Haberler

Ümit Özdağ: Türk Askerini, Bizi Birinci Derecede İlgilendirmeyen, Çok Riskli Görevlere, Maceralara...

BAĞIMSIZ Milletvekili Ümit Özdağ, Somali'de gerçeklieştirilen bombalı saldırının hedefinin Türk büyükelçiliği ve Türk askeri birliğinin olduğu yönünde iddiaların konuşulduğunu kaydederek "Bakın tekerlek kırılmadan, araba devrilmeden uyarıyoruz, Türk askerini, bu tür bizi birinci derecede ilgilendirmeyen, çok riskli, başarı şansı tartışmalı yerlere, görevlere, maceralara göndermeyin." dedi.

Bağımsız Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ümit Özdağ, Irak askerinin Kerkük'e girmesinin ardından bölgenin tekrar Irak egemenliğine girdiğini kaydeden Özdağ şunları söyledi: "Irak ordusunun gerçekleştirdiği askeri harekat neticesinde Kerkük'te tekrar Irak egemenliğinin belil ölçülerde kuruldu. Burada özel statünün oluşturulması gerekiyor. AKP'nin Irak politikası başarılı olmadı. Bu nedenle, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı (IKBY) Mesut Barzani'nin hayaller görmesinin mümkün kılındı. PKK ile mücadele, Türkmenler ve Kerkük konuları Barzani ile ticari ilişkilere kurban edildi. Bölgedeki belirsizlik PKK'nın bölgede hem siyasi hem de fiziki mevziler kazanmasına imkan sağlayacak bir zemin oluşturdu. Bugün Barzani ile de ABD ile de yaşanan sorunlar, AKP'nin izlemiş olduğu, ilkesiz, zeminsiz, çekingen politikaların sonucudur."

ABD'nin PKK ve FETÖ'ye verdiği desteklere rağmen İncirlik'i kullanmasına izin verilmesini eleştiren Ümit Özdağ, şunları söyledi: "Dış politika ciddiyetsizlik kaldırmıyor. İçinde bulunulan dönemin ve bölgenin sürekli hata yapmayı kaldıracak bir zaman ve coğrafya değil. Dış politikanın Ortadoğu'da da çöktü. Somali'de gerçekleştirilen bombalı saldırıda esas hedef Türk büyükelçiliği ve Türk askeri birliğin olduğu yönünde iddialar var. Bakın tekerlek kırılmadan, araba devrilmeden uyarıyoruz, Türk askerini, bu tür bizi birinci derecede ilgilendirmeyen, çok riskli, başarı şansı tartışmalı yerlere, görevlere, maceralara göndermeyin."

Kerkük'te Türkiye'nin pozisyonunun ne olması gerektiğinin sorulması üzerine Özdağ şunları söyledi: "Türkiye'nin bölgesel aktörlerle daha yakın ilişkide olması, bölgedeki bölücü yapıların milli devletlerinin sınırlarını değiştirmesini engelleyici kararlı politika uygulanması, Barzani'nin bağımsızlık rüyalarını teşvik edici politika izlenmemesi, Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması, uçuşların gerçek anlamda durdurulması, Bağdat ve Tahran ile birlikte Barzani'nin ekonomik ambargo içine itilmesi gerekiyor. Ayrıca bölgedeki sınır değişikliklerini engelleyici askeri hazırlıkların da yapılması gerekiyor" - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mesut Barzani Ümit Özdağ Somali Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title