Haberler

Kabataş'taki "Martı Projesi"'ne Eleştiri Davası

KABATAŞ'taki Martı Projesi'ne yönelik eleştirileri nedeniyle projenin mimarı Hakan Kıran'ın, "Mimarlık itibarını zedelediği" gerekçesiyle hakkında bin TL'lik tazminat davası açtığı İnşaat Mühendisi Prof Dr. Zerrin Bayrakdar, bugün davanın görüldüğü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

KABATAŞ'taki Martı Projesi'ne yönelik eleştirileri nedeniyle projenin mimarı Hakan Kıran'ın, "Mimarlık itibarını zedelediği" gerekçesiyle hakkında bin TL'lik tazminat davası açtığı İnşaat Mühendisi Prof Dr. Zerrin Bayrakdar, bugün davanın görüldüğü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Bayrakdar'a İstanbul Kent Savunması üyeleri de destek verdi. Bayrakdar, "Sadece eleştirdiğim için hakkımda dava açmış. Mimarlık, her istediğini her yere yapmak değildir" diye konuştu.

"BİZLER DEĞİL HAKAN KIRAN VE TOPBAŞ YARGILANSIN"

Adliye önünde, "Yaşamı savunan bizler değil, beton martının mimarı Hakan Kıran ve Topbaş yargılansın" yazılı pankart açan Kent Savunması üyeleri adına Arif Belgin basın açıklamasını okudu. Belgin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Geride Topbaş'ın kent suçları kaldı. Onlardan biri de kenti savunanların tepkilerine ve toplanan binlerce imzaya rağmen başlatılan ve yapımına devam eden Kabataş Martı Projesi. Kabataş'ı betona gömen, denizi kazıklarla dolduran ve kıyı çizgisini tarumar eden Martı Projesinin mimarı Hakan Kıran, projeyi eleştiren, projeye 'beton' diyen bizlere dava açtı. Oysa asıl yargılanması gerekenler, tarihi Kabataş bölgesindeki kültür varlıklarını gölgeleyerek kentin hafızasına çizik atacak bu projeye imza atan, Boğaziçi'ne kazık çakan, halkın ulaşım hakkını ortadan kaldıran Hakan Kıran ve Kadir Topbaş'tır"

"MİMARLIK, HER İSTEDİĞİNİ HER YERE YAPMAK DEĞİLDİR"

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar ise, sadece eleştirdiği için Hakan Kıran'ın kendisini dava ettiğini belirterek, "Sadece sağı solu söylemesiyle projeyi eleştirdiğimi söylemiş. Çok ayıp etmiş. Ona da cevap vereceğim. Mimarlık, her istediğini her yere yapmak değildir. İstanbul'da yapılan projelerde kamu yararı yok. İstanbul betona dönüşüyor. Hakim söz verirse bunları anlatacağım" diye konuştu. Davaya bakan hakimin izinde olması nedeniyle duruşma ertelendi.

Öte yandan Martı Projesi'nin mimarı Hakan Kıran, eleştirilerinde proje imarını ve itibarını zeledikleri gerekçesiyle Zerrin Bayrakdar'ın yanı sıra Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sami Yılmaztürk, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nden Mücella Yapıcı, Cihan Uzun Çarşılı Baysal, İnşaat Mühendisi Ersin Kiriş hakkında da tazminat davaları açtı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Kadir Topbaş İstanbul Kabataş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title