Haberler

Ankara'daki Kız Kaçırma ve Cinayet Soruşturması

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, kız kaçırma meselesi yüzünden iki grup arasında yaşanan arbedede bir kişinin tabancayla vurularak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 13 kişiden 5'i tutuklandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan, aralarında cinayet zanlısı olan Abdulkadir Doğan'ın da bulunduğu 13 kişiden 4'ü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen 9 zanlıdan Şemsettin ve Erdal Erol, Abdulkadir ve Abdulkerim Doğan ve Ömer Kaya, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Dört kişi ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Öte yandan, olayla ilgili gözaltına alınan zanlılardan A.E'yi Kahramankazan Devlet Hastanesine getiren ve bu sırada zanlıyı hedef alan saldırganların silahından çıkan kurşunların isabet ettiği polis memuru Muhammet Uz'un şehit edilmesiyle ilgili soruşturma ise Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülüyor.

Bu kapsamda, biri hastanede tedavi gören 7 kişi gözaltında bulunuyor.

Olayın geçmişi

Kumpınar Mahallesi'nde mevsimlik işçi olarak çalışan 16 yaşındaki R.D, akrabası olduğu belirtilen Ö.D. (25) tarafından Ekrem Genç'in (40) kullandığı otomobille kaçırılmak istenmiş, durumu fark eden R.D'nin akrabalarınca takibe alınan otomobilin İmrendi Mahallesi'nde durdurulmasıyla yaşanan arbedede R.D'nin ağabeyi A.D'nin kullandığı öne sürülen silahtan çıkan mermilerin isabet ettiği 6 çocuk babası Genç, olay yerinde hayatını kaybetmişti. Burada olaya ilişkin 13 kişi gözaltına alınmış, mağdur R.D. ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne teslim edilmişti.

Gözaltına alınan zanlılardan A.E, Kahramankazan İlçe Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu sırasında fenalaşınca polislerce Kahramankazan Devlet Hastanesine götürülmüş, polis memuru Muhammet Uz, hastanede A.E'yi hedef alan saldırganların silahından çıkan kurşunların vücuduna isabet etmesi sonucu şehit olmuş, bir polis memuru da yaralanmıştı.

Daha sonra Kanal Caddesi'nde karşılaşan iki ailenin üyeleri arasında ikinci bir silahlı çatışma yaşanmış, taraf ailelerden bir kişi ile bu sırada olay yerinden geçen okul servisindeki iki öğrenci yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Kaya Politika Güncel Haberler

title