Haberler

Tika, "Kosova-Türkiye Dostluk Parkı"Nı Restore Etti

Kosova'nın başkenti Priştine şehir parkında bulunan ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore edilen "Kosova-Türkiye Dostluk Parkı"nın açılışı gerçekleştirildi.

Kosova'nın başkenti Priştine şehir parkında bulunan ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore edilen "Kosova- Türkiye Dostluk Parkı"nın açılışı gerçekleştirildi.

Parkın açılış törenine Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Priştine Belediye Başkanı Shpend Ahmeti, TİKA Priştine Koordinatörü Hasan Burak Ceran ile ülkedeki Türk kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Büyükelçi Kılıç buradaki konuşmasinda parkın çocuklara ve Priştine halkına hayırlı olmasını diledi.

TİKA'nın Priştine'de daha bir sürü projeyi hayata geçireceğini dile getiren Kılıç, "En başta çocuklarımıza, gençlerimize olmak üzere buradaki tüm Kosovalı dostlarımıza armağan olarak bırakacağımız bu güzel parkın, iki ülke ve iki ülke halkları arasındaki sarsılmaz dostluğu çok daha pekiştireceğine ve bizim ebedi dostluğumuz için kalıcı bir sembol olacağına inanıyoruz. Bizler Türkiye olarak dün ve bugün olduğu gibi gelecekte de siz Kosovalı dostlarımızın her alanda yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Ayrıca Kılıç, başta TİKA olmak üzere Türkiye ile Kosova kurumları arasında geliştirilen iş birliğinin bunun gibi diğer somut projelerle daha üst noktalara taşınacağına inandığını vurguladı.

Priştine Belediye Başkanı Ahmeti de TİKA'nın Kosova'nın Ulpiana bölgesinde bir çocuk kreşinin bahçesinin düzenlenmesi projesi üzerine çalıştığını hatırlatarak, TİKA, Türkiye Büyükelçiliği ve Türk hükümetine, Priştine'ye sundukları devamlı yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Ahmeti, "Bu parkta vurgu yapılması önemli noktalardan biri de Priştine'de ilk defa burada engelli çocuklar için de oyuncaklarımız var, onlara da bu parkta bir alan sunduk." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Priştine Türkiye Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title