Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

(geniş haber)1 - TUTUKLANAN ABD BAŞKONSOLOSLUĞU ÇALIŞANININ AVUKATINDAN GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMA Avukat Halit Akalp, "Müvekkilimizle gerekli olan görüşmeyi yaptık. Bu konuda herhangi bir kısıtlama söz konusu değil. Hukuk kuralları içerisinde görüşme kuralları zaten bellidir.

(geniş haber )

1 - TUTUKLANAN ABD BAŞKONSOLOSLUĞU ÇALIŞANININ AVUKATINDAN GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMA

Avukat Halit Akalp, "Müvekkilimizle gerekli olan görüşmeyi yaptık. Bu konuda herhangi bir kısıtlama söz konusu değil. Hukuk kuralları içerisinde görüşme kuralları zaten bellidir. Dolayısıyla da biz görüşmemizi yaptık"

Haber-Kamera: Serpil KIRKESER - Enver ALAS - İSTANBUL DHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY silahlı terör örgütü olmak suçundan tutuklanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'u avukatları cezaevinde ziyaret etti. Silivri Cezaevi'ne saat 11.00 sıralarında gelen avukatlar Selman Alibaş ve Halit Akalp müvekkileri Topuz ile olan görüşmeleri yaklaşık iki saat sürdü.

Çıkışta basın mensuplarına kısa açıklama yapan Avukat Halit Akalp, "Müvekkilimizle gerekli olan görüşmeyi yaptık. Bu konuda herhangi bir kısıtlama söz konusu değil. Hukuk kuralları içerisinde görüşme kuralları zaten bellidir. Dolayısıyla da biz görüşmemizi yaptık" diye konuştu.

"ÇOK RAHAT BİR GÖRÜŞMEYİ YAPTIK"

Daha önce gözaltındayken görüşme yapıp yapmadıklarına ilişkin bir soruya ise Akalp, "Görüştük kendisiyle. Yasaların tanıdığı koşullar çerçevesinde görüştük. Bu konuda herhangi bir sorunumuz yok. Çok rahat bir görüşmeyi şuanda da yaptık" ifadelerini kullandı.

YAKUP SAYGILI İLE NE GÖRÜŞTÜNÜZ SORUSU

Bir Gazetecinin "Yakup Saygılı ile 17 - 25 Aralık'ta ne görüşmüşler" şeklindeki sorusuna Avukat Akalp, "Onları biz bilemeyiz. Savcılık ifadesinden takip edeceğiz" şeklinde yanıtladı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Avukatların araçlarıyla cezaevinden çıkışı

-Avukatların araç içinden görüntüsü

-Halit Akalp'in açıklaması

-Genel ve detay

13.10.2017 - 13.09 Haber Kodu : 171013084

===================

(operasyon görüntüleriyle)

2- NEFES KESEN FİDYE OPERASYONU; İKİ KADIN FİDYECİNİN KAÇIRDIĞI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ OPERASYONLA KURTARILDI

Haber: Ali AKSOYER/İSTANBUL,

Bahçelievler'de yabancı uyruklu iki üniversite öğrencisini kaçırarak Dubai'de bulunan  ailelerinden 30 bin Dolar fidye isteyen iki kadın şüpheli polisin düzenlendiği operasyonla yakalandı.

Polisin bir AVM'de düzenlediği  operasyonla  yabancı uyruklu üniversite öğrencisi rehine gençler kurtarılırken,güvenlik kameraları olayı saniye saniye kaydetti. Kurtarma operasyonunun ardından gençler Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gözyaşları içinde ailelerine kavuştu.

AİLELER ÖNCE POLİSE BAŞVURDU

İstanbul'da polise başvuran Suriye uyruklu Alalou Ahmet, özel bir üniversitenin, sanayi mühendisiliği bölümünde okuyan ağabeyi ve onun arkadaşının Bahçelievler, Şirinevler Mahallesinde bulunan  bodrum katındaki  evlerinden silah zoruyla kaçırıldığını ve hayatları karşılığında fidye istendiğini söyledi.

KAÇIRMA OLAYININ NASIL OLDUĞUNU ANLATTI

Polise ifade veren  ve kaçırma olayı sırasında kendisinin de evde olduğunu söyleyen Alalou Ahmet "Kapı çalınca açtık, içeri silahlı kişiler girdi. Kimliklerimize baktılar. Ağabeyim Mahmut El Ahmet ile Mısır uyruklu arkadaşı Abdelrahman Aly'i yanlarına alarak kaçtılar. Daha sonra Dubai'de bulunan babamı telefonla arayarak 30 bin dolar fidye istediler" dedi.

POLİS ALARMA GEÇTİ

Gasp Büro Amirliği, Müzakare ve Rehine kurtarma ekipleri tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Alalou Ahmet aracılığı ile fidyecilerle pazarlık başladı. Yapılan görüşmelerin ardından şüphelilerle Bahçelievler'de bir AVM'de buluşma için randevu verildi. Polisin geniş tedbir aldığı AVM'de şüphelileri beklemeye başladı. Bir süre sonra olay yerine gelen bir kadın elinde para ile bekleyen Alalou Ahmet'in bulunduğu masaya oturarak parayı sayıp teslim aldı. Polis tarafından uzaktan izlenen olay sırasında kadın parayı almasının ardından bir kişiyle  telefonla konuştuğu ardından rehinelerden Mahmut El Ahmet'in başka bir kadınla masaya yaklaştığı görüldü.

OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Bunun üzerine operasyon için düğmeye basan ekipler iki şüpheli kadını gözaltına aldı. Operasyon sırasında rehine Mahmut El Ahmet kurtarıldı. Bu sırada şüpheli kadınların diğer rehinenin AVM dışında beklediğini söylemesi üzerine operasyon bu yöne kaydırıldı. Polis Mısırlı üniversite öğrencisini Abdelrahman Aly'i AVM dışında buldu. Kurtarıldıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Mahmut El Ahmet (20) ile Abdelrahman A.(19) gözyaşları içinde ailelerine kavuştu

Kaçırıldıktan 2 gün sonra kurtarılan gençlerin polise teşekkür ettiği öğrenildi. Öte yandan Suriye uyruklu şüpheli kadınlar Hanın H.(35) ile Faıroz A. A.(30) Gasp Büro Amirliğinde sorguya alındı. Polisin olayla ilgili soruşturmayı derinleştirdiği kaçırma ve fidye olayına karışan diğer kişilerin yakalanması için operasyonların sürdüğü öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Operasyon görüntüleri

-Kurtarma görüntüleri

-Şüphelilerin çıkışı

===============================

3- BEYOĞLU'NDA 6 KATLI BİNADA YANGIN (2)

MAHSUR KALAN KİŞİ SON ANDA KURTARILDI

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL - İSTANBUL DHA

Beyoğlu'nda 6 katlı binanın çatı katında yangın çıktı. Yangın kısa sürede tüm çatıyı sardı. Evde mahsur kalan ve duamandan etkilenen bir kişi son anda kurtarıldı.

Beyoğlu Asmalı Mescid Oteller Sokağı'nda bulunan 6 katlı bir binanın daire olarak kullanılan çatı katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını görenler durumu itfaiye  ekiplerine haber verdi. Yangın kısa sürede tüm çatıyı sardı. Olay yerine gelen Beyoğlu, Şişli ve Fatih itfaiye ekipleri alev alev yanan çatıya müdahale etti. Yangının söndürülmesinin ardından itfaiye ekipleri evde mahsur kalmış bir kişiyi fark etti. Dumandan etkilenen kişi itfaiye erinin sırtında dışarı çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Dumandan etkilenen kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü Dökümü:

---------

-Yanan binadan görüntü

-Alev alev yanan çatı

-İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi

-Yangını izleyenler

-Dumandan etkilen  bir kişinin itfaiye erinin sırtında ambulansa taşınması

-Sağlık ekiplerinin yaralıya müdahale etmesi

-Vatandaşlarla röp.

-Genel ve detaylar

13.10.2017 - 14.02 Haber Kodu : 171013071_

======================

4- SEDAT PEKER'İN AKADEMİSYENLERİ TEHDİT DAVASI

AKADEMİSYENLERİN AVUKATLARI AÇIKLAMA YAPTI

Haber - Kamera: Cengiz Çoban / İstanbul DHA

Sedat Peker'in akademisyenleri tehdit ettiği gerekçesiyle yargılandığı davanın bugün görülen duruşmasının ardından akademisyenlerin avukatları basın açıklaması yaptı

Avukatlar adına açıklamayı yapan Oya Meriç Eyüboğlu, Sedat Peker'in bugün görülen davanın üçüncü duruşmasına da katılmadığını belirterek, Peker'in Fatih Altaylı'ya tehdidi nedeniyle hakkında yürütülen soruşturma kapsamında dün İstanbul Adalet Sarayı'na  20 kişi ile birlikte gittiğini belirtti.

Bugün Peker'in davaya katılacağı yönünde beklenti içinde olduklarını söyleyen Avukat Eyüpoğlu, "Biz bir kaç davadır gelerek şikayetlerimizi ifade ettik. Ancak sanık duruşmalara gelmediği için yargılama ilerlemiyor" dedi.

AVUKAT RAPORLA İLGİLİ ŞİKAYETÇİ OLACAKLARINI SÖYLEDİ

Sanığın sunduğu sağlık raporunun hangi sağlık kuruluşundan alındığının belli olmadığını söyleyen Avukat Eyüpoğlu, bel ve baş ağrısı nedeniyle üç günlük alınan bu raporun tıbbi olarak geçerli olmadığını, A4 kağıdına yazılmış bir imzadan ibaret olduğunu, bununla ilgili şikayetçi olacaklarını söyledi. Sedat Peker'in kendileri ve müvekkillerinin huzurunda ifade vermemek için duruşmalara gelmediğini savunan Avukat Eyüboğlu, "Duruşma dışında ifade vermek istediğini düşünüyoruz. Duruşma dışında ifadenin alınması durumunda bizim de hazır edilmemiz gerekir. Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'na göre doğrudan soru sorma hakkımızı kullanmak istiyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------

-Akedemisyenlerin adliyen çıkışı

-Avukatın açıklaması

-Genel ve detay görüntüler

13.10.2017 - 12.58 Haber Kodu : 171013074_

===================================

5- FATİH BELEDİYE BAŞKANI DEMİR'DEN HASBAHÇE AÇIKLAMASI"ASLA VE ASLA İNŞAATA AÇILMAYACAK"

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL,

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Topkapı Sarayı'nın Hasbahçesi'nin 'denetimli inşaat'a açılacağı iddialarıyla ilgili soruları yanıtladı. Hasbahçe'de gazetecilerin karşısına geçen Demir, "Maksadını aşmış bir haber. Bizim  anıtlar kuruluna önerdiğimiz yer surların arasındaki dar alan. ve bu alan gördüğünüz gibi metruk bir alan. Bizim açımızdan dünyanın en güzel yeri ama güvenlik açısından da sıkıntılı bir alan" diye konuştu.

"ASLA VE ASLA İNŞAATA AÇILMAYACAK"

Amerikalı Sarai Sierra'nın bulunduğu yerde öldürüldüğünü hatırlatan Demir, "Burası asla ve asla inşaata açılmayacak. Burada asla inşaat söz konusu değil. Koruma amaçlı imar palanlarına aykırı taş bile koyamazsınız. Hedefimiz ne peki? Bu alanda ecdad yadigarı tarihi eserlerimiz var. 1. derece SİT alanlarında eserleri ihya mümkün değil. Anca kazı yapıp sergi yaparsınız. Burada İncili Köşk, Şevkiye Köşkü  ve Topkapı'ya ismini veren Topkapı batarya binası bulunmaktadır. Burada temel amacımız bu vesileyle bu tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu mümkün olacak ve bu kullanım açısından, güvenlik açısından sıkıntlı alanlar turizme kazandırılacak. Bu eserler hangi amaçla kullanılacak? Topkapı Sarayı'nın depolarında binlerce tarihi eser var. Bunların da sergilenecek mekanlara, müzelelere ihtayacı var. Biz bu öneriyle hem buranın güvenliğini sağlamış olacağız, hem tarihi eserlerin restorasyonunu sağlayacağız. Hem de Topkahı Sarayı'nda bulunan tarihi eserlerin sergilenmesininin önü açılacak. Bunları düşündüğümüzde son derece makul ve pratik bir öneri" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------

-Demir'in açıklamaları

-Detaylar

13.10.2017 - 14.01 Haber Kodu : 171013095

==================

6-- TOPKAPI SARAYI'NIN HAVADAN GÖRÜNTÜLERİ

Görüntü Dökümü:

-------------

-Havadan görüntülerle Topkapı sarayı ve çevresi

13.10.2017 - 10.39 Haber Kodu : 171013031

13.10.2017 - 10.45 Haber Kodu : 171013035_

================

7- TALİSCA VE VOLKAN DEMİREL HAKKINDA SORUŞTURMA

Haber: Ümit TÜRK İstanbul / DHA

Beşiktaşlı futbolcu Anderson Talisca ile Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel hakkında 'spor şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun' kapsamında soruşturma başlattı.

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 7 Mayıs 2017 tarihinde oynanan maçta, Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcu Talisca'nın el hareketi yapması, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in de soyunma odasında Talisca ile kavga etmesi iddiaları üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan soruşturma başlatıldı.

Basın Suçları Bürosu Savcısı Asım Ekren tarafından başlatılan soruşturmada müşteki şüpheli sıfatıyla ifade veren Volkan Demirel'in suçlamaları reddettiği öğrenilirken, Talisca'nın da ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

=========================

8- ATATÜRK HAVALİMANI'NDA YILAN VE TİMSAH DERİSİ YAKALANDI

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR -İSTANBUL DHA

Singapur'dan uçakla İstanbul'a gelen M.G. isimli yolcu, gümrük ekiplerinin risk analizi uygulamasına takıldı. Gümrük ekipleri, M.G'nin valizlerinde yaptıkları aramada cüzdan, çanta, ayakkabı yapımında kullanılmaya hazır vaziyette 99 adet yılan derisi ve 3 adet timsah derisi  bulundu.  M.G. adlı Türk yolcunun bavulu içerisindeki derinin piyasa değerinin yaklaşık  120 bin TL olduğu belirtildi

Anakonda yılanına ait deri ekipleri bile şaşırtırken M.G.,  Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevkedildi. Buradada M.G. hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nun 3/1. Maddesi "Eşyayı, gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ülkeye sokmak" kapsamında soruşturma başlatılıldı. Türkiye'de fiyatı çok pahalı olan yılan ve timsah derileri Malezya'da ki çiftliklerden çok ucuza alınıyor. Deri ticaretinin izne tabi olması nedeniyle yasal olmayan şekilde Türkiye'ye sokulmaya çalışan deriler gümrük görevlilerin dikkatiyle yakalanıyor.

Görüntü Dökümü:

------------

-Ekiplerin çantaları açması

-İçlerinde deriler

-Yılan ve Timsah derilerini inceleyen ekipler

13.10.2017 - 12.33 Haber Kodu : 171013066_

============================

9-  ATATÜRK HAVALİMANI'NDA 345 BİN LİRA TUTARINDA TESBİH ELE GEÇİRİLDİ

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR/İSTANBUL,

Türk insanının tesbih merakını bilen kaçakçılar bu sefer değeri yüzbinlerce lirayı bulan tesbihi kaçak olarak gümrükten geçirmeye kalktı. Beyrut'tan İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen D.G ve N.K isimli kişiler risk analizi kapsamında gümrük ekipleri tarafından aramaya tabii tutuldu. Yapılan incelemede bu kişilerin valizlerinde piyasa değeri 345 bin TL'yi bulan 135 adet kehribar tesbih ve 39 kilogram ağırlığında kehribar tesbih boncuğu bulundu. İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri D.G ve N.K isimli kişileri Bakırköy Cumhuriyet Savcığı'na sevk etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------

-Tesbihlerin bulunduğu valiz

-Valizin açılması ve içinde torbalar

-Torbalardan çıkan kehribar tesbih ve boncuklar

-detaylar

===================

10- KARGOYLA AVUSTRALYA'YA GÖNDERİLMEK İSTENEN UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Haber: Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kargo ile Avustralya'ya gönderilmek istenen 1 kilo 166 gram metamfetamin ele geçirdi.

11 Ekim günü Bağcılar'daki br kargo şirketinde arama yapan ekipler, Avustralya'ya gönderilmek istenen valizde inceleme yaptı. Valizde birşey bulunamayınca zula tabir edilen gizli bölme arandı. Aramada valizin içine zulalanmış 1 kilo 166 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Polis valizi göndermek isteyen kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Valizde yapılan arama

-Zuladan çıkan uyuşturucu

-Detaylar

13.10.2017 - 14.03 Haber Kodu : 171013096

============================

11- 46 SANIKLI "KCK BASIN DAVASI"NA DEVAM EDİLDİ

Haber: Özden ATİK/İSTANBUL,

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'nın Basın Komitesi'ne yönelik  açılan ve  aralarında gazetecilerin de bulunduğu 46 sanığın yargılanmasına devam edildi. Davada, avukatların talebi üzerine söz konusu KCK operasyonlarını yürüten ve FETÖ'nün kumpas davalarında tutuklu bulunan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün yargılandığı davanın iddianamesinin istenmesine karar verildi. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıkların avukatları katıldı.

"CEMAAT ALEYHİNE HABERLER YAPTIĞI İÇİN KCK DAVASINA DAHİL EDİLDİ"

Duruşmada söz alan gazeteci Çağdaş Ulus'un avukatı Hüseyin Ersöz, darbe girişimi davasında tanık olarak dinlenen eski emniyet müdürü Yunus Dolar'ın ifadesiyle, müvekkilinin cemaat aleyhine haberler yapması nedeniyle dönemin KCK operasyonlarını yürüten eski emniyet müdürü Yurt Atayün tarafından KCK Basın Davası'na dahil edildiğini belirtti. Verilecek kararda bu tanığın ifadesinin gözetilmesini isteyen avukat Ersöz, eski emniyet müdürü Yurt Atayün'ün sanık olduğu davanın İstanbul 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldüğünü belirtti. Avukat Ersöz, müvekkili Çağdaş Ulus ve avukat olan eşinin pasaportlarının iptal edildiğini belirterek bu yasakların kaldırılmasını talep etti.

"HAK İHLALİ BAŞVURUMUZ BEKLENSİN"

Daha sonra bir kısım sanığın avukatı Özkan Kılıç söz alarak "Yunus Dolar isimli kişi itirafçı olarak verdiği beyanlarda, tüm delillerin aynı yöntemle hazırlandığı yönünde beyanda bulunmuştur. Bu nedenle 26. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dava tüm sanıkları ilgilendirmektedir. Hem bu hususun verilecek kararda gözetilmesini, hem de AİHM'e yaptığımız hak ihlali sebebiyle tazminat başvurumuzun neticesinin beklenmesini talep ediyoruz" dedi. Sanık Hüseyin Deniz'in avukatı Yıldız İmrek ise "Yargılama konusu olan faaliyetler gazetecilik mesleğinin icrası sırasındaki muhalif gazetecilik örneklerindendir. Bu nedenle derhal beraat kararı verilmesini istiyoruz. Biz en baştan bu yana bu dosyadaki delillerin şu anda tutuklu olarak yargılanan cemaat mensubu olduğu iddia edilen emniyet görevlileri ve savcılar tarafından oluşturulduğunu iddia ettik" dedi.

19 OCAK'A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, eski emniyet müdürü Yurt Atayün'ün sanıkları arasında bulunduğu İstanbul 26. Asliye Ceza Mahkemesi'ndenin dava dosyasının incelenmek üzere istenmesine karar verdi. OHAL boyunca beraat kararı verilmedikçe pasaport iadesi yapılamayacağından bu talebi reddeden heyet, ayrıca sanık Çağdaş Ulus'un eşinin de bu dosya nedeniyle pasaportunun iptal edildiğine ilişkin evrak sunulmasını istedi. AİHM başvurularını sonuçlarının beklenmesine talebini de reddeden heyet, duruşmayı 19 Ocak'a erteledi.

======================

12 - ENERJİ BAKANI ALBAYRAK: TÜRKİYE KİŞİ BAŞI EMİSYONUN EN DÜŞÜK OLDUĞU ÜLKELERDEN BİR TANESİ...

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: İdris TİFTİKCİ - İstanbul

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Sabancı Üniversites tarafından Beşiktaş'ta bir otelde düzenlenen 8. IICEC Uluslararası Enerji ve İklim Forumu'nda konuştu.

Albayrak, Paris iklim zirvesinde Türkiye'nin gelişmekte olan bir ülke olmasına rağmen gelişmiş ülkeler arasında sayılmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, "Zira Türkiye, dünyayı en az kirleten ülkeler arasında yer alırken, en fazla kirletenlerle aynı kategoride, aynı külfete tabi tutulmaktadır. 2007 rakamlarına göre, Türkiye'nin kişi başına düşen sera gazı salınımına göre Türkiye'nin kişi başına düşen sera gazı salınımı 5.90-6 ton civarında. Çok net söylüyorum. Kişi başı sera gazı salınımında dünyada aynı sınıfta gözüktüğümüz ülkelere bakacak olursak ABD 16.2 ton, Almanya yaklaşık 9 ton, Rusya 11.2 ton, kişi başı sera gazı salınımıyla bu ülkeler nerede, Türkiye nerde? Gelişmiş OECD ülkeleriyle kıyaslandığında Türkiye, kişi başı emisyon miktarının hala dünyada en düşük olduğu ülkelerden bir tanesi"diye konuştu.

Türkiye'nin dünyayı en az kirleten ülkeler arasında yer almasının sebeplerini de sıralayan Bakan Albayrak, " Özellikle sera gazı verilerinin yanında, yenilebilir enerji alanındaki örnek yatırımlarıyla, nükleer enerji dahil, düşük emisyon yatırımlarına verdiği destekle, temiz kömür teknolojilerine alakalı yaptığı yatırımlarla, iklim değişikliğiyle ilgili mücadele ve sürdürülebilirlik alanında sorumluluğunun çok ötesinde bir hassasiyet sergilediği net bir şekilde ortaya konulmaktadır"dedi.

Görüntü Dökümü:

Detaylar

Bakan Albayrak'ın konuşması

13.10.2017 - 14.06 Haber Kodu : 171013097_

======================

13- SAHTE İÇKİ OPERASYONU KAMERADA

Haber: Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz çarşamba günü Bağcılar'da bulunan bir eve baskın düzenledi. Baskında 7 kişi gözaltına alındı. Evde yapılan aramada 200 adet satışa hazır sahte içki, 200 boş içki şişesi, 100 litre metil alkol, 46 bin 300 adet sahte TAPDK bandrolü, çok sayıda kapak, bidon, varil, şişe ele geçirildi. Operasyon anı polis kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde polisin eve baskın düzenlemesi, bazı kişilerin yere yatırılarak gözaltına alınması ve evde yer alan düzenekler yer alıyor. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Öte yandan aynı gün Bağcılar'daki bir TIR garajına yapılan baskında bir araç içerisinde piyasa değeri 22.600 lira olan 2.260 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Görüntü Dökümü:

SAHTE İÇKİ

-Eve yapılan baskın

-Yere yatırılan şüpheliler

-Evde yapılan arama

-Boş ve dolu şişeler

-Düzenekler

-KAÇAK SİGARA

-Araçta yapılan arama

-Dedektör köpeği

-Sigaraların bulunması

-Detaylar

13.10.2017 - 14.10 Haber Kodu : 171013098

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Sedat Peker Beyoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title