Haberler

İçmeler Mahallesine Fakülte Kurulması Çalışması

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen, arazi sorununun çözülmesi halinde İçmeler Mahallesi'nde fakülte kurulacağını bildirdi.

Ülgen, Marmaris Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında 2019 yılının seçimler dolayısıyla siyasi olarak hareketli geçeceğini belirterek, hedeflerinin bölgede birinci parti olmak olduğunu dile getirdi.

Toplantıda bölgenin sorunları ve yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Ülgen, Taşlıca Mahallesinde ciddi anlamda su sorunu yaşandığını, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sondaj çalışması sonucu bulunan suyun da tuzlu olduğu için içilemediğini söyledi.

Ülgen, mahallede bulunan göleti hayata geçirmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüştüklerini dile getirerek, "Büyükşehirin yapamadığını, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüzle hayata geçireceğiz. Taşlıca'ya suyu Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz getirecek." dedi.

-"Marmaris'ten Datça'ya kadar her yere su gidecek"

Bozburun yarımadası ve Datça'ya su getirecek barajın temelinin 2019 yılında atılacağını açıklayan Ülgen, bu sayede Marmaris'ten Datça'ya kadar her yere suyun gideceğini vurguladı.

Ülgen, İçmeler Mahallesi'ne 4 yıllık fakülte getirmek istediklerinin altını çizerek, bunun için de Marmaris Belediyesi'ne Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan tahsis edilen arazinin üniversiteye devredilmesi gerektiğini belirtti.

Fakültenin bölgeye hareketlilik ve canlılık getireceğini savunan Ülgen, "Belediye, İçmelerdeki araziyi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitemize devrederse buraya fakülte kurulacak. Bölgemize kış döneminde gelecek 7-8 bin öğrencinin ciddi katkısı olacağını düşünüyorum. Ayrıca turizm tesislerimiz de nitelikli eleman ihtiyacını gidermiş olacak." ifadelerini kullandı.

Ülgen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bölgenin imar sorununun çözülmesi, koruma ve kullanma dengesinin daha verimli olması için çalışma yürütüldüğünü hatırlatarak, imar ve sit sorununun da kalıcı bir çözüme kavuşmasının sağlanacağını kaydetti.

Ülgen Marmaris Belediye Meclis Üyesi Hasan Şencan'ın partiden ve meclis üyeliğinden istifasının tek taraflı bir karar olduğunu, Şencan'dan boşalan üyeliğe Hasan Yıldırım'ın geldiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Politika

Ak Parti İçmeler Datça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title