Haberler

Küresel Piyasalar Hareketlenen Veri Trafiğine Odaklandı

Küresel piyasalar, pozitif görünümünü ve rekorlarını dün de devam ettirirken, bugün hareketlenecek veri trafiği yatırımcıların odak noktasında olacak.

ABD'de Başkan Donald Trump'ın, ABD Merkez Bankası (Fed) başkanlığı için adı geçen kişilerle yaptığı görüşmeler ve kulislerde konuşulanlar piyasaların gündeminde ilk sıraya yerleşti. Fed başkanlığı için adı geçen adaylar arasında öne çıkan John Taylor ile dün bir görüşme yapan Trump'ın, halen bu konuda net bir açıklaması bulunmuyor.

Dün açıklanan New York Fed imalat sanayi endeksinin beklentileri aşması sonrası Dow Jones endeksi yüzde 0,37, S&P 500 endeksi yüzde 0,18 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,28 yükselişle rekorlarını geliştirirken, dolar endeksi 93 sınırından gelen alımlarla yükselişe geçerek 93,4'e çıktı. Analistler, bugün sanayi üretimi başta olmak üzere açıklanacak veriler ile 3'üncü çeyrek şirket bilançolarının takip edileceğini bildirdi.

Avrupa tarafında, henüz kayda değer bir gelişme sağlanamayan Brexit görüşmeleri, İspanya'da Katalonya ile ilgili belirsizlikler ve Almanya'da hükümet kurma çalışmaları piyasaların gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,09 değer kazanarak tarihinde ilk kez 13.000 puanın üzerinde kapanış gerçekleştirirken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,21 yükseldi. İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,11 ve İspanya'da IBEX 35 endeksi de yüzde 0,75 değer kaybetti.

Bugün İngiltere ve Avro Bölgesi'nde enflasyon ile Almanya'da ZEW endekslerinin takip edileceğini belirten analistler, sınırlı da olsa düşüşünü 4'üncü işlem gününe taşıyan ve 1,1778'e gerileyen avro/dolar paritesinin 1,1770 desteğinin üzerinde tutunup tutunamayacağının da izlenmesi gerektiğini kaydetti.

Çin'de yarın başlayacak Komünist Parti Kurultayı öncesi Şanghay bileşik endeksi yatay bir seyir izlerken, Japonya'da Nikkei 225 endeksi ise kapanışa yakın yüzde 0,3 değer kazanarak 1996 yılından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Yurt içinde, Kuzey Irak ve Suriye'deki gelişmelere paralel artan jeopolitik risk algısına karşın pay piyasalarının yükseliş eğilimini sürdürdüğü görülüyor. BIST 100 endeksi, dün 107.000 puanın üzerini test etmesinin ardından günü önceki kapanışa göre yüzde 0,23 artışla 106.475 puandan tamamladı.

Analistler, endeksin 106.400'ün üzerinde tutunması durumunda 107.800 ve 110.000 seviyelerinin gündeme gelebileceğini belirterek, bugün yurt dışında hareketlenecek veri trafiğinin izleneceğini kaydetti.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

11.30 İngiltere, eylül ayı TÜFE

12.00 Avro Bölgesi, eylül ayı TÜFE

12.00 Almanya, ekim ayı ZEW endeksleri

16.15 ABD, eylül ayı sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Almanya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title