Haberler

ABD Donanması'ndan Pasifik'e Destroyer Takviyesi

Kuzey Kore ile ABD, Japonya ve Güney Kore arasındaki balistik füze tansiyonun tırmanırken, ABD donanmasının güdümlü füze destroyeri USS O'Kane'yi batı Pasifik bölgesine göndereceği bildirildi.

Kuzey Kore ile ABD, Japonya ve Güney Kore arasındaki balistik füze tansiyonun tırmanırken, ABD donanmasının güdümlü füze destroyeri USS O'Kane'yi batı Pasifik bölgesine göndereceği bildirildi.

Donanmadan bu konuda bir açıklama yapılmazken söz konusu konuşlandırma başka bir savaş gemisinin beklenmedik bir şekilde görevlendirilmesi ile ortaya çıktı.

Donanma güdümlü füze kruvazörü USS Monterey'in, görev alanı Avrupa ve Ortadoğu olan 5'inci ve 6'ncı filo görev bölgesine deniz güvenliği operasyonlarına katılmak üzere daha önce belirlenmemiş bir programla gönderileceği açıklandı.

Söz konusu savaş gemisinin bu beklenmedik görevlendirmesinin daha önce Hawaii'den 5'inci ve 6'ncı filoya gönderilmesi planlanan ABD güdümlü füze destroyeri USS O'Kane'nin görev yerinin son anda batı Pasifik olan 7'nci filo olarak değiştirilmesinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

O'Kane destroyerinin, ABD destroyerleri USS John McCain ve USS Fitzgerald'ın son zamanlarda kazalara karışması üzerine, batı Pasifik bölgesindeki güdümlü füze kapasiteli gemi açığını kapatmak üzere bölgeye gönderileceği ifade ediliyor.

Amerikan medyasına konuşan Donanma sözcülerinden Yarbay Courtney Hillson, "Hawaii'de konuşlu bulunan O'Kane (destroyeri) 7'nci filonun görev alanında daha fazla BFS (Balistik Füze Savunma) kapasitesinin bulunmasını sağlamış olacak." ifadelerine yer verdi.

Yarbay Hillson ayrıca Monterey'in görev süresinin 6 ay olacağını belirtirken O'Kane destroyeri hakkında bilgi vermekten kaçındı.

ABD Donanması, geçen hafta da Amerikan ordusunun en güçlü uçak gemisi görev grubu olarak bilinen Theodore Roosevelt Uçak Gemisini 5'inci ve 7'nci filo bölgelerinde görevlendirmişti.

- ABD Donanması 6 aktif filodan oluşuyor

ABD Donanması altı aktif filodan oluşuyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik'te görevli 1'inci filo aktif görev yapmazken doğu Pasifik olarak bilinen Büyük Okyanus'un ABD kıyılarında halihazırda 3'üncü filo görev yapıyor.

Diğer taraftan, Atlas Okyanusu'nun kuzey ve güneyinde de ABD'nin 2'nci ve 4'üncü filosu görev yapıyor.

ABD Donanmasının 6'ncı filosunun görev alanı Akdeniz iken 5'inci filo ise Basra Körfezinde görev yapıyor.

ABD'nin en kalabalık ve güçlü filosu olan 7'nci filonun görev yeri ise Büyük Okyanus'un Japonya kıyıları.

ABD Siber Güvenlik Komutanlığına bağlı 10'uncu filo bulunuyor ancak bu filonun sabit görev yeri bulunmuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Güney Kore Kuzey Kore Japonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title