Haberler

Sarıkamış'taki Darbe Girişimi Davası

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine katıldıkları ve Sarıkamış Belediyesinde arama yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 9'u tutuklu 18 askeri personel, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine katıldıkları ve Sarıkamış Belediyesinde arama yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 9'u tutuklu 18 askeri personel, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar eski Üsteğmen Nihat Moralı, eski Yüzbaşı Mustafa Keser, eski Astsubay Mehmet Teleme, eski uzman çavuşlar Harun Öden, Muzaffer Taş, Süleyman Açık, eski sözleşmeli erler Halis Ulakçı, Yavuz Ali Irmak ve Ömer Kuş ile tutuksuz yargılanan 9 askeri personel katıldı.

Adliye binasında daha önce konferans salonu olarak kullanılan 150 kişilik salonda görülen duruşmada sanık avukatları ve yakınları da hazır bulundu.

Duruşma, sanıkların kimlik tespitinin ardından savunmalarının alınmasıyla sürüyor.

İddianameden

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'nin darbe girişimi sırasında Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanlığına bağlı 1. Komando Tabur Komutanlığı 3. Komando Bölüğü'nde görevli olan eski Üsteğmen Nihat Moralı, eski Yüzbaşı Mustafa Keser, eski Astsubay Mehmet Teleme, eski uzman çavuşlar Harun Öden, Muzaffer Taş, Süleyman Açık, eski sözleşmeli erler Halis Ulakçı, Yavuz Ali Irmak ve Ömer Kuş ile diğer 9 askeri personel, "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

FETÖ/PDY'nin darbe girişimine katılan bu kişilerin, örgütün kentteki "Sarıkamış Ana Komuta Kademesi" davası sanığı, dönemin 1. Komando Tabur Komutanı eski Yarbay Gürhan Yener'in talimatıyla Sarıkamış Belediyesinde arama yaptıkları belirtilen iddianamede, sanıkların "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile "terör örgütü üyesi olma" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

İdianamede ayrıca, tutuklu sanıklar eski sözleşmeli erler Halis Ulakçı, Ömer Kuş, eski uzman çavuşlar Muzaffer Taş, Süleyman Açık ile tutuksuz yargılanan sözleşmeli erler Ferhat A. ve Kadir C'nin "korku, panik yaratacak şekilde ateş etme" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Keser Sarıkamış Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title