Haberler

Başbakan Yardımcısı Şimşek Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bugün Avrupa, onlarca farklı inanç ve kesimiyle tek bayrak, tek para birimi altında birleşirken bu coğrafyada kavga bitmiyor.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bugün Avrupa, onlarca farklı inanç ve kesimiyle tek bayrak, tek para birimi altında birleşirken bu coğrafyada kavga bitmiyor." dedi.

Şimşek, Şahinbey Belediyesinde muhtarlarla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaşlara ulaşma konusunda hizmetin temelini muhtarların oluşturduğunu dile getirdi.

Daha iyi hizmetler üretebilmesi için muhtarlara yönelik Gaziantep'teki belediyelerin sunduğu inisiyatiflerin takdir edildiğini anlatan Şimşek, devleti temsil eden muhtarların toplumun huzuru konusunda da sorumluluk aldığını vurguladı.

Şu an toplumsal huzurun iyi bir şekilde sağlanabilmesi için herkese sorumluluk düştüğünü ve muhtarların da önemli katkılar sağladığını aktaran Şimşek, muhtarların yaşam kalitesini artırmaya ve özlük haklarının sağlanmasından statülerinin gelişmesi konusunda yapılan çalışmaları anlattı.

Türkiye'nin yakın coğrafyasında büyük trajedi ve büyük yıkımların yaşandığına dikkati çeken Şimşek, şöyle konuştu:

"Binlerce yıldır bir arada yaşamış insanlar bugün görüyorsunuz şu an kavga ediyor. Büyük resme bakmak lazım. 100 yıl önce bu coğrafyada büyük bir oyun sahnelendi. Bugün uzun süredir bugünkü çatışmaların tohumları atıldı. Bugün Avrupa onlarca farklı inanç ve kesimiyle tek bayrak altında, tek para birimi altında birleşirken bu coğrafyada kavga bitmiyor. Siz muhtarların bu anlamda da kardeş kavgasının oluşmaması için sorumluluğu var. Biz o zenginliklerimizle zenginiz. O farklılıklar bizim gücümüzü yansıtmalıdır. Aslolan bizim birliğimiz ve kardeşliğimizdir. O nedenle bu konuda maksimum hassasiyet göstermeliyiz. Kardeş kavgasının nelere mal olduğunu Halep'e bakarak görebiliriz. O kadar zenginlik ve güzellik nasıl yakılıp yıkıldı. Biz birlikte daha güzel bir gelecek inşa edeceğiz. Güzel ülkemizi eşit vatandaşlık, daha çok demokrasi ekseninde daha iyi yerlere getirmeye çalışıyoruz."

Ülke olarak kardeşlik hukuku çerçevesinde hukuk devleti vurgusunu pekiştirerek refah oluşturulması gerektiğini belirten Şimşek, bu sayede de dünyaya örnek olunacağının altını çizdi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Mehmet Şimşek, "Önceki hükümet döneminde plansız yapılar oluşmuş. İnsan onuruna yakışmayan bir sürü yapılaşma. Belediyelerimiz de bu sorunu çözmek için üstün çaba gösteriyor. Buna da destek vermeniz gerek. Bu çok önemli. Hep birlikte hareket edersek başarabiliriz. Bu şehir çok farklı. Muazzam bir ilerleme yaşandı, daha iyisini de yaşamalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Şimşek Gaziantep Şahinbey Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title