Haberler

Gündem / 18 Ekim 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva'yı kabul edecek, 40. Muhtarlar Toplantısı'nı gerçekleştirecek.

(Ankara/12.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Conrad Otel'de "TRT World Forum"un açılış oturumu ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı ve Fahri Doktora Tevdi Töreni'ne iştirak edecek.

(İstanbul/10.00/Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataköşk Otel'de kadın muhtarlarla kahvaltılı programda bir araya gelecek, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/09.30/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin Salonu'ndaki 5. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi'nin ardından Bilkent Otel'de düzenlenen Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni'ne katılacak.

(Ankara /09.00/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci·, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından Sheraton Otel'de düzenlenecek konferansa iştirak edecek.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile bir araya gelecek, Atatürk Kültür Merkezi'nde 10. Ege İlleri Tanıtım Günleri etkinliğinin açılışına katılacak.

(Ankara/11.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Sağlık Turizminin Tanıtımı İş Birliği Protokolü" imza törenine iştirak edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM'den...

Genel Kurulda, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Çavuşoğlu, Nijerya Dışişleri Bakanı Geoffrey Onyeama ile bir araya gelecek.

(Ankara/10.00/11.15/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Estonya Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Marko Mihkelson ile görüşecek, daha sonra Estonya Cumhurbaşkanı Kersti Kaljulaid tarafından kabul edilecek.

(Tallin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Irak'ın Kerkük kentinin merkezi hükümete bağlı güçler tarafından alınması sonrası yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Kerkük) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki gayrimeşru referandumun ardından yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

İdlib gerginliği azaltma bölgesine Türk Silahlı Kuvvetlerinin intikali kapsamındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Anadolu Ajansı'nın (AA) da global iletişim ortağı olduğu, TRT World'un güncel, kültürel, politik, ekonomik ve sosyal çıkmazlara çözümler aramak amacıyla bu yıl ilk kez düzenleyeceği "TRT World Forum", alanında uzman yerli ve yabancı akademisyen, gazeteci, STK ile düşünce kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla başlıyor.

(09.00/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Vefatının 21. yılında Kemalettin Tuğcu, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde anılacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Özbekistan'da Kongreler Sarayı'nda düzenlenecek İslam Dayanışması Sempozyumu'na katılacak.

(Taşkent) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesinde tedavi gören eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Şırnak'ta ruhsatsız kömür ocağında 7 işçinin yaşamını yitirdiği göçüğe ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Şırnak) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi 3. haftası, 4 grupta yapılacak 8 maçla tamamlanacak.

Ligde Karabağ-Atletico Madrid, Benfica-Manchester United, CSKA Moskova-Basel, Bayern Münih-Celtic, Anderlecht-Paris Saint-Germain, Chelsea-Roma, Barcelona-Olympiakos ve Juventus-Sporting Lizbon maçları oynanacak.

(Bakü/19.00/Lizbon/Moskova/Münih/Brüksel/Londra/Barcelona/Torino/21.45) (Fotoğraflı)

2- Hoffenheim-Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi C Grubu maçına doğru

Almanya temsilcisi Hoffenheim'ın teknik direktörü Julian Nagelsmann ve Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, maçın oynanacağı Rhein Neckar Arena'da basın toplantısı düzenleyecek.

Medipol Başakşehir, son antrenmanını Rhein Neckar Arena'da yapacak.

(Sinsheim/19.00/19.30/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Atiker Konyaspor-Salzburg, UEFA Avrupa Ligi I Grubu maçına doğru

-Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ve Salzburg Teknik Direktörü Marco Rose, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda basın toplantısına katılacak.

(Konya/16.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Atiker Konyaspor, Kayacık Tesisleri'nde, Avusturya temsilcisi Salzburg ise Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda son antrenmanlarına çıkacak.

(Konya/17.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Banvit, Slovenya'nın Petrol Olimpija takımını konuk edecek. Gaziantep Basketbol ise deplasmanda Yunanistan'ın PAOK ekibiyle karşılaşacak.

(Balıkesir/Selanik/19.30) (Fotoğraflı)

5- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Darüşşafaka-Cedevita ve Grissin Bon-Galatasaray Odeabank maçları oynanacak.

(İstanbul/20.15/Reggio Emilia/21.30) (Fotoğraflı)

6- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda Khimik-Demir İnşaat Büyükçekmece ve Cluj-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçları yapılacak.

(Yuzhne/18.00/Cluj/19.00)

7- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Galatasaray-USK Prag ve BLMA-Yakın Doğu Üniversitesi karşılaşmaları oynanacak.

(İstanbul/19.30/Lattes/21.00) (Fotoğraflı)

8- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda MBK Ruzemberok-Mersin Büyükşehir Belediyespor, Abdullah Gül Üniversitesi-Sleza, Basket 90-İstanbul Üniversitesi ve ACB Sepsi-Hatay Büyükşehir Belediyespor karşılaşmaları yapılacak.

(Ruzemberok/Kayseri/18.00/Gdynia/Sfantu Gheorge/19.00) (Fotoğraflı)

9- Vestel Venus Sultanlar Ligi 2017-2018 sezonun ilk haftası, Beşiktaş-İlbank, Çanakkale Belediyespor-Seramiksan, Beylikdüzü Voleybol İhtisas-Eczacıbaşı VitrA, Galatasaray-Nilüfer Belediyespor ve Bursa Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe maçlarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/14.00/Çanakkale/İstanbul/17.00/17.30/Bursa/18.00) (Fotoğraflı)

10- Hentbol Erkekler Süper Lig 5. hafta maçında Aziziye Belediyesi Termalspor ile Beykoz Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Erzurum/13.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Atlı jandarmalara zorlu eğitim

Turistik bölgelerde motorlu araçların giremediği alanlarda asayiş görevi yürüten atlı jandarma timleri, Nevşehir'deki Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezinde zorlu bir eğitim süreciyle göreve hazırlanıyor

Asayiş parkurundaki 13 istasyonda engel atlama, tünel geçme, göğüsle itme, su kanalında geçiş gibi birçok konuda zorlu eğitimden geçirilen atlar, parkur dışında ise Kapadokya'daki turistik merkezlerde araziye uyum eğitimine tabi tutuluyor

(Behçet Alkan/Nevşehir)

2- Türkiye'nin ilk tematik müzik üniversitesi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kurulan Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğüne atadığı müzik ustası Prof. Erol Parlak, Türkiye'nin ilk tematik müzik üniversitesine ilişkin projelerini ve hedeflerini anlattı

Dört fakülte, bir meslek yüksek okulu ve bir enstitünün yer aldığı üniversiteye, akademik ve idari kadronun tamamlanmasının ardından öğrenci alınacak

Prof. Dr. Parlak:

"Üniversitenin ruhu temelde geleneğe dayalı olacak ancak bu olgudan salt bir müzik türünün anlaşılmaması gerekir. Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Batı Müziği yanında ayrıca çeşitli müzik türleri de ayrım olmaksızın bir arada yer alacak. Dünyanın en zengin kültür coğrafyasında bulunan ülkemizin binlerce yıllık birikimini anlamamız çok önemli. Zira bunu anlamadan gerçekçi bir ilerlemeden, dış dünyada güçlü bir temsiliyetten söz etmek mümkün değildir. Üniversitemizin temel anlayışı da buna yönelik olacaktır"

"Üniversitenin ülkemizin dünya ülkeleri ile iletişim ve etkileşimine, kültürel ve sanatsal potansiyelinin aktarımı ve tanıtılmasına katkı sağlayabilmesi ana hedeflerimizdendir. Bu olgu, hem ülkemizin uluslararası alandaki imajıyla ilgili yeni bakış açıları ve farkındalık yaratabilecek hem de kültürlerarası bağların pekiştirilmesinde sağlam temeller oluşturacaktır"

"Uluslararası alanda özgün kimliğimize dayalı, kişilikli, güçlü, tanınan, saygın ve kültür sanat adına değer üretebilen bir kurum olması, üniversitemizin temel misyonudur"

(İstanbul/Çiğdem Alyanak)

3- "Türkiye'nin büyüme tahminlerini yükselteceğiz"

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Johanssen Zutt:

"Türkiye'nin büyüme tahminlerini yüksek ihtimalle yüzde 5 veya 5,1'e revize edeceğiz. Çünkü ikinci çeyrekte izlediğimiz güçlü performansın üçüncü çeyrekte de devam etmesini bekliyoruz"

"Başarısız darbe girişimi sonrasında büyüme belirgin şekilde düştü ancak ekonomiyi iyi yöneten hükümet, mevcut mali imkanlarını kullandı. Uygulanan mali genişleme ekonominin toparlanmasına yardımcı oldu"

"Bence Türkiye için orta vadeli en büyük zorluk, Türk şirketlerinin verimliğini artırmak. Türkiye'deki şirketlerin verimliliği yıllardır yatay seyrediyor. Türkiye'den Avrupa'ya ihraç edilen ürünlerde kullanılan teknoloji yatay bir seyir izlemekten ziyade düşmeye başladı. Türkiye'nin Avrupa'ya sattığı ürünlerinde kullanılan teknolojiyi artması gerekiyor"

"TCMB aslında enflasyona sıkı para politikasıyla doğru karşılığı veriyor. Şu sıralar yüzde 10'un biraz üzerine doğru bir sıçrama görmüş olsak da biz enflasyonun yakın gelecekte tekrar yüzde 7-8 seviyelerine ineceğini öngörüyoruz"

(Gülbin Yıldırım/Washington)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Portekiz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title