Haberler

Dündar'dan BTTDD'ye Ziyaret

DÜNDAR: "BİRLİK OLDUĞUMUZ ZAMAN ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİMİZ SORUN YOK"

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi, derneğin eski başkanlarından Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ağırladı. Şube Başkanı Uzm. Dr. Ali Eminlatif, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Mustafa Dündar'a 'Yuvanıza hoş geldiniz' dedi. Mustafa Dündar'ın Yunanistan'daki Batı Trakya Türkleri'nin hak arama mücadelesine Türkiye'den önemli katkılar sağlayan isimlerden biri olduğunun altını çizen Eminlatif, "Sayın Dündar, 1996-2002 yılları arasında BTTDD Bursa Şubesi'nde başkanlık yaptı, ancak katkıları bu dönemle sınırlı kalmadı. Milletvekilliği ve halen başarıyla sürdürdüğü Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde de devam etti. Bizler de göreve geldiğimiz günden bu yana kendisinin maddi, manevi desteklerini fazlasıyla görüyoruz. Ben değerli büyüğümüze Batı Trakya Türkleri'ne ve milli davamıza katkılarından dolayı buradan bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi

'ANAVATANA NE KADAR ŞÜKRETSEK AZ'

Batı Trakya Türkleri'nin Yunanistan'da ve Anavatan Türkiye'deki haklarının takibi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını, ayrıca gelenek ve görenekleri yaşatmaya yönelik etkinlikleri aralıksız sürdürdüklerini anlatan Eminlatif, bu süreçte üyelere tek tek ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti. Son dönemde Türkiye ayağında sorunlarının yüzde 90 oranında çözüm bulduğuna işaret eden Eminlatif, "Bu noktada hemşehrilerimiz eski Bakan Mehmet Müezzinoğlu ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun hakkını vermemiz gerekiyor. Anavatan bizlere her zaman kucak açmıştır, ne kadar şükretsek azdır" diye konuştu.

Türkiye'nin güçlü olmasının çok önemli olduğunun altını çizen Eminlatif şöyle devam etti:
"En ufak bir güçsüzlük maalesef ilk olarak Batı Trakya'ya yansıyor. Bizler de Anavatanımız için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Çanakkale'de şehitlerimiz var. 15 Temmuz'da hemşehrimiz Mustafa Cambaz şehit oldu. Yine Milli davamız için liderimiz Dr. Sadık Ahmet'i şehit verdik. Sayın Başkanımız Mustafa Dündar ve diğer büyüklerimizle birlikte Milli davamıza hizmet etmeyi arzu ediyoruz"

'Yunanistan Rahatsız Oluyor'

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, BTTDD Bursa Şubesi'nin 9 ay önce göreve gelen yeni yönetimine, 'hayırlı olsun' dileklerini ileterek, "Dışarıda hep görüşüyoruz ama bugün ziyaret edebildik. Yeni bir heyecan, faaliyetler güzel, kamuoyunda görüntü ve üyelerle temas iyi. Allah mahcup etmesin" dedi. Son dönemde Türkiye'de Batı Trakya Türkleri'nin sorunlarının çözümü yönünde önemli adımlar atıldığının altını çizen Dündar, buna karşın Yunanistan'da Türk azınlığın sorunlarının devam ettiğine işaret etti. Dündar, Türk İslam eserlerinin korunması ve bazı etkinliklerin gerçekleştirilmesi için Batı Trakya'ya daha fazla katkı sağlamak istediklerini, ancak Yunanistan'ın bundan rahatsız olduğunun da altını çizdi.

'ÇANAKKALE'DE 'İDLİP' YAZILI TAŞLAR VAR'

Sözü Ortadoğu'daki gelişmelere getiren Mustafa Dündar şunları kaydetti: "Dünyada bu defa Ortadoğu yeni şekillenmeler oluyor. Bu durumda tabi Türkiye'nin güçlü olması çok önemli. 30 yıldır terörle mücadele eden Türkiye kendi güvenliği için sınırları dışına çıkıyor. Bazıları 'yerinde dursana nereye gidiyorsun' diyor. Adam zaten sana geliyor sen niye gitmeyeceksin. ABD'ye 'sen burada ne arıyorsun' demiyor. Ortadoğu'da 60'ın üzerinde devlet var. Türkiye de burada kendi güvenliği, bekası için üzerine düşeni yapacak. Türkiye güçlü olmak zorunda; kendi vatandaşları dışında Balkanlar'da ve dünyanın farklı bölgelerindeki gönül coğrafyamızda yüzü bu tarafa dönük olan insanlar var. Bizler de bu çerçevede kendi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çanakkale'de üzerinde 'İdlip' yazan mezar taşları var. Allah öncelikle ülkemize birlik, dirlik versin. Birlik olduğumuz zaman üstesinden gelemeyeceğimiz sıkıntı yok. İsterse yedi düvel gelsin"

BTTDD Bursa Şubesi'ndeki buluşmada Mustafa Dündar gibi Batı Trakyalı olan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı ve BTTDD Bursa Şubesi eski Yöneticisi Cem Kürşad Hasanoğlu, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin ve Osmangazi Belediyesi Özel Kalem Müdürü Orhan Mollasalih de hazır bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Dündar Batı Trakya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
title