Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

Emrah Serbes'i muayene eden sağlık ekibi alkol kokusu almış

İZMİR-Aydın Otoyolu'nda, arkadan otomobillerine çarptığı Ayhan Özçelik (59), eşi Nilgün Özçelik (51) ve kızı Zeynep Özçelik'in (16) ölümüne neden olan ve kazadan 6 gün sonra suçunu itiraf ederek teslim olan 'Behzat Ç.'nin senaristi, yazar Emrah Serbes hakkındaki soruşturma kapsamında ifade veren sağlık personelinin, olay yerinde ağzının alkol koktuğunu söylediği öğrenildi.

Özçelik ailesinden 3 kişinin ölümüne neden olan kaza, 22 Eylül saat 04.30 sıralarında İzmir- Aydın Otoyolu Torbalı Kavşağı yakınlarında meydana geldi. İzmir'den Aydın yönüne giden Ayhan Özçelik yönetimindeki 35 TV 9335 plakalı otomobile, arkadan gelen 34 NT 5005 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan Özçelik'in kullandığı otomobil taklalar attı. Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine gelen sağlık ekipleri, sürücü Ayhan Özçelik ve kızı Zeynep Özçelik'in hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada ağır yaralanan Nilgün Özçelik ise tedavi gördüğü hastanede 12 sonra yaşamını yitirdi. Kazada yaşamını yitiren baba, anne ve kızının cansız bedenleri, Manisa'nın Soma İlçesi'nde son yolculuklarına uğurlandı. Kazadan sonra Emrah Serbes, sürücü olduğunu itiraf ederek teslim oldu, ardından tutuklandı. Soruşturmayı sürdüren savcı kazaya müdahale eden sağlık personelinin de ifadesinin alınmasını istedi. Sağlık görevlileri, Ayrancılar Jandarma Karakolu'nda kaza günü yaşananlarla ilgili ifade verdi.

"ALKOL KOKUSU ALDIM"

Kazaya bakan sağlık personellerinden biri, sıkışmalı trafik kazası ihbarıyla olay yerine gittiklerini, kaza yerinde başka bir ambulans daha bulunduğunu ve yaralılara müdahale ettiklerini anlattığı belirtildi. Kazaya karışan siyah araçtaki yaralılarla ilgilendiklerini söyleyen sağlık personelinin, "İsmini olay yerinde öğrendiğim Emrah Serbes isimli şahıs, bizim görevli olduğumuz ambulansa bindi ve kendisini muayene ettim. Emrah isimli şahsı muayene ederken şahıstan alkol kokusu alıyordum. Bu sırada aracı kimin kullandığını sordum. Bana 'Aracı yanımda bulunan arkadaş kullanıyor' dedi. Bu sırada olaya karışan diğer araçlardaki hastaların durumunu sordu. Hatta ölen olup olmadığını sordu. Ben de 'Ölen var ama diğer ekip müdahale ediyor' dedim. Kendisine hastaneye gidip gitmeyeceğini sordum. O da gitmek istemediğini beyan etti" dediği öğrenildi.

"160-170 KM İLE GİDİYORDUK"

Kazayla ilgili ifade veren bir başka sağlık çalışanının ise kendisinin sürücü olduğunu söyleyen kişinin Kenan Doğru olduğunu belirterek, "34 NT 5005 plakalı aracın yanına gittiğimizde 30'lu yaşlarda iki erkek vardı. Şoförün kim olduğunu sorduk. İsminin Kenan olduğunu öğrendiğim kişi benim dedi. 160-170 kilometre hızla gittiklerini ve önlerindeki aracı son anda fark ettiklerini söyledi. Yanındaki kişiye sürücünün kim olduğunu sordum. 'Kenan kullanıyor' dedi. Adının sonradan Emrah Serbes olduğunu öğrendim" diye ifade verdiği belirtildi.

"YARISI DOLU VİSKİ ŞİSESİ VARDI"

Savcıya ifade verenler arasında bulunan Menderes Otoyol Bakım İşletme Şefliğinde çalışan bir görevli de Emrah Serbes'in aracının yakınında içki şisesi olduğunu ifade ederek "Olay yerinde ölen kız çocuğunu gördüm. Emrah Serbes'in aracının çekici tarafından çekildiği anda hava aydınlanmıştı. Biz de aracın yanındaydık. Araç çekici tarafından çekildiği bölgede aracın altında bir viski şişesinin olduğu ortaya çıktı. Yarısı dolu vaziyetteydi. Aracı çekiciye yükleyen, ismini bilmediğim kurtarıcı olan şahıs viski şesini gördü. Şişeyi eline aldı. Bize 'Bu şişeyi buldum atıyorum' dedi. O esnada çevrede polis ekipleri vardı. Ancak kurtarıcının şişeyi polise gösterip göstermediğini görmedim" dedi.

KAZAYI ÇAYCI HABER VERMİŞ

Kazadan sonra sürücü olduğunu itiraf eden Emrah Serbes, sosyal medyadan paylaştığı mektupta 112'yi aradıklarını söylemiş, ancak yapılan araştırmada Serbes ve arkadaşının telefonlarından böyle bir çağrının yapılmadığı ortaya çıkmıştı. Yapılan araştırmada ise 112 sağlık ekibini, Torbalı ilçesinde kahvehanede çaycılık yapan bir kişinin aradığı belirlendi. Bu kişinin verdiği ifade de ise kazayı görünce 112'yi aradığını, ancak havanın karanlık olmasından dolayı siyah aracın sürücüsünün kim olduğunu anlayamadığını söylediği öğrenildi.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Kazadan sonradan sonra Özçelik ailesinin avukatları HGS ve OGS kayıtlarının incelenmesi yönünde başvuruda bulunmuştu. Yapılan incelemelerde hem Özçelik ailesinin hem de Emrah Serbes'in gişelerden geçiş görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerde Bornova Işıkkent Gişesi'nden Serbes'in kullandığı otomobilin saat 04.03.25'te, Ayhan Özçelik idaresindeki otomobilin ise aynı gişeden saat 03.59.26'ta geçiş yaptığı tespit edildi. Özçelik'in Serbes'ten 3 dakika 59 saniye önce otomobille gişeden geçtiği belirlendi. Havanın karanlık olması nedeniyle sürücü koltuğundaki kişinin kim olduğu tam olarak görünmezken, kazanın Serbes'in aracının gişeden geçtikten 8 dakika 47 saniye sonra meydana geldiği anlaşıldı. Kazanın tam oluş zamanı ise araştırılmaya devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Otomobillerin gişeden geçişi

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

===========================================

Kars'ta meydan muharebesi gibi kavga

KARS'ta sabah saatlerinde meydan gelen ve kalabalık grupların karıştığı kavgada sopalar kullanıldı. Kavgada 3 kişi yaralanırken, 4 kişi de gözaltına alındı.

Merkez Bahri Dağdaş Caddesi üzerinde meydana gelen kavgada kalabalık gruplar birbirlerine sopalar ile saldırdı. Alacak- verecek meselesi yüzünden çıktığı belirtilen ve sopaların kullanıldığı kavga olayını caddeden geçen vatandaşlar ve apartmanlarda oturanlar şaşkınlıkla izledi. Polis ekiplerine olayın bilgi verilmesinin ardından olay yerine gelen ekipler kavgaya müdahale etti. Olayda yaralanan 3 kişi Harakani Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılırken, hastanede polis ekipleri geniş çaplı güvenlik tedbirleri alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Kavganın görüntüleri

15 MB - 1 DK 15 SN

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

============================================

Yaralı köpeğe şefkat gösteren minik Mehmet, altınla ödüllendirildi

KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde, 8 yaşındaki Mehmet Koruk, okuldan çıkıp evine dönerken bir sokak köpeğinin topalladığını görünce, çantasından çıkardığı peçeteyle köpeğin sağ patisindeki yaralı bölgeyi silmek istedi. Minik Mehmet'in bu davranışı çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi. Görüntülerin basında yer almasının ardından  Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, minik Mehmet'i altın hediye ederek ödüllendirdi.

Ermenek'te Atatürk İlkokulu öğrencisi Mehmet Koruk, geçen 27 Eylül günü, okuldan çıkıp evine giderken yanındaki kız arkadaşı ile Tuhafiyeciler Sokak'ta bir köpeğin topalladığını gördü. Sırtındaki çantasını yere bırakan küçük Mehmet, çantadan çıkardığı peçeteyle köpeğin sağ patisindeki yaralı bölgeyi  silmek için eğildi. Korkarak köpeğe yaklaşan çocuk ilk denemesinde başarılı olamamasına rağmen birkaç kez denedi. Çocuğun çabasını gören çevredekiler yanına gelerek köpeğin patisinin yaralı bölümüne kolonya döktü. Ardından köpek sokaktan uzaklaştı. Bu anlar ise çevredekiler tarafından görüntülendi. Bunun üzerine Ermenek Belediye Başkanı Ak Partili Uğur Sözkesen de minik Mehmet ile  annesi Nuray Koruk, babası Süleyman Koruk, öğretmeni Hacer Aydınlı, kardeşi, dedesi ve anneannesini makamında konuk etti.

'HAYVANLARI ÇOK SEVİYORUM"

Belediye Başkanı Sözkesen, Mehmet'in örnek bir davranış sergilediğini belirterek çeyrek altın hediye etti. Mehmet Koruk, olayın ardından okulda arkadaşlarının kendisini tebrik ettiğini ve bundan dolayı da mutlu olduğunu belirtti. Köpeğin ayağını yaralı gördükten sonra,  yarayı silmek istediğini belirten  Mehmet Koruk, "Hayvanları çok seviyorum. Hayvanlara taş atanları hiç sevmiyorum. Köpeğin ayağının yaralı olduğunu gördüm ve silmek istedim. Ama hareket edip sildirmedi. Lütfen hayvanlara iyi davranalım ve sevelim." dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Belediye Başkanı Uğur Sözkesen'in Mehmet ve ailesini makamında konuk etmesi

Mehmet'in Başkan Sözkesen ile sohbeti

Sözkesen'in altını hediye etmesi

mehmet Koruk'tan detay ve röp.

Mehmet Koruk'un köpeğin yarasını silmeye çalışması (ARŞİV)

Haber- Kamera: Ali Rıza ETCİ/ERMENEK(KARAMAN),

===========================================

Batman'da silahlı kavga: 4 yaralı

BATMAN'ın Cumhuriyet Meydanı'nda, alacak-verecek meselesi nedeniyle 2 grubun silahlı kavgasında, 4 kişi yaralandı.

Meydan Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı'nda bugün saat 14.00 sıralarında, iki grup arasında alacak-verecek meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine silahların da kullanıldığı kavgada her iki taraftan 4 kişi, vücutlarının çeşitli bölgelerine isabet eden mermilerle yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Bölge Devlet Hastanesi ile özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan bir kişinin ameliyata alındığı öğrenilirken, olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yerde yatan yaralılar

-Sağlık ekiplerinin müdahalesi

-Alınan güvenlik önlemleri

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşat YİĞİZ/BATMAN,

==========================================

Hannibal'ın hazinesini arayan define avcıları yakalandı

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde ormanlık alanda Kartacalı komutan Hannibal Barca'nın 60 ton altın bulunduğu iddia edilen hazinesini arayan 9 kişi jandarmanın operasyonu ile yakalandı.

Gebze Jandarma İlçe Komutanlığı'na bağlı özel bir ekip uyuşturucu taşıdığı belirlenen bir kişiyi takibe aldı. Gebze'nin Tavşanlı Mahallesi Ballıkayalar mevkiinde ormanlık alanda araç durduruldu. Araçta yapılan aramada bir miktar uyuşturucu ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı. Jandarma ormanlık alanda arama yaparken bir araç içerisinde 2 kişiyi gördü. Jandarma 2 kişiye ormanda neden bulunduğu sorarken, çelişkili ifadeler vermeleri üzerine çevrede arama yaptı. 5 kişi daha ormanlık alanda yakalandı. Ormana köpekler getirilerek arama yapılırken, drone ile de havadan kontrol yapıldı. Ormanlık alanda açılan bir kuyu tespit edildi. Kuyunun çevresinde de arama yapan jandarma ekipleri 2 kişiyi daha yakaladı. Define avcılarının kazıda kullandıkları araç gereçlere el konuldu. Yaklaşık 8 metre derinliğindeki kuyu iş makinesi ile toprak doldurularak kapatıldı. 9 kişinin ifadesi alınırken, ünlü Kartacalı komutan Hannibal Barca'nın mezarını aradıkları ve mezarın içerisinde bulunduğu iddia edilen 60 tona yakın hazine için 8 metre derinliğinde kuyu kazdıklarını, 2 metre daha kazı yapmayı planladıklarını söyledi. 9 kişi Gebze İlçe Komutanlığı'ndaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Ormanlık alandan görüntü

-Jandarma araçlarından ve kepçeden görüntü

-Gebze ilçe Komutanlığı'ndan görüntü

HABER: Mesut IŞIK/KAMERA: Büşra KAYA/KOCAELİ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uğur Sözkesen Emrah Serbes Ermenek Gebze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title