Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)KILIÇDAROĞLU: HACI BEKTAŞ, ANADOLU'NUN İNSANCIL VE AKILCI TUTUMUNA ÖNDERLİK YAPMIŞTIRCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hacı Bektaş Veli, sözlü kültürümüzün temsilcisi olduğu gibi yazılı kültürümüzün de temsilcisi olmuştur.

1)KILIÇDAROĞLU: HACI BEKTAŞ, ANADOLU'NUN İNSANCIL VE AKILCI TUTUMUNA ÖNDERLİK YAPMIŞTIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hacı Bektaş Veli, sözlü kültürümüzün temsilcisi olduğu gibi yazılı kültürümüzün de temsilcisi olmuştur. Anadolu'nun insancıl ve akılcı tutumuna önderlik yapmıştır" dedi.Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nde Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen 54'üncü Ulusal, 28'inci Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri törenlerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, İran Büyükelçisi Mohammad Ebrahim Taherian Fard, Kültür Müsteşarı Hasan Safarkhani, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

"TEMELİNDE BARIŞ OLAN ANLAYIŞI YENİDEN İNŞA ETMELİYİZ"

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş yaptığı konuşmada 1 asır önce konulan emperyal projenin yıllar sonra uygulanmaya çalışıldığını söyledi. Kurtuşmuş, insanların mezhep ayrılıklarıyla birbirine kırdırılmaya çalışıldığını anlatırken, şöyle konuştu:

"Burada canlar hepimize büyük görev düşüyor. İrfan medeniyetini yeniden diriltmek durumundayız. Temelinde barış olan anlayışı yeniden inşa etmek durumundayız. Eğer insanları dinde kardeş olarak bilirseniz bu Sünnidir, bu Alevidir diye ayırmazsınız. Böyle görürseniz dünyada barışı kardeşliği ortaya koyarsanız. İşte bu Anadolu toprakları Hoca Ahmet Yesevi'den Hacı Bektaşi Veli'ye kadar her yeri esenlik haline getirmiştir. Din ve mezhepleri farklı olsa da aynı mahalleyi paylaşan toplumun milletiyiz. Zulüm kolay, adalet zordur. Haksızlık kolay, hakkı yememek zordur. Bizim yolumuz, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıdır. Bu vesileyle aranızda olmakan büyük bir memnuniyet duydum. Cenabı Allah bizleri inşallah Hz. Ali, Hz. Hüseyin ile cennette inşallah buluştursun. Diğer bir konu da inşallah Hacıbektaş'ın daha uluslararası etkinliklere katılması gerekir. Bütün Hacı Bektaş Veli erenlerini buraya çağıralım. Bununla ilgili bizler de inşallah üzerimize düşen görevi yaparız. Bu etkinlikleri inşallah daha güzel hale getiririz."

KURTULMUŞ'A TEŞEKKÜR ETTİ

Anma etkinliklerinde konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bakan Numan Kurtulmuş'a sözleri için teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, "Sayın Bakan Kurtulmuş hepimizin özlediği konuşma yaptı. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Bizim birliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var. Kavgaya değil, huzura ihtiyacımız var" dedi.

"ANADOLU'NUN İNSANCIL VE AKILCI TUTUMUNA ÖNDERLİK YAPMIŞTIR"

Hacı Bektaş Veli'nin 13'üncü Yüzyıl'da yaşamış büyük bir düşünür ve Anadolu ereni olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Hacı Bektaş Veli, Anadolu coğrafyasının önemli erenlerindendir. Hacı Bektaş Veli, Ahmet Yesevi'nin insan yolunda toprak olma anlayışını benimsemiştir. Hacı Bektaş sözlü kültürümüzün temsilcisi olduğu gibi yazılı kültürümüzün de temsilcisi olmuştur. Anadolu'nun insancıl ve akılcı tutumuna önderlik yapmıştır. Hacı Bektaş ocağında yetişen erenler, dünyanın dört bir yanına yayılmakla kalmamış, dünyanın her tarafına gitmiştir. Balkanlar'da da Müslümanlığın yayılmasına vesile olmuştur. Hacı Bektaş Veli, Osmanlı'da Yeniçeri ocağının piri sayılmıştır. Hacı Bektaş Veli helal kazanç konusunda fikirlerde bulunurken, tembelliğe, haksız kazanca karşı da tepkisini koymuştur. Hacı Bektaş Veli, Mevlana, Ahi Evran çağdaş Türkiye'nin uygarlık birikimine katkı koymuş ve anmayı hak etmiştir."

'BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM'

Hacı Bektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ise, tarihin derinliklerinden süzülerek gelen medeniyetlerin harman olduğu Anadolu'da 13'üncü Yüzyıl'da Moğollar'ın işgali ile Selçuklu Devleti'nin yıkıldığını, beylikler dağıldığını söyledi. Başkan Selmanpakoğlu, şöyle konuştu:

"Topluluklar orada burada, nasıl ve ne olacağını bilmeden savrulmuş, toprak Osman Devleti'nin kuruluşuna can verecek havayı ve suyu bekliyordu. 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' diyen Hacı Bektaş Veli toprağa maya, topluma rehber olmanın tohumlarını Hacıbektaş'tan ekti. Hünkar düşüncesini uygulamaya koyarken, gönülleri, 'Tanrı-evren-insan' bütünlüğüne aşk ile bağlamaya başladı."

Konuşmaların ardından şiir, öykü yarışmaları ödül töreni yapıldı. Törende, 24. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi'nden Doç.Dr. Özgür Savaşçı'ya verildi. Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a da barışı simgeleyen güvercin verildi.

KILIÇDAROĞLU: KOLTUĞUMU YENİ NESİLLERE VERECEĞİM

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nin ardından, Ağrı Tendürek'te şehit olan Uzman Çavuş Emre Türkmen'in ailesine taziye ziyaretinde bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Nevşehir'in Kozaklı İlçesi'ne geldi. İlçede bir kahveye çay içmek için oturan Kılıçdaroğlu, halkla sohbet etti. Yanına gelen 6'ncı sınıf öğrencisi, 11 yaşındaki Bayram Ali Gürbüz ile sohbet eden Kılıçdaroğlu, "Koltuğumu yeni nesillere vereceğim. Büyüyünce koltuğu sana vereceğim" diye konuştu. Kılıçdaroğlu Kozaklı'da öğle yemeğinin ardından, Bingöl'ün Genç İlçesi'nde şehit olan Uzman Onbaşı Hakan Demirci'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Olcay DÜZGÜN-Sinan KORKMAZER-Metin YILDIRIM/NEVŞEHİR, -

=================================================

2)HATAY SINIRI SAKİN

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nin Suriye sınırındaki Oğulpınar Hudut Karakolu'na konuşlandırılan birliklerin bazılarının çatışmazlık bölgesi oluşturulması için İdlib'e geçmesinin ardından, sınırda bugün hareketlilik gözlenmedi.

Astana Süreci kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları sağlamak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının 12 Ekim'de İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde göreve başlaması ardından bölgede zaman zaman silah sesleri duyuldu. Reyhanlı'dan da kimi zaman uzak kimi zaman da yakın noktalardan gelen sesler, kısa süre devam etti.

Türk birliklerinin İdlib bölgesinde keşif faaliyetlerine geçmesinin ardından dün Reyhanlı'da görülen hareketlilik bugün yerini sessizliğe bıraktı. Yaklaşık 1.5 aydır batı illerinden sevk edilen askeri araçların konuşlandırıldığı Oğulpınar Hudut Karakolu'nda da gün boyu hareket gözlenmedi. Gazetecilerin de sınır bölgesine girişine izin verilmiyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Atme kasabası genel ve detay görüntüleri

askeri nöbet kulubesi görüntüsü

askeri araç görüntüsü

SÜRE: 02"08"  BOYUT: 130 MB

Haber-Kamera Murat kibritoğlu REYHANLI Hatay-

=====================================================

3)GÜVENLİK UZMANI VE YAZAR METE YARAR TÜRKİYE-ABD KRİZİNİ DEGERLENDİRDİ

"60 YILDIR AMERİKA'YA ÖDEMEDİĞİMİZ BEDEL KALMADI"

GÜVENLİK Uzmanı ve yazar Mete Yarar, Kayseri'de  Türkiye-Amerika ve  İdlib'te TSK'nın başlattığı sınır güvenliği operasyonuyla ilgili konuştu. Yarar " Amerikan ilişkilerin masaya yatırmak istiyorsanız son 10 yıla değil son 60 yıllık ittifaka bakılmalıdır. Ortaya çıkan faturada hep ABD'nin lehine biçilmiş bir faturadır.  Bizim için ABD ne bedel ödedi. 60 yıldır Ödemediğimiz bedel kalmadı."dedi. Mete Yarar, TSK'nın İdlib harekatı için " Uzun hedefleri olarak bir hareket"nitelendirmesi yaptı

Kayseri 1. Kitap fuarına söyleşi yapmak ve kitaplarını imzalamak için gelen güvenlik uzmanı Mete Yarar,vize ambargosuyla gerginleşen  Türkiye-Amerika ilişkileri konusunda DHA'ya " Çok uzun zamandan beri Türk- Amerikan ilişkilerinde bir problemler var. Ben bunu zaman zaman 2000'lerin başında başlatanlar var. Çok daha önceden de yapmıştı. Hep bir zirve vardır. Bu günler sosyal medya daha etkili olduğu için daha çok insanların göz önüne gelmeye başladı. Çuval geçirme olayı neyin zirvesi olarak kabul etmeyeceksiniz de bugünkü vize sorununu zirve olarak kabul edeceksiniz. Türkiye'nin kritik malzemeleri varken, o kritik  malzemeleri vermezken ne yapacaksınız nereye koyacaksınız. Türk-Amerikan ilişkilerin masaya yatırmak istiyorsanız son 10 yıla değil son 60 yıllık ittifaka bakılmalıdır. Ortaya çıkan faturada hep ABD'nin lehine biçilmiş bir faturadır.  Bizim için ABD ne bedel ödedi. Ödemediğimiz bedel kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanı kullandığı Türkiye, Eski Türkiye değil, o nedenle kafasını kaldırıp çok rahatlıkla cevabını verebiliyor." değerlendirmesi yaptı

TSK'nın Suriye'ye İdlip üzerinden girmesiyle gerçekleştirdiği harekatla  Fırat Kalkanı harekatınının aynı olmadığını belirten Yarar " Fırat Kalkanı bir askeri harekattı. İdlib harekatı ise başlangıç itibarı ile istihbarat operasyonudur. " diyerek, şöyle konuştu:

İDLİB HAREKATI DAHA UZUN HEDEFLİ İSTİHBARAT OPERASYONU

" Açıkçası Sayın Cumhurbaşkanı işareti çoktan vermişti. Geçen günkü konuşmasında da söylemişti. Bunların hepsi bir planlama ile icra ediliyor ama konuşulması ve yapılması gereken de bir prosedür var. İdlible ilgili projen gerçekleştiği yer Astana. Astana, Rusya'nın içinde bulunduğu bir organizasyon ile icra edildi. Ama sonuçları anlamında hem Suriye'deki İnsanların mültecilerin veya vatandaşların hayatlarını korumak hem de PYD'nin ilerlemesine engel olmak yapılabilecek planlanmış bir harekattı. Başlangıç itibari ile zorlukları olacağı kesindi. Zaten ilk günde de bunlarla ilgili sorunlar yaşandı. Ama, Türkiye'nin ısrarlı tutumu ve bölge halkının ısrarı ile şu anda yerleşmeler başladı. Kuzeyden başladı bu yerleşmeler. Kuzeyden bir hat olduğunu düşünürsek, Şeyh Bereket dağından başlayarak sınırlığa giden bir bölgeyi kontrol etmeye başladı. Bu olay uzun sürecek. Fırat Kalkanından biraz daha uzun hedefleri olan bir harekattan söz ediyoruz.  Nüfus olarak baktığımızda 3,5-4 milyondan bahsediyoruz. Fırat Kalkanı icra edilen dönemde bölgede yaklaşık 150-160 bin kişi yaşıyordu. Burada daha fazla insan yaşıyor. Kontrol anlamında riskleri taşırsınız. Bölgede 30 bine yakın silahlı unsur var. Daha önce Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika öncülüğünde bazı koalisyon güçlerle eğitilmiş gruplardır. Diğer tarafta operasyon icra edilirken kullandığımız gruplar Türkiye'nin seçtiği gruplardı. Birçok belirsizler görünüyor ama bu belirsizler şu anda  planlanıyor diye görünüyor. Fırat Kalkanı ile bu harekatı değerlendirirken, Fırat Kalkanı bir askeri harekattı. İdlib harekatı ise başlangıç itibarı ile istihbarat operasyonudur.  Bir izleme yapacaksınız. Bu izleme  çatışmazsızlığın sağlanması için. Ayrı yeten PYD'nin ilerlemesini durdurmak için faaliyet yürüteceksiniz. Bu durumlar TSK'nin fiili anlamında iş kapsamına girmiyor. Genelde Milli İstihbarat Teşkilatının görev kapsamındadır. TSK'nın görevi operasyonun sürdürülmesi ve güvenliğin sağlanması ile ilgilidir. Hem MİT ve TSK'nın gücü ile alnımızın akı ile çıkacağız."

Görüntü Dökümü

------------------

Mete Yarar ile Röportaj

Diğer detaylar

Haber: Oktay ENSARİ- Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 6 dakika 23 saniye /203 MB

====================================================

4)ŞANLIURFA'DA HUSUMETLİ AİLELER BARIŞTIRILDI

ŞANLIURFA'da, 4 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve 2 kişinin öldüğü silahlı kavga sonrası 2 aile arasında başlayan husumet AK Parti ve HDP milletvekillerinin de katıldığı barış yemeği ile sonlandırıldı.

Gürpınar Mahallesi'nde oturan 'Ateş' ile 'Dönmez' ailelsi fertleri arasında 4 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada Emin Ateş ve Halil Dönmez öldü. Bunun üzerine 2 aile arasında başlayan husumetin kan davasına dönüşmemesi için, yöredeki kanaat önderleri girişimde bulundu. Kanaat önderlerinin görüştüğü ailelerin barışmaya ikna olması üzerine bugün Gürpınar Mahallesi'nde tören düzenlendi. Mahalle meydanına kurulan çadırda verilen barış yemeğine; AK Parti milletvekili Mahmut Kaçar, HDP milletvekilleri Dilek Öcalan ve İbrahim Ayhan, Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk, AK Partili Haliliye Belediye Başkanı Feyzi Demirkol ve kanaat önderleri ile iki aile fertleri katıldı. AK Parti ve HDP milletvekillerinin bir araya geldiği barış yemeğinde Kürtçe konuşan Ahmet Türk, ailelerin barışmasından memnuniyet duyduğunu belirterek benzer olayların bir daha görülmemesini istedi. Konuşmaların ardından tokalaşan ve sarılan iki aile fertleri, duanın edilmesinin ardından birlikte yemek yedi.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı barış yemeği için 24 büyükbaş hayvan kesildiği bildirildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Köyde düzenlenen barış yemeği

Barış yemeğine çok sayıda katılan vatandaşlar

AK Parti ve HDP milletvekilleri

Dua okunması ve yemek yenilmesi

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Ali LEYLAK - Kamera - Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 678 MB

===============================================

5)AMPUTE MİLLİ TAKIMI'NA, GAZİANTEP'TE 30'AR CUMHURİYET ALTINI

AVRUPA Şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı Avrupa Kupası ile beraber, Gaziantep'e geldi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği takıma Şahinbey Belediyesi tarafından 30'ar adet Cumhuriyet altını hediye edildi.Avrupa Kupası Final karşılaşmasında İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek Avrupa Kupasını kazanan Ampute Milli Takımı özel uçakla Gaziantep'e geldi. Havalimanında vatandaş topluluğunun karşıladığı milli takım oyuncuları ve antrenörler üstü açık otobüsle şehir turu yaptı. Taksici esnafının da araçlarıyla katıldığı yaklaşık 500 araçlık konvoy kent merkezinde tur attı. Elmacı Pazarında toplanan vatandaşlar otobüsün önünü keserek çalgıcıların çaldığı müzik eşliğinde oynadı. Milli takım oyuncuları ise otobüsten kendilerine sevinç gösterisi yapan vatandaşlara karanfil attı.

Şehir turunun ardından Şahinbey Belediyesi'ne gelen milli takım için tören düzenlendi. Avrupa Kupası maçlarından kesitlerin yer aldığı  tanıtım filminin izlendiği törende Konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ampute Milli Takımı'nın gösterdiği başarının herkese örnek olması gerektiğini ifade ederek; "Ampute Milli takımımız futbolun ayakla değil yürekle oynandığını göstermiş oldu. Bu başarı herkesin harcı değil ve başarı tesadüf de değil. Çalışınca nelerin olacağını görmüş olduk. Bu başarı, kıyaslama yapmak istemiyorum ama diğer branşlarda ki milli takımlara da örnek olmalıdır. Bu takımda Şahinbey Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden 6 oyuncu ve 1 kaleci antrenörü yer alıyor. Hem kendi oyuncularımızı hem diğer milli takım oyuncularımızı cani yürekten kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Şahinbey Belediyesi Meclisi tarafından alınan kararla  oyunculara ve antrenörlere 30'ar adet Cumhuriyet altını hediye edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Milli takımın havalimanına gelmesi

Milli takımı karşılayan kalabalık

Takım oyuncularının otobüsten vatandaşları selamlaması

Milli takımı taşıyan otobüs ve beraberindeki konvoy

Milli takimı karşılayan vatandaşların otobüsü durdurması

Takımın belediyeye gelmesi

Takım için düzenlenen tören

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu'nun konuşması

Milli takım antrenörleri ve futbolculara altın hediye edilmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Eyyüp BURUN -GAZİANTEP-DHA)

=====================================================

6)KAYSERİ 1. KİTAP FUARI TÖRENLE AÇILDI

Büyükşehir Belediyesi'nin, "Okuyan ve Okutan Şehir" sloganı ile düzenlediği 1. Kayseri Kitap Fuarı apılarını ziyaretçilerine açtı. 120 yayınevinin ve 250'ye yakın yazar, şair ve sanatçının katıldığı fuarın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Çelik, "Bu kitap fuarı ticari değil kültürel kaygının sonucudur. Belediyeler sadece fiziki alt yapı değil, insani alt yapı için de böyle kitap fuarları düzenlemelidir" dedi

Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlediği Kitap Fuarının açılışına Ak Parti Kayseri milletvekili İsmail Tamer, Vali Süleyman Kamçı,Büyükşehir belediye başkanı  Mustafa Çelik,ünlü yazarlar  Nuri Pakdil ile Rasim Özdenören,Recep Garip, Pelin Çift, Mete Yarar, Hanefi Avcı'da katıldı. Tahtadan kitapların yer aldığı kürsüde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'yi "Kütüphaneler Şehriö, "Okuyan Şehirö yapmak için gayret ettiklerini ve bu hedefe yönelik yatırım ve hizmetler yaptıklarını söyledi.  22 Ekim'e kadar  10.00-21.00 saatleri arasında açık kalacak fuarla ilgili olarak Çelik, " Bir çok temel atma ve açılış törenleri yapıyoruz ama bence en anlamlı etkinlik bu oldu ve bizi çok heyecanlandırdı. Belediye olarak sanat, spor ve kültür kenti olmanın peşindeyiz. Kültürel açıdan insan alt yapısı oluşturmak istiyoruz.Belediyeler sadece fiziki altyapılar değil,insanı alt yapılar da oluşturmalıdır. Kayseri'de Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanesini yapıyoruz. Meryemana Kilisesi, Türkiye'nin bilimsel yayınlarıyla en klas olarak açılışa hazırlanıyor. Yazarlık Okulu açtık. Büyükşehir Araştırmalar merkezi BÜSAM'da süreli ve süresiz yayınlar  çıkardık. BÜSAM Akademiyi kurduk. Biz bu kitap fuarını ticari kaygılarla değil, kültürel kaygılarla düzenledik"şeklinde konuştu

KAYSERİ SAPINA KADAR DİNDAR GENELKURMAY BAŞKANI YETİŞTİRDİ

Kitap fuarının açılışına katılan ünlü yazar Nuri Pakdil'de Kayseri'nin kültürel yapısına değindiği konuşmasında  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a övgüler yağdırdı. Yaşlılığı nedeniyle kürsü yerine oturduğu protokol çadırından mikrofonla katılımlara seslenen Nuri Pakdil, " Kayseri'nin bir önemli değerlendirinden biri de Kayseri Lisesinden mezun olan Genelkurmay başkanımız Hulusi Akar paşadır. Ne mutlu Kayseri'yeb Elhamdürillah sapına kadar dindar bir genelkurmay başkanımızı yetiştirmiştir. Hulusi paşa Allah razı olsuin, Ankara'da bizim eve geldi. Oturduk, sohbet ettik. Ne Mutlu Kayseri'ye. Dindar Genelkurmay başkanını lisede okuttu. Kayseri, Cumhurbaşkanımızın danışmanı Şükrü Karatepe'yi de yetiştirdi. Buradan sesleniyorum oda bana gelsin, sohbet edelim" dedi

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Doç.Dr.Şahin Güven'nin okuduğu duanın ardından açılışa katılan protokol mensupları kurdeleyi keserek,120 yayınevinin açtığı standları gezdiler

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Kitap fuarından genel görüntü

Fuara katılan yazarlardan genel görüntü

Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Çelik konuşması

7 Güzel adam'dan hayatta kalan Nuri Pakdil açıklama

Kitap Fuarının açılışı

Diğer detaylar

Haber: Oktay ENSARİ- Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, DHA)

7 dakika /221 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Hacıbektaş Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
title