Haberler

Hdp Grup Toplantısı (1)

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, müftülüklere nikah yetkisi ve görevi öngören düzenlemeye ilişkin, "Bu, bir algı operasyonudur, bir manipülasyon çabasıdır.

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, müftülüklere nikah yetkisi ve görevi öngören düzenlemeye ilişkin, "Bu, bir algı operasyonudur, bir manipülasyon çabasıdır. Bu ülkenin böyle bir gündemi yok. Bu bir gündem saptırma operasyonudur." dedi.

Baydemir, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki terör saldırısını kınadıklarını ve lanetlediklerini belirterek, HDP'nin, dünyanın neresinde ve hangi zihniyet tarafından yapılırsa yapılsın, sivillere ve yaşam hakkına yönelik saldırıların karşısında durmaya devam edeceğini dile getirdi.

HDP'nin, Cumhuriyet tarihinin en büyük ve çoğulcu emek ve demokrasi bloğunu oluşturduğunu anlatan Baydemir, "Bir kez daha açığa çıktı ki bu ülkede artık iki siyaset çizgisi var, bir tanesi HDP, bir diğeri de diğerlerinin tümüdür." ifadesini kullandı.

HDP eş genel başkanlarının 348 gündür tutuklu olduğunu anımsatan Baydemir, bayrağı yere düşürmediklerini ve onurla taşıdıklarını söyledi. HDP'li Ayhan Bilgen'in tahliye edildiğini hatırlatan Baydemir, parti sözcülüğünün de tekrar Bilgen'e devredileceğini bildirdi.

Demirtaş'ın, yargılanacağı davada, mahkeme salonuna getirilmeden SEGBİS ile ifadesinin alınacağına dikkati çeken Baydemir, "Çünkü yargılamanın olmasını istemiyorlar. Çünkü o mahkemede 7 Aralık'ta duruşma salonunda yargılananın Demirtaş olmayacağını, yargılayanın Demirtaş olacağını çok iyi biliyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

OHAL'in uzatılmasını da eleştiren Baydemir, "Bir siyasi parti, bir hükümet, neredeyse hem Anayasa'yı, hem yasayı değiştirme gücüne sahip olan bir hükümet neden OHAL rejimine ihtiyaç duyar ki?" sorusunu yöneltti.

"Ülke cezaevine dönüştürüldü"

"Ülkenin, bir cezaevine dönüştürüldüğünü" ileri süren ve cezaevlerinde 300 bini aşkın kişinin bulunduğunu vurgulayan Baydemir, dünyada kayyum atanan tek ülkenin ise Türkiye olduğunu söyledi.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, neredeyse iki yıldır ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmediğini ve tecrit uygulandığını ifade eden Baydemir, Öcalan'ın ailesi, avukatları veya bir heyetle görüştürülmesini istedi. Baydemir, "Bu ülkenin kurtuluşu, selameti için herkesin hayrı tecritte değil, özgürlüktedir, çatışmada değil diyalogdadır, ölmekte ve öldürmekte değil müzakerededir." dedi.

"Kürt sorununa dair belirlemeler içeren bazı kitapların yasaklandığını" ve bazı kitapların da değişik gerekçelerle cezaevlerine alınmadığını anlatan Baydemir, "Kitaba düşmanlık ancak ve ancak kitapsızların işidir. Kitaba düşmanlık etmeyin, sizin de bir kitabınız olsun, okuyacak bir kitabınız olsun." diye konuştu.

-"Attığınız her adım bu ülkeye kaybettirdi"

Dış politika konusunda da eleştirilerini sıralayan ve Türkiye'nin adım adım büyük bir felakete doğru sürüklendiğini ileri süren Baydemir, "Attığınız her adım bu ülkeye kaybettirdi. Hem evlatlarını, hem itibarını kaybettirdi." iddiasında bulundu.

Suriye ve Irak'a ilişkin de yanlış politikalar izlendiğini savunan Baydemir, "Türkiye, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Irak Hükümeti arasındaki ihtilafta Kürt halkının haklarını ihlal edecek her türlü sınır ötesi askeri harekattan ve içişlerine müdahale etmekten bir an önce vazgeçmelidir." açıklamasında bulundu.

-"Bu kabile devletinde görülmez"

"Hükümetin dış politikadaki en önemli çabasının ve gayretinin Reza Zarrab'ı kurtarmak olduğunu" iddia eden Baydemir, ABD ile yaşanan vize krizinin birinci dereceden mağdurunun ise halk olduğunu dile getirdi.

Baydemir, "Şimdi çıkmışsınız diyorsunuz ki 'Biz kabile devleti değiliz'. Biz kabile devleti değilsek o zaman bu şantaj politikası ne? 'Sen onu tutukladın, ben de bunu tutukluyorum'. Vallahi billahi bu, kabile devletinde de görülmez. Katılıyorum, bu kabile devletinde de görülmez." diye konuştu.

Eğitim sistemindeki değişiklikleri de eleştiren Baydemir, eğitim zihniyetinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Müftülüklere nikah yetkisi ve görevi öngören düzenlemeye de değinen Baydemir, şunları kaydetti:

"Her şeyden önce bu ülkenin bütün sorunları bitti, hiçbir sıkıntısı kalmamıştı, bir tek bu sıkıntı mı var. Bu, bir algı operasyonudur. Bu bir manipülasyon çabasıdır. Bugün bu ülkede belediyenin kıymış olduğu nikahtan önce veya sonra 'İmam nikahı kıymak istiyorum ve engelleniyorum' diyen tek bir yurttaş bana gösterin, ben bu görevi bırakırım. Bu ülkenin böyle bir gündemi yok. Bu bir gündem saptırma operasyonudur. Buradaki maksat, gaye, ajanda çok farklıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Amerika Birleşik Devletleri Osman Baydemir Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title