Haberler

Biz Anadoluyuz" Projesi Kapsamında 188 Adıyamanlı Öğrenci Ayvalık'ta

"Biz Anadoluyuz" Projesi kapsamında 188 Adıyamanlı öğrenci Ayvalık'ta

BALIKESİR - "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında, Adıyaman'dan 188 öğrenci Balıkesir'in Ayvalık ilçesine geldi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ildeki 15 yaş ve altı 50 bin katılımcı öğrencinin Türkiye'nin farklı şehirlerini ziyaret etmesine amaçlayan 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında Adıyaman'dan 188 öğrenci Balıkesir'in Ayvalık ilçesine geldi.

İller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılmasının hedeflendiği proje kapsamında; Balıkesir'e gelen kalabalık öğrenci gurubunu Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile Balıkesir İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltı Edremit Seyit Onbaşı Körfez Havalimanı'nda karşıladı.

Kalabalık öğrenci topluluğu daha sonra otobüslerle Ayvalık'a gelerek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır'ın da katılımıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na ait Cunda Uygulama Oteli'ne yerleştirildi.

Yemekten sonra Cunda Adası'ndaki Necdet Kent Kütüphanesi ile Mustafa Koç Müzesi'ni gezen öğrencilerin yarın da Çanakkale'ye gidecekleri öğrenildi.

Öğrencilerin Çanakkale'de; Çanakkale şehitliği ve anıtını gezdikten sonra Ayvalık'a dönecekleri, bir gün sonra da Balıkesir'e gidip, kendileri için hazırlanacak programlara katılacakları bildirildi.

Adıyaman'lı 180 öğrencinin 4. Gün sürecek ziyaretlerinin son gününde ise; Havran'da Koca Seyit Onbaşı'nın anıtını ziyaret edip, öğle yemeğinin ardından da uçakla Adıyaman'a dönecekleri öğrenildi.

Adıyaman'lı öğrencileri Balıkesir'e gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, "Bakanlığımızın 180 günlük 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında bugün Adıyaman'dan Balıkesir'imize 188 öğrenci ve 6 öğretmenimizi ağırlıyoruz. Bu projeyle amaçlanan; kültürler arası etkileşimi sağlanmasıdır. Hayatı boyunca kendi bulunduğu ilin dışına çıkmamış, uçağa binmemiş maddi durumu yerinde olmayan başarılı öğrencilerin diğer illerle kaynaşmasını, oradaki kültürleri tanımasını sağlamaktır. Bu amaçla bugün Edremit Koca Seyit Havalimanı'nda bu öğrencilerimizi karşıladık. Onları 4 gün süresince en iyi şekilde misafir etmeye ve Balıkesir'imizi onlara en iyi şekilde anlatamaya çalışacağız. Bene değerli katkıları nedeniyle başta Sayın Valimiz Ersin Yazıcı'ya, Balıkesir Büyükşehir Başkanımız Ahmet Edip Uğur'a, ilçe kaymakamlıklarımıza, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzle, İl Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.

Adıyaman'dan gelen Yıldız Kaplan, Seher Akgün ve Sibel Deniz adlı öğrenciler de muhabirimize yaptıkları açıklamalarda Ayvalık'ta olmaktan duydukları büyük mutluluğu ifade ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yakup Yıldız Balıkesir Adıyaman Ayvalık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
title