Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)ŞEHİT ONBAŞI, BURSA'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI ANKARA Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı'nda askerliğini yaparken, süresi geçmiş barutların imhası sırasında meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan 21 yaşındaki topçu onbaşı Daha Çelik, memleketi...

1)ŞEHİT ONBAŞI, BURSA'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ANKARA Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı'nda askerliğini yaparken, süresi geçmiş barutların imhası sırasında meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan 21 yaşındaki topçu onbaşı Daha Çelik, memleketi Bursa'da son yolculuğuna uğurlandı.Merkez Yıldırım İlçesi'ndeki Mevlana Mahallesi'nde oturan Nazime ve Muhlis Çelik çiftinin 6 çocuğundan en büyüğü olan Daha, 2 ay önce uzun dönem asker oldu. Ankara Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı'nda onbaşı olarak vatani görevini sürdüren Çelik, iddiaya göre, 5 Ekim günü kullanma süresi geçmiş barutların imhası sırasında meydana gelen patlamada ağır yaralandı. GATA'da tedavi görürken dün sabah şehit olan Daha Çelik için bugün memleketi Bursa'da cuma namazının ardından Dikkaldırım Mihraplı Camii'nde askeri tören düzenlendi.Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Eski İçişleri Bakanı AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, belediye başkanları ile çok sayıda kişi katıldı. Şehidin annesi Nazime ve babası Muhlis Çelik ile birlikte kardeşleri ve yakınları ayakta durmakta güçlük çekerken kendilerine askerler destek oldu. Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından şehit Daha Çelik'in cenazesi Hamitler Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Şehidin camiye getirilmesi

Ailesinin görüntüsü

Cenaze Namazı Kılanması

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun cenazede görüntüsü

Detaylar

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, -

SÜRE: 2 daika 36 saniye BOYUT: 122 MB

=====================================================

2)HABUR'DAKİ TATBİKATTA YENİ MEVZİLER KAZILDI

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Şırnak'ın Silopi ilçesi ile Habur sınır kapısı yakınlarındaki TIR parkı karşısında başlattığı tatbikatın 26'ıncı gününde birlikler, obüs topu, tank ve zırhlı araçların bakımını yaparak, tatbikat alanı içerisinde yeni mevziler kazdı.Habur Sınır Kapısı yakınlarındaki TIR parkı karşısında 18 Eylül'de başlayan tatbikat 26'ıncı gününe girdi. Irak özel kuvvetlerine bağlı küçük bir birliğin de katıldığı tatbikatta askerler bugün, manevra eğitimlerine katılan tankların ve zırhlı araçlar ile obüs toplarının bakım ve onarımları yapıldı. Tankçı askerler tarafından tanklar kontrol edilerek, eksiklikleri giderildi. Tank, obüs ve zırhlı araçların bakımlarının yapıldığı tatbikat alanına iş makineleri ile yeni mevziler açıldığı görüldü. Kepçeler yeni mevziler kazarken, greyderler tarafından da bozuk yollarda düzeltmeler yapıldı. Tatbikat alanı içerisinde zırhlı kobra, çevresinde ise askerler devriye atarak güvenliği sağladıkları görüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------------------------

-Zırhlı kobra

-Devriye atan askerler

-Tankların bakımını yapan askerler

-Tanın üzerine çıkan askerler

-Greyderin çalışması

-Kepçenin mevzi kazması

-İş makinelerinin çalışması

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak),

==============================================

3)ALİAĞA'DAKİ PATLAMADA ÖLEN İŞÇİ TOPRAĞA VERİLDİ

İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki TÜPRAŞ Rafinerisi'nde, bakım sırasında nafta tankında meydana gelen patlamada 3 arkadaşı ile birlikte yaşamını kaybeden 45 yaşındaki Mehmet Dere, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.Bir yıldır fabrikada çalıştığı öğrenilen 3 çocuk babası Mehmet Dere'nin cenazesi ilk olarak, helallik alınmak üzere Rızaiye Mahallesi'ndeki baba evine, ardından İmam-ı Azam Camiine götürüldü. Törene katılan İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, baba Ali Dere ve yakınlarına başsağlığı diledi. Kılınan cenaze namazının ardından Mehmet Dere'nin cenazesi  Belediye Asri Mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

İmam-ı Azam Camii yazısı ve camiden genel görüntü

Tabut ve namaz için saf duran kalabalık

Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman'ın baba Ali Dere'ye başsağlığı dilemesi

Cenaze namazına katılan cemaatten genel görüntü

Cami imamının konuşması

Helallik alınması

Cenaze aracının gidişi

Cenaze namazının kılınması

BOYUT: 57.7 MB   SÜRE: 01' 47"

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

====================================================

4)FRANSA'DAKİ YANGININ SON KURBANI ERZİNCAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

FRANSA'nın Mulhouse kentinde Türklerin yaşadığı binada çıkan yangında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Nihal Ertunç'un (31) cenazesi baba ocağı Erzincan'da toprağa verildi. Cenaze namazında yakınları gözyaşlarına engel olamadı.   Fransa'nın Mulhouse Kentinde 1 Ekim 2017 günü Türklerin yaşadığı binada çıkan yangında 3'ü Türk 5 kişi hayatını kaybetmişti. Yangında ağır yaralanan 31 yaşındaki Nihal Ertunç ise tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Talihsiz kadının cenazesi ailesinin isteği üzerine defnedilmek üzere Erzincan'ın Çukurkuyu Beldesi'ne getirildi. Fransa'dan havayolu ile Erzurum'a getirilen cenaze, oradan öğlen saatlerinde karayolu ile öğlen saatlerinde Erzincan'a ulaştı.  Cuma namazının ardından belde mezarlığında kılınan cenaze namazına yakınlarının yanı sıra Vali Vekili Dede Musa Baştürk, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 9 kardeşten en büyüğü olan Nihal Ertunç'un kardeşleri ve yakınları namaz sırasında gözyaşlarına hakim olamazken namazın ardından cenaze dualar eşliğinde toprağa verildi.

Fransa'nın Mulhouse kentinde 1 Ekim 2017 Pazar günü çıkan yangında 3 Türk çocuğu ile birlikte 5 kişi hayatını kaybetmişti. Anne Nihal Ertunç yangında ağır yaralanırken, 9 yaşındaki kızı Sanem Ertunç hayatını kaybetmiş, cenazesi İstanbul'da defnedilmişti.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Cenaze aracının gelişi ve tabutun çıkarılışı

-Cenazenin taşınması

-Yakınlarının ağlamaları

-Cenaze namazı ve tabutun götürülmesi

Haber Kamera: Coşkun MENEK/ Erzincan/ DHA)

==================================================

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

5)HEYELAN TEHLİKESİ 3 APARTMANI BOŞALTTIRDI

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'ndeki bitişik 3 apartmanda yaşayan 30 kişi, sokakta kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir apartmanın temel kazısı sonrası ortaya çıkan heyelan tehlikesi yüzünden tahliye edildi.Cumhuriyet Mahallesi 50'inci Yıl Caddesi Varlık Sokak'ta kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir apartmanın temel kazısından sonra, dün (perşembe) akşam, Güneş ve Akile apartmanının altında bulunan 2 işyerine ait balkon çöktü. Olay yerine gelen belediye ekiplerince bölgede yapılan incelemede Güneş, Akile ve Erdinç apartmanların heyelan tehlikesine karşı tedbir amaçlı boşaltılmasına karar verildi. Bina sakinleri, önemli eşyalarını almalarının ardından, belediye tarafından otele yerleştirildi.Kuşadası Belediyesi yetkilileri, üç apartmanların tedbir amaçlı boşalttırıldığını, 30 kişinin tahliye edilerek otele yerleştirildiğini belirtti.

Oturdukları binanın zarar gördüğünü söyleyen apartman sakinlerinden İsmail Korkmaz, "Arka tarafımızda bulunan bir apartmanı, kentsel dönüşüm kapsamında yıkarak yenisini yapmak için temel kazdılar. Akşam saatlerinde bir gürültü meydana geldi. Aşağı inip baktığımızda alt tarafımızda bulunan bir kuaför ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Ege Et İşletmesi'ne ait işyerinin balkonları çökmüştü. Kuşadası Belediyesi yetkilileri geldi, inceleme yaptı. Tedbir amaçlı bizleri otele yerleştirdiler" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------:

Boşaltılan binalardan görüntü

Haber- Kamera: Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın),

=====================================================

6)ERZİNCAN'DA 127 AFGAN KAÇAK YAKALANDI

ERZİNCAN'da yasa dışı yollardan yurda giriş yapan 127 Afganistan uyruklu kaçak yakalandı. Göç idaresi müdürlüğüne getirilen çoğunluğu genç ve çocuk göçmenler kayıt altına alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

Erzincan'ın Tercan ilçesi Mercan Beldesi girişinde jandarmanın yaptığı yol uygulaması sırasında durdurulan bir yolcu otobüsünde yurda kaçak yollardan girdiği tespit edilen 127 Afgan uyruklu sığınmacı yakalandı. İki gün boyunca Mercan İlçe Jandarma Komutanlığında kaldıktan sonra, sağlık kontrollerinden geçirilen göçmenler Erzincan İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından kayıt altına alındı ve serbest bırakıldılar. İnsan kaçakçılığı yaptıkları gerekçesi ile 5 kişi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Kaçakların otobüslerden indirilişi

-Çocuk ve genç kaçaklardan görüntü

-Kaçaklara işlem yapılması

Haber Kamera: Coşkun MENEK/ Erzincan/ DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzincan Polatlı Politika Güncel Haberler

title