan evli ve 1 çocuk babası 44 yaşındaki fahri antrenör Dr. Ejder Sözen ise birçok Türkiye rekoru kırdıklarını belirtti. Dr. Sözen, "Bu süre içerisinde ilimize ve ülkemize bir de dünya şampiyonluğu kazandırdık. Hiçbir başarı kolay elde edilmiyor. Yerel yönetim, okul, kaymakamlık el ele verdik ve çocuklarımız bu başarıyı elde etti. 10 yıldır tütün deposunda hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ulusal ve uluslararası başarının gelmesi üzerine yöneticilerimiz tesisin yapımına başladı. Çocuklarımız antrenmanlarını çok daha iyi şartlarda sürdürecek biz de ülkemize daha çok başarı ve madalya getireceğiz. Emircan'ın bu başarısı tüm gençlere örnek olmalı, çünkü o sadece sporda değil derslerinde ve okulunda da örnek bir öğrenci" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Yaşar ANTER/MUĞLA, -

=========================================

3)KÖMÜR KAZANI PATLADI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

ANTALYA'da, mangal kömürü imalinde kullanılan kazanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlamada, işyeri sahibi emekli emniyet müdürü 46 yaşındaki Sedat Erem yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. Olay, bugün saat 07.30 sıralarında Güzeloba Mahallesi kanal boyunda bulunan bahçede meydana geldi. Emniyet müdürlüğünden emekli olduktan sonra Bereketoğlu Kömürcülük adıyla açtığı işyerinde soba ve mangal kömürü imal eden Sedat Erem, 2 işçiyle kazanda çalışırken, henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamada kazan kapağı isabet eden Sedat Erem ağır yaralandı. İşçisi Hüseyin Zincirkıran ile soyadı öğrenilemeyen Suriye uyruklu 'Mahmut' adlı çalışanı da çeşitli yerlerinden yaralandı. Sedat Erem, özel bir otomobille hastaneye götürülürken yolda ambulansa alındı. Erem, hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdi. Olay sonrası kendi imkanları ile hastaneye giden Zincirkıran ile Mahmut adlı kişi tedaviye alındı. Olay sonrası patlamanın bulunduğu yerde polis ve itfaiye ekipleri tarafından inceleme yapıldı. Evli ve 3 çocuk babası Sedat Erem'in ölümü yakanlarını üzüntüye boğdu. Erem'in cansız bedeni, Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------

-Polisin inceleme yapması

-Patlayan kazan ve kapağın görüntüsü

-İtfaiye ve polisin inceleme yapması

-Sokaktan genel görüntü

-Ölen Sedat Erem'in köpür yaparken çektiği video

-Sedat Erem'in resmi ve ailesiyle foto

-Detaylar

"129 MB 2 DK 7 SN"

Haber- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

=====================================================

4)SİNOP'TA KULLANILMAYAN BOŞ EVDE YANGIN ÇIKTI

SİNOP'un Kaleyazısı mevkiinde kullanılmayan boş bir evde çıkan yangın, korkuttu.

Olay bu sabah Sinop'un Kaleyazısı mevkiinde meydana geldi. Yücel Yıldırım'a ait kullanılmayan boş bir evden alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede bölgeye gelen Sinop Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Çevredeki diğer ev ve iş yerlerine sıçramadan yangın kontrol altına alındı. Boş evde bulunan 4 kedi yavrusu ise telef oldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Yanan evden detay

-Ekiplerin müdahalesi

(SÜRE: 3.27 Dk) (BOYUT: 156 MB)

Haber-Kamera: İbrahim ASLAN/SİNOP,

====================================================

5)1.5 YAŞINDAKİ HASAN HÜSEYİN, AMELİYATTAN SONRA BİLİNCİNİ KAYBETTİ

İZMİT'te, kalın bağırsağında problem olan 1.5 yaşındaki Hasan Hüseyin Akgüden, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kolostomi ameliyatı oldu. Bebek ameliyatın ardından önce bilincini ardında da görme ve duyma yetisini kaybetti. Hastane yönetimi, bebekte beyin iltihabına bağlı şuur kapanması yaşandığını belirterek, 3-4 ay içerisinde düzelme beklediklerini açıkladı.Darıca'da yaşayan Tarık ve Feride Hakgüden çifti, kalın bağırsağında sorun oluşan 1.5 yaşındaki bebekleri Hasan Hüseyin Akgüden'i tedavi amacıyla Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirdi. Burada yapılan muayene sonucunda bebeğe kolostomi ameliyatı yapılmasına karar verildi. Geçen 21 Eylül'de ameliyat olan Hasan Hüseyin Akgüden önce bilincini ardında da görme ve duyma yetisini kaybetti. Bebeğin hastanede tedavisi devam ediyor.Bebeğinin ameliyat sonrasında çocuk hastalıkları servisine alındığını, ardında da bilincini kaybettiğini belirten Feride Hakgüden, "21 Eylül'de ameliyat ettiler çocuğumu. Şu an çocuğumda ne bilinç var, ne görme var, ne duyma var ve felç bir şekilde yatıyor. 4 gün boyunca doktorlara yalvardım bu çocuğuma bir hal oldu diye; bana normal olduğunu, geçeceğini söylediler. Nörolog çocuğun beyninde enfeksiyon oluştuğunu söyledi" dedi.

Feride Hakgüden, oğlunun tedavisinin devam ettiğini söyleyerek, "Çocuğum o günden sonra zaman zaman kasılmalar yaşıyor ve o günden beri uyuyor. Gidip yalvarıyorum, çocuk cerrahisine. Ne yaşandı, ne oldu, diyorum? Çocuğumuzu sakat ettiler, hiçbir gelişme yok çocuğumda. Ameliyatta mı sorun oldu, nerede oldu; bilmiyoruz. Benim bir tane erkek evladım var. Çocuğumu felç ettiler. Sağlık Bakanlığı ve Cumhuriyet Savcılığına, doktor ve hastane yönetimi hakkında şikayette bulunduk" diye konuştu.

Çocuklarının bu duruma düşmesiyle ilgili kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini söyleyen baba Tarık Hakgüden de "Bu durumda ne yapacağız, kime başvuracağız, bilemiyoruz. Konuyla ilgili Savcılığa, Sağlık Bakanlığı'na, doktor ve hastane hakkında suç duyurusunda bulunduk. Hastanelerde perişan olduk. Çocuğum bir aydır ölü gibi, hiçbir şey görmüyor, yapmıyor, tepki vermiyor. Neden böyle olduğuyla ilgili hiçbir şey söylemiyorlar bize, her şeyi saklıyorlar" dedi.

HASTANE: 3-4 AY İÇİNDE BEBEKTE DÜZELME BEKLİYORUZ

Hastane yönetiminden yapılan açıklamada; beyin iltihabı sonrasında bebeğin şuurunun kapandığı ve 2 gün sonra da bilinç bozukluğunun geliştiği belirtilerek, 3-4 ay içinde Hasan Hüseyin Akgüden'in sağlık durumunda düzelme beklendiği ve hastalıkla ilgili incelemelerin sürdürüldüğü kaydedildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Anne ve baba ile röp

-Bebeğin görüntüsü

-Hastaneden detaylar

(Haber: Ergün AYAZ-Kamera: Alişan KOYUNCU-İZMİT/DHA

========================================================

6)KAYAK SPORUNUN ÖNEMLİ MERKEZİ YÜKSEKOVA'YA YENİ TESİS

HAKKARİ'nin Yüksekova Belediye Başkanvekili Mahmut Kaşıkçı, ilçeye Türkiye Kayak Federasyonu'yla birlikte yeni bir kayak merkezinin yapılması için çalışmalara başlandığını söyledi.Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Kaşıkçı, kayak sporunda bugüne kadar çok sayıda milli sporcunun yetiştiği ilçeye yapılacak yeni kayak merkeziyle ilgili bilgi verdi. Kaşıkçı, Yüksekova'ya 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı Köyü'nde, 200 metrekarelik alan üzerinde yapım çalışalarına başlanan tesisin gençler için çok iyi olacağını belirtti. Yüksekova Belediye Başkanvekili Kaşıkçı, şöyle konuştu:

"Kayak sporu, buranın olmazsa olmazıdır. Geçlerimizin en fazla milli olduğu bir alan. Dünya çapında milli sporcularnı yetiştiği, ilçemizde spor alanında çok yetenekli gençlerimiz var. Gençlerimiz, en çok da kayak sporuna ilgi gösteriyor. Bu nedenle Türkiye Kayak Federasyonu ve Yüksekova Belediyesi olarak yeni bir kayak merkezi yapıyoruz. Bu merkezimizin alt yapı çalışalarına başlandı. Gençlerimizin daha önce antreman yaptığı bölgelerde eksiklikleri vardı. Eksikliklerinden bir taneside orada oturup bir çay içebilmesi ya da kıyafetlerini değişitireceği ve lavabausunu kullanabileceği alan yoktu. Alt yapı çalışmalarına başladığımız bu kayak tesisimizin hizmete açılmasıyla birlikte kayak sporuna ilgisi olan gençlerimiz daha rahat bir ortamda kayak yapabilme imkanına kavuşacak."

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Kamışlı köyünde kurulan tesis

-Çalışan işçilerden genel ve detaylar

-Tesis alanından genel  ve detaylar

-Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı'ın açıklaması

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), -

=================================================

7)PROF. DR. AŞKIN: EN FAZLA DEDİKODUYU EV KADINLARI YAPIYOR

SAĞLIK Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi öğretim üyelerinden Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Rüstem Aşkın, günlük hayatta artık rutin haline gelen dedikodunun sebepleri ve tehlikelerine dikkat çekti. Çocukların bulunduğu ortamlarda dedikodu yapılmasının son derece yanlış ve tehlikeli olduğunu belirten Prof. Dr. Aşkın, "Bu davranış, çocuklar için nükleer atık kadar tehlikeli, çocuğun insana olan inancını yok edicidir" dedi. Prof. Dr. Aşkın, günümüzde çalışmadıkları için ev kadınlarının daha fazla dedikodu yaptığının düşünüldüğünü açıkladı.Bursa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Rüstem Aşkın, dekidoku hakkında açıklamalarda bulundu. Dedikodunun herkesin ilgisini çeken bir konu olduğuna dikkat çekeren Prof. Dr. Aşkın, "En fazla dedikoduyu en fazla eksiği olanlar yapar. Dedikodu yapılmasının etkenleri arasında en önemlisi başkalarının özel hallerini merak etmektir. Bazen kıskanırız bazen de kızar, öfkeleniriz ve dedikoduya yöneliriz. Bunlar topyekün değerlendirildiğinde tamamı zehirleyici sonuçlar doğurur " dedi.

POZİTİF, ÜRETKEN VE NEŞELİ İNSANLAR DEDİKODUDAN UZAK

Dedikodu yapmanın oldukça yaygın olduğunu da kaydeden Prof. Dr. Aşkın, "Dedikodunun yaygın olmasının en önemli sebebi bedava olmasıdır. Dedikodu yapmak için bir gayret ve emek sarf etmek gerekmez. Dedikodu, saatlerce sürebilir. Bir başkasına olan sinirimizi saatlerce anlatabiliriz. Bu sayede deşarj da olabiliyoruz" diye konuştu. Dedikodu yapan insanlarda  yaygın görülen bazı özellikleri de sıralayan Aşkın, şöyle dedi: "Travmatik kültürümüz olduğu için dedikodular, içimizdeki olumsuz unsunların yumuşuması ve boşaltılması amaçlı olabilir. Bu tür kişilerin, birikimlerinin, anlatacakları anlamlı öğelerin, güncel hayat ya da becerilerine dair aktaracakları konuların sınırlı olduğunu biliyoruz. Bu insanlar genelde kültürel yönden daha zayıf ve konulara olumsuz yönünden yaklaşan insanlar da oluyorlar. Dedikodu ile bir ölçüde hınç ve nefret kusuluyor. Dedkodular dar bölgelerde, birbirlerini gözetleyen kenar mahallerde daha fazla oluyor. Pozitif, olumlu, üretken, canlı, neşeli insanların dedikoduya daha az başvurduğunu görüyoruz. 'İşimize bakalım' mantığındaki insanlar, olgun ve genellikle daha az dedikodu yaparlar. Çünkü daha önemli işleri ve meşguliyetleri vardır. Haliyle ev hanımları daha çok boş vakte sahip iseler daha çok dedikoduya yönelebilirler."

Bazı dedikoduların başkalarının esiklikiğinin aklımızın köşesindeki kusurların meşrulaştırılılması için de yapıldığın ifade eden prof. Dr. Aşkın, "Böylece insanlar kendi gizli fikirlerini aklamaya çalışırlar. Bazen, 'herkes böyle' diyerek bir çok kusurumuzu kendi vicdanımızda meşrulaştırmaya çalışırız.  Mesela, 'falancanın kızı evlenmiş' dedikten heme sonra oradaki güzellikleri değil olumsuzulkaları anlatmaya çalışırız. Gelinin saçı kötüydü, damat kızgındı' gibi diyerek. "Kötü haber haberdir" ironisi bunu iyi anlatır. Sonuç olarak ne kadar kusurlu isek o kadar kusur ararız" dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN NÜKLEER ATIK KADAR TEHLİKELİ

Dedikodunun çocuklara çok ciddi zararlar verebileceğinin de altını çizen Prof. Dr. Aşkın, "Çocuklar veya gençlerin dedikoduya marruz kalması, Nükleer atığa maruz kalması gibidir: Çünkü çocukların kafasındaki güzel dünya, güzel çevre, güzen insanlarla ilgili  düşünceler bir anda yok oluyor. Olumlu, idealist bakışlarını kaybedebiliyorlar. Herkesin kötü olduğunu düşünmeye başlarlar. Dedikodu, en çok da çocukları zehirler. Bu durum, çocuklarını kişiliğine ciddi zararlar da verebilir" diye konuştu.

DEDİKODUDAN NASIL KURTULUNUR?

Dedikodunun toplumda her bireyin az ya da çok ilgisini çekmesine rağmen dedikodudan ve zararlarından kurtulmanın da oldukça kolay yöntemleri olduğuna değinen Prof. Dr. Aşkın, bu yöntemleri şöyle anlattı:

"Her bölgede dedikoducu olanlar tanınan insanlar olur. Bu kişilerden genelde kaçınma eğilimi göstersek de çevremizde neler yaşadığını öğrenmek için bu insanlarla sık sık iletişime geçeriz. Dedikoduculukları ile şöhret kazanmış insanlardan uzak durmak oldukça faydalı olacaktır. Haliyle onları dinleyen olmadığında, bu hevesleri azalacaktır. Öte yandan iş hayatı ya da okul hayatında bir kişi muhatap olduğu kişilerle bir sorun yaşadığında bunu evde eşine ya da ebeveynlerine açabilir. Yaşanan olumlu ya da olumsuz durumları içine atmaktansa paylaşmak faydalı olacaktır. Ancak buna dedikodu değil müzakere demek daha doğru olur. Yakın ve güvenilir arkadaşlarımızla günlük sorunları paylaşmak yararlı olacaktır. Yaşadığımız olumsuzlukları paylaştığımız kişiden gelen geri bildirimler, sorunu daha iyi analiz etmemizi sağlayabilir Herkes için ama en çok da idareciler için harika bir öğüt:  'inandıkların, işittiklerinin binde birini geçmesin' sözü çok anlamlıdır."

Görüntü Dökümü

---------------------

Prof.Dr. Rüstem Aşkın ile röp

Gençlerin görüntüsü

Enver Fatih TIKIR/BURSA,

================================================

8)HEYELAN TEHLİKESİ NEDENİYLE 3 APARTMAN BOŞALTILDI

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, 30 kişinin yaşadığı bitişik 3 apartman, sokakta kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir apartmanın temel kazısı sonrası ortaya çıkan heyelan tehlikesi yüzünden tahliye edildi.

Cumhuriyet Mahallesi 50'nci Yıl Caddesi Varlık Sokak'ta kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir apartmanın temel kazısından sonra, dün akşam, Güneş ve Akile apartmanının altında bulunan 2 işyerine ait balkon çöktü. Olay yerine gelen belediye ekiplerince bölgede yapılan incelemede Güneş, Akile ve Erdinç apartmanların heyelan tehlikesine karşı tedbir amaçlı boşaltılmasına karar verildi. Bina sakinleri, önemli eşyalarını almalarının ardından, belediye tarafından otele yerleştirildi.Kuşadası Belediyesi yetkilileri, üç apartmanların tedbir amaçlı boşalttırıldığını, 30 kişinin otele yerleştirildiğini belirtti.Oturdukları binanın zarar gördüğünü söyleyen apartman sakinlerinden İsmail Korkmaz, "Arka tarafımızda bulunan bir apartmanı, kentsel dönüşüm kapsamında yıkarak yenisini yapmak için temel kazdılar. Akşam saatlerinde bir gürültü meydana geldi. Aşağı inip baktığımızda alt tarafımızda bulunan bir kuaför ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Ege Et İşletmesi'ne ait işyerinin balkonları çökmüştü. Kuşadası Belediyesi yetkilileri geldi, inceleme yaptı. Tedbir amaçlı bizleri otele yerleştirdiler" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), -

=================================================

9)HATİCE ÖĞRETMENİN SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMI OKULUN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

VAN'ın Gevaş ilçesine bağlı Göründü Mahallesi'ndeki Cemil Hakan İlköğretim Okulu'nda görev yapan sözleşmeli öğretmen Hatice Durmaz, okulu için sosyal medya hesabından başlattığ yardım kampanyası  sayesinde okulun çehresi değişti.

Van merkeze 60, Gevaş ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan 95 hane, yaklaşık 800 nüfuslu ve 80 öğrenci kapasiteli  Göründü Mahallesi'ndeki Cemil Hakan İlköğretim Okulu'nda 2 yıldır görev yapan sınıf öğretmeni Hatice Durmaz, birçok eksikliği olan okulu için sosyal medya hesabı üzerinden  yaptığı paylaşımlarla yardım çağrısında bulundu. Bu çağrıya da Kadıköy Benim Medya Platformu cevap verdi. bunun üzerine "Kadıköy'den Van'a 1000 kilometreyi aşan kardeşlik köprüsü" projesi kapsamında, okul silbaştan onarılıp, tüm eksiklikleri giderildi. Platform Başkanı Faruk İbrahim Özbek, Mahalle okuluna yaptıkları çalışmalar kapsamında yeni bir anasınıfı kazandırdıklarını söyledi. Yenilenen Cemil Hakan İlköğretim Okulu'nu Gevaş Kaymakamı İshak Çınar, Belediye Başkanı Sinan Hakan, Kadıköy Benim Medya Platformu Başkanı Faruk İbrahim Özbek ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi. Cemil Hakan ilköğretim okulu öğrencileri, okullarını silbaştan  onaran Kadıköy Benim Medya Platformu Başkanı Faruk İbrahim Özbek'e çiçek verip, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Sosyal medya hesabında yardım kampanyası başlatan öğretmen Hatice Durmaz da yardımlarına koşan Kadıköy Benim Medya Platormu yetkililerine teşekkür etti. 2 yıldır  Göründü Mahallesi Cemil Hakan İlköğretim Okulu'nda sözleşmeli öğretmen  olarak görev yaptığını anlatan  Durmaz," Okulun imkanları çok kısıtlıydı.Bunun üzerine çocuklara daha iyi bir eğitim vermek ve onlara daha iyi imkanlar sunmak adına, sürekli bir çaba içerisindeydik. Sosyal medya hesabımda paylaşım yaptım ve Kadıköy Benim Medya Platformu yetkililerine ulaştım. Onlar da bizim sesimize kulak verdiler.Çok güzel yardımları dokundu ve bu syede okulumuzu yeniledik. Yarım kalan bir inşatımız vardı, onu da ana okulları öğrencileri için sınıf yaptırdık. Daha önce ana sınıfımız sağlık ocağının içerisindeydi. Şu an yeni ve çok eğlenceli ve güzel bir sınıfımız var." dedi

Okulu ziyaret eden Gevaş ilçesi Kaymakamı İshak Çınar ise, mahalle okulunu  baştan sona onarıp, eksikliklerini büyük kısmını gideren Kadıköy Benim Medya platformu yetkililerine ve katkısı olan iş adamlarına teşekkür etti. Çınar, "Bu okulumuzun onarımı için iş adamlarından 21 bin TL destek aldık.Bunun iki katı kadar da Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından destek verildi.Bu desteklerle birlikte ortaya  daha yaşanılabilir, kullanılabilir bir eğitim yuvası ortaya çıktı."dedi.

KADIKÖY'DEN VAN'A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURDUK

Kadıköy Benim Medya Platformu Başkanı Faruk İbrahim Özbek de, Kadıköy'de sosyal sorumluluk projeleri üreten bir platform olduklarını söyledi. Özbek şöyle konuştu:

"Hatice öğretmen, bizlere ulaştı ve okulun resimlerini bize gönderdi. 'Çok acil bir şekilde yardıma ihtiyacımız var' deyince biz de duyarsız kalamazdık.Bölgemizdeki inşaatçılarla görüştük. Anadolu İnşaatçılar Derneği ile birlikte bu projeyi yürüttük. Kendileri çok büyük destek oldular.Aynı zamanda kaymakamımız, belediye başkanımızın da bizlere büyük desteleri oldu.Biz bunu yaparken, sadece bu okul değil, Türkiye'deki bütün okullara bunu yaymak istiyoruz. Bunun örnek bir proje olmasını istiyoruz. Zaten yapılan maddi yardımın yanında, bir gönül köprüsü, bir kardeşlik köprüsünün olmasını istiyoruz. Kadıköy'den Van'a kardeşlik köprüsü oluşturmak istiyoruz. Doğu ile batıdaki insanların aidiyet hissetmesini istiyoruz.Bir çocuk bir gelecek' diye bir sloganımız var.Bizim ülkemiz üzerinde haince planlar yapan ve ülkemizi karıştırmak isteyenlere karşı en büyük cevabı biz Gevaş'ın Göründü mahallesinde veriyoruz. Biz bu çalışmamızı Türkiye çapında yaymak istiyoruz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Onarılan okuldan genel görüntü

-Sınıfta eğitim gören öğrencilerden genel ve detaylar

-Anaokul sınıfındaki öğrencilerden genel ve detay

-Onarılan sınıfları ziyaret eden Gevaş Kaymakamı İshak Çınar  ve beraberindekiler

-Kendilerine destek veren yetkililere teşekkür eden öğrenciler

-Kaymakam Çınar öğrencilerle sohbet ederken

-Kaymakam Çınar  ve beraberindekiler, anaokul öğrencileriyle sohbet etmesi

-Detaylar

-Sınıflarda ders gören öğrenciler

-Okula asılan Kadıköy Benim Medya Platformunun pankartı

-Sınıfta öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Çınar

-Çınar ile röportaj

-Anaokulda eğitim gören minik öğrenciler

-Sosyal medyada okulu için yardım kampanyası başlatan sözleşmeli öğretmen Hatice Durmaz ile röportaj

-Onarılan okul binası

-Kadıköy Benim Medya Platformu Başkanı Faruk İbrahim Özbek ile röportaj

-Okul önünde yetkililerle birlikte kameralara poz verip alkış yapan öğrenciler

BOYUT: 655 MB

SÜRE: 5 DK 51 SN

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Reyhanlı Kadıköy Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title